Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Câinii maidanezi - partea a 2-a

luni, septembrie 09, 2013
(1) Romania


Nu cred că trebuie să mai explic despre ce e vorba în poză. Chiar și așa am să completez caracterul acestui om ca fiind unul împuțit, fără demnitate și lipsă de gândire. Atașează o poză cu Hitler, pesemne că are gândiri naziste. Gândire? Ce-i aia?

Asta s-a găsit să facă acest individ pe un grup de bloggeri de pe Facebook. Eu, cetățean care îmi susțin părerea cum că NU sunt de acord cu eutanasierea câinilor maidanezi pe motiv că există și alte modalități care pot fi aplicate DOAR dacă cei de la conducere își atașează totuși un creier în acea carcasă, în marea parte a vieții, goală, sunt "atacat" indirect de către un individ, la prima vedere figurant, și spune că noi, senilii ar trebui să avem aceeași soartă ca a câinilor. El, se vrea a fi considerat de către noi, o ființă umană. Dar eu nu o fac.

Cei PRO eutanasierii continuă să ne reproșeze nouă, cei care suntem CONTRA (care sunt destui) să luăm câinii acasă. Acești oameni sunt extraordinari când vina vorba de dat din cleanță și extraordinari de penibili când vine vorba de fapte. Se presupune că vina e a femeilor bătrâne care le dau câinilor maidanezi să mănânce prin fața blocului sau mai știu eu pe unde. Cel puțin aceste femei nu semnează pentru ei, dar totuși își arată un gram de interes privind soarta lor. Un gram. Și din nou în gândul vostru spuneți: Să îi ia acasă!!

Păi poate acele femei bătrâne i-ar lua acasă dar ar avea cu ce să îi îngrijească zi de zi, pentru că dacă suntem mai serioși, nu sunt hrăniți ZILNIC acei câini și în mare parte, le sunt date oase nu mâncare scumpă. Spre deosebire de aceste femei bătrâne care nu semnează aiurea, femeia care a luat câinii pe propria răspundere prin procedeul de adopție, i-a lăsat să facă foamea pe străzile Bucureștiului, astfel ajungând să sfâșie un copil până la ultima suflare. Și voi spuneți să îi luăm acasă? ONG-urile? Ce rol au?

Noi, cetățenii care deținem un loc de muncă, redirecționăm 2% din impozitul pe venit organizațiilor non-guvernamentale (ONG). Greșesc? Deloc. 2% de la mine, de la tine, de la ăla de la ăla, se strâng bani frumoși pentru aceste organizații. Oare banii sunt folosiți așa cum trebuie? Păi nu! Dacă se foloseau așa cum trebuia, câinii nu mai mișunau pe străzi în număr de 65 de mii. Mișunau în număr de o mie să zicem. Iar ăia se duceau în adăposturi. Așa, câinii nefiind sterilizați, s-au împerecheat și numărul lor a crescut considerabil, iar acum în 2013, spunem: WOW! Câți câini.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), nu a făcut nimic din ce trebuia. Se spunea pe la TV că nu există locuri libere pentru câinii de pe străzi, dar surprinzător, reporterii au găsit peste 100 de locuri libere. Focus pocus, nu?

Mai pe scurt, cu tot cu cei 2%, statul ne fură de ani pe FAȚĂ! Cum? Simplu! Banii care se duc către ONG-uri, o parte din ei s-au dus pe prime, deși ASPA nu avea activitate. De unde naibii activitate cu doar 8 oameni de teren la 65 de mii de câini?

Modalități există, dar eutanasierea e ultima modalitate pe care aș aplica-o, dacă chiar nu ar exista șanse. Da, sunt PRO eutanasierii câinilor care au un comportament iremediabil, lucru pe care și dresorii îl spun atunci când îți duci câinile la disciplinat, iar dresorul nu reușește deloc să îl disciplineze. Asta înseamnă că are ceva pe creier, așa cum psihopații care umblă liberi pe străzile țării, au și ei ceva pe creier. Dar sunt CONTRA eutanasierii în masă, așa cum mulți vor. Atât am avut de zis. Sper să se încheie toată mascarada asta cât mai curând și sper ca acești câini să aibă o soartă demnă de o ființă, nu de criminali în serie.

Dacă ți-a plăcut articolul, abonează-te prin e-mail în widget-ul din dreapta de pe blog pentru a fi la curent cu noile articole. Dacă apreciezi blogul, gâdilă butonul de "Like" pe Facebook din widget-ul din dreapta. Thanks! Te mai aștept pe blog! - Eddie :)

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles