Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Disconnect - Din online în offline

duminică, septembrie 15, 2013
Am reușit să îmi "corup" părinții să vizioneze un film ce nu conține acțiune, ci o realitate cruntă, o dramă pe care multă lume o trăiește în acest moment. Nu exagerez deloc. Mulți au trecut și probabil vor trece dacă nu își adună gândurile și își limpezesc mintea așa cum ar trebui.
M-am bucurat după sfârșitul filmului că nu am fost criticat de ai mei cum că filmul e prost, plictisitor, porcărie și alte etichete pe care obișnuiesc să le facă unor filme care nu conțin acțiune.


Disconnect, un film ce reflectă pura realitate din zilele noastre. Online-ul strică offline-ul. Mai pe scurt, ceea ce faci pe Internet îți poate afecta viața privată foarte mult. De la despărțiri, căsnicii ruinate, la glume proaste în spatele unor identități false până la jurnaliști cărora nu le pasă de soarta celor intervievați, ci le pasă doar de carieră, adică celebritatea și reputația în societate. Multă lume nu are habar de pericolele ce zac în spatele unei pagini web, gata să-ți strice viața încetul cu încetul. Pericole gata să îți ruineze tot ce ai clădit de la partea financiară la căsnicii. Lucruri ce îți pun viața în pericol, ce te îndeamnă să iei decizii necugetate cu privire la viața ta. 

În lume, există foarte mulți utilizatori de Internet care sunt dezinformați total. Profită de fiecare promisiune făcută de un străin pe care nu i-au întâlnit niciodată, astfel, picând în capcana lor. Escroci, criminali, obsedați, psihopați, bolnavi mintal. Astfel de oameni pot zace în spatele unui monitor pretinzând că sunt niște puicuțe înfierbântate care te adoră și îți propun o întâlnire romantică. 

Ceea ce spun e doar un exemplu. Un exemplu pe care nu-l găsești în film. E doar un alt exemplu ce putea să fie inclus în film, dar scenariile deja prezente în filmul pe care vi-l recomand cu toată căldura, sunt suficiente să îți schimbe viziunea asupra a ceea ce faci tu pe Internet azi, mâine, poimâine și tot așa. Te vor face să fii mai atent atunci când îți dai drumul la "gură" prin tastatură.

Să zicem că vorbești cu una pe Facebook. Aia spune că e din același oraș cu tine și că te găsește atrăgător și că vrea să vă întâlniți. Tu, un tip care ești introvert și nu vorbești cu lumea, nu ești sociabil, găsești aceste complimente ale naibii de uluitoare și accepți să te întâlnești cu... tipa respectivă. Îți propune o cafenea din oraș. Probabil vei spune că chestia e serioasă atâta timp cât tocmai a pronunțat numele unei cafenele din orașul tău. Însă, există Google Maps pentru asta, dar ești prea focusat pe întâlnire încât îți și imaginezi cum ar decurge. Bun! Îți zice o oră anume. Ea știe cum arăți, tu pretinzi că știi cum arată. Dar te-ai întrebat vreodată dacă ea, e chiar o ea și nu un el? Înțelegeți ce vreau să zic? Te-ai fi gândit că totul e o capcană? Slabe șanse. Și uite așa, datorită unor informații care pretind a fi reale, pici în capcană și cedezi invitației de a te întâlni cu respectivul om. Imaginează-ți dacă totul nu e ceea ce pare a fi. Multe se pot întâmpla cu tine.

Ăsta, e doar un exemplu din muuuultele exemple. Probabil ai înțeles de ce spuneam mai sus că online-ul strică offline-ul. :)
Și nu mă mai lungesc. Vizionează filmul, și o să te convingi de ceea ce am zis. Cu siguranță o să fii mai atent atunci când vorbești pe Internet, atunci când publici date personale, atunci când cineva necunoscut te invită undeva și tot așa. Filmul ăsta te face să fii mai precaut în mediul online. Sincer, eu am avut demult o altă viziune asupra mediului online și niciodată nu am picat pradă capcanelor prezente la tot pasul. Sunt un om căruia îi place să se informeze înainte de a face ceva. Și cu siguranță sunt destui oameni care gândesc ca mine.

Vă atașez trailerul și vă invit să-l vizionați. Filmul e genial!


Dacă ți-a plăcut articolul, abonează-te prin e-mail în widget-ul din dreapta de pe blog pentru a fi la curent cu noile articole. Dacă apreciezi blogul, gâdilă butonul de "Like" pe Facebook din widget-ul din dreapta. Thanks! Te mai aștept pe blog! - Eddie :) 

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

4 comentarii

Scrie un comentariu
Anonim
Autor
16 septembrie 2013 la 11:37 delete

Multam de recomandare, abia astept sa-l vad!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
16 septembrie 2013 la 15:07 delete

Cu plăcere! Să îmi spui cum ți s-a părut filmul. :)

Răspunde
avatar
Mikyangel
Autor
17 septembrie 2013 la 11:23 delete

Am vazut filmul aseara, e cu adevarat impresionant si actual. O sa il pun lui fiu-miu peste vreo 10 ani.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
17 septembrie 2013 la 11:24 delete

Bună idee! Așa să faci!

Răspunde
avatar

Recent Articles