Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Știri, tutoriale și opinii din Windows Phone

sâmbătă, ianuarie 11, 2014

După o lungă perioadă de știri, aplicații, tutoriale și ceva suport pentru Android, astăzi m-am gândit să deschid o nouă rubrică destinată știrilor, tutorialelor și opiniilor din Windows Phone. Fiind proaspăt utilizator de smartphone cu Windows Phone 8 (mulțumesc lui Moș Crăciun), m-am gândit să vin și cu o rubrică în cazul ăsta.

Nu mă aștept să fie la fel de apreciată ca rubrica cu Android, dar ceva ceva cred că va fi. Știm cu toții că Windows Phone nu e un sistem de operare prea apreciat de către utilizatorii de smartphone-uri și tablete. Totul pornește de la lipsa aplicațiilor, dar nu consider o prioritate ca market-ul destinat aplicațiilor să fie plin de aplicații inutile în proporție de 90%, așa cum Android are în acest moment. Serios.. Câte aplicații are instalate în medie un utilizator de Android? Cam 10. Mare parte sunt aplicații ale platformelor sociale, iar restul, mici aplicații de amuzament, dar și jocuri.

Am întâlnit câțiva utilizatori de Windows Phone ce s-au arătat plăcut surprinși de acest sistem de operare în comparație cu Android. Eu m-am arătat la fel de surprins. Sincer, nu aș mai trece pe Android.
Consider că cei de la Microsoft, compania creatoare a celui mai celebru sistem de operare Windows, au potențial și că odată cu achiziționarea companiei Nokia, vor trece la un nou nivel. Consider că cei de la Microsoft pot ajunge la nivelul lui Android, chiar cu Windows Phone.

Mulți sunt sceptici privind sistemul ăsta de operare oferit de Microsoft pentru smartphone-uri și tablete, dar nu ai de unde să știi dacă nu încerci. Așa și în cazul meu. Am încercat, am testat și nu mă satur de sistemul ăsta de operare. 

Nu mă mai lungesc și ne vedem cu un nou articol din categoria Windows Phone.

Întrebarea mea pentru voi: Vi se pare utilă noua rubrică?

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

10 comentarii

Scrie un comentariu
Anonim
Autor
11 ianuarie 2014 la 16:41 delete

Daca spui ca un utilizator de Android are instalate in medie 10 aplicatii, ori ai fumat ceva, ori nu stii sa instalezi aplicatii pe Android, ori aberezi din purul entuziasm al unui proaspat posesor de Windows Phone. Pai daca stii unde sa cauti iti poti instala aplicatii super folositoare (un singur exemplu fiind o aplicatie GPS, nemaifiind obligat sa iti cumperi GPS separat pentru masina). Sau tu te referi strict la aplicatiile free din Market? Sincer nici asa nu cred ca ai dreptate. Gasesti si aplicatii free foarte folositoare.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
11 ianuarie 2014 la 16:50 delete

Nu știu să instalez aplicații Android? Ești amuzant anonimule.... Ai tras vreo geană pe blog să vezi că am o experiență în soft-ul ăsta? Am spus ÎN MEDIE, nu MAXIM. E o diferență. Și când mă refer la o MEDIE, mă refer la aplicații instalate de utilizator. Cele preinstalate nu se pun, cele preinstalate fiind utile și ele. Eu cred că tu ai fumat și acum vezi în ceață absolut totul. Știu unde să caut că am lucrat cu aplicații mai mult decât orice posesor român de telefoane/tablete Android. Eu și cu un prieten ne "pierdeam" timpul oferind aplicații de top gratuite. Poate și GPS-ul ăla pe care tu îl folosești poate fi oferit de noi. Se numește cracking și atât.

Probabil dacă încep să-ți vorbesc de kernel, firmware, boot, root, flash, clockwork, recory mode, overclock procesor tabletă/smartphone, te voi băga în ceață.

Și bineînțeles, e un blog personal, nu o sursă oficială gen mediafax ca să mă informez dintr-un amplu studiu asupra utilizatorilor de Android. Sunt utilizator de Android de mai bine de 2 ani și încă sunt pentru că am și o tabletă, pe lângă noul telefon cu Windows Phone.

Faptul că ai mai mult de 10 aplicații instalate (mă-ntreb dacă le folosești frecvent), e o excepție ca multe altele. Și am spus "cam 10", nu fix 10. Nu e o părere strictă, ci un fel de aproximare. Capisci?

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
11 ianuarie 2014 la 17:04 delete

Ai experienta in soft-ul asta? Care soft? Android-ul e un sistem de operare. Si cred ca te supraevaluezi cand spui ca "că am lucrat cu aplicații mai mult decât orice posesor român de telefoane/tablete Android". Ai dezvoltat vreo aplicatie daca esti atat de cunoscator? Cat despre kernel, firmware, boot, root, flash, clockwork, recory mode oricine s-ar descurca daca stie unde sa caute si ce sa caute (vezi xda-developers). Totul tine de documentare temeinica. Si permite-mi sa nu te cred cand spui ca ""pierdeam" timpul oferind aplicații de top gratuite". Ai spart tu vreo aplicatie? Aaaa... Faptul ca le preluai din alte surse si le promovai ca fiind "oferite" personal de tine nu are nicio treaba cu cracking-ul. KEEP CALM AND DREAM ON...

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
11 ianuarie 2014 la 17:20 delete

Da, așa e. XDA - Developers. Tărâmul unde toți copiază, dar nu realizează. Degeaba știi de un site dacă nu știi să urmezi niște pași și să acționezi logic. În ziua de azi, logica lipsește pe alocuri din mintea unor oameni. Lumea a apelat și încă apelează la mine pentru instalarea sistemului de operare pentru că pur și simplu și-l strică, virusează sau încerc de unii singuri să scoată un avion dintr-un device low-cost. Îmi pierdeam timpul descărcând zeci de GB prin Wi-Fi pentru fiecare aplicație sau joc în parte, rezoluții compatibile și altele. Nu mă declar profesionist, dar a fost o justificare asupra a ceea ce mi-ai zis mai sus cum că nu știu să instalez o aplicație. Îți zburdă mintea în ireal și te prezinți cu niște afirmații complet ridicole asupra mea.

Nu știi să respecți o opinie, nu-i problema mea. Clar? Nu am dezvoltat o aplicație niciodată. Nu am susținut și nu voi susține asta. Mă rog, până voi dezvolta una. Susțin că am experiență în acest sistem de operare SAU software, pentru că Android e și o platformă software, tocmai de asta am precizat în așa fel, dar mno, n-avem sinonime la ora asta, right?

Sunt calm și visez, dar nu la ceea ce crezi tu. :)
Critici cu o nesimțire fără margini sub anonimat. Părerea mea e că ceea ce faci tu e un act de lașitate. De ce nu critici cu adevărata identitate? E adevărat. Ai dreptul la anonimat, dar automat îți arăți o oarecare teamă atunci când critici sub anonimat. Foarte, dar foarte rar îmi comenteaza oameni sub anonimat.

Crezi ce vrei, dar abține-te în a critica aiurea, alandala și fără vreo justificare.

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
11 ianuarie 2014 la 17:42 delete

Pai daca descarcai zeci de GB prin WI-FI pentru fiecare aplicatie sau joc in parte nu inseamna ca le spargeai tu. Pur si simplu le descarcai din anumite surse. Iar cand spui ca XDA e taramul unde TOTI copiaza aberezi din nou. Acolo sunt cunoscatori in ale Android-ului de pe urma carora si tu profiti. Multe custom ROM-uri sunt DEZVOLTATE de membrii comunitatii XDA. Faptul ca tu le descarci din alta parte unde se lauda altii ca tine ca ei sunt adevaratii dezvoltatori e cu totul alta treaba.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
11 ianuarie 2014 la 17:48 delete

Mda... Înțelegem ce vrem la ora asta... Aș înțelege mai bine ce te freacă dacă ți-aș cunoaște numele, dar fără supărare, ești un miel ascuns sub anonimat. Nu am zis că cei care produc acele soft-uri pe XDA, sunt de fapt copiate. No way! Am zis că lumea copiază (ca mine), dar nu realizează (instalare cu succes). Tocmai de asta am dat exemplul unor oameni ce și-au băgat urechile și au apelat la mine să-i rezolv... În fine... Eu nu le descarc din alta parte, dar ești orbit de propriile gânduri... Unde m-am lăudat eu că sunt dezvoltator... habar n-am. Ești penibil omule.. Tu chiar nu vezi?? Îți public comentariile, iar tu continui să aberezi.

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
11 ianuarie 2014 la 17:53 delete

Invata sa te exprimi in romana atunci. "Tărâmul unde toți copiază, dar nu realizează." Cred ca vroiai sa spui DE unde toti copiaza... O conjunctie poate schimba cu totul intelesul unui enunt. Care dintre noi e mai penibil?

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
11 ianuarie 2014 la 18:01 delete

Dacă-ți spun că tot tu ești penibil, nu mă crezi. Când susțin un lucru, vin cu afirmații. Dacă susțineam că tot ce e publicat pe XDA e copiat, veneam cu afirmații, dar eu am venit cu afirmația că cei care își băgau nasul pe acolo veneau la mine. Dar din nou nu pricepi. E o greșeală, zic eu, minoră. Dacă mă acuzi pe mine cum că nu știu să mă exprim, iată că nici tu nu ești perfect. :)

Se scrie "voiai", nu "vroiai". :)

Numai bine, domnule anonim! :)

Răspunde
avatar
Unknown
Autor
12 ianuarie 2014 la 17:04 delete

Bun, acum m-am cam trezit din beție și pot da o replică decentă.

"...ori aberezi din purul entuziasm al unui proaspat posesor de Windows Phone."

Este adevărat că tu (Eddie), cam lauzi ce ai. Eu zic că trebuie să fii imparțial chiar dacă ai făcut sau nu, o alegere bună.


"Poate și GPS-ul ăla pe care tu îl folosești poate fi oferit de noi.


Este o posiblitate. Din moment ce aplicațiile "cracked" au fost încărcate pe top-sites și pe axxo, este posibil ca tu să ai o aplicație de a noastră.
În caz că ai descărcat vreodată un release SyA sau Tabx0r, să știi că mi-am băgat eu mâna prin ele.


Ai dezvoltat vreo aplicatie daca esti atat de cunoscator?

Nu trebuie să fii dezvoltator ca să cunoști OS Android.

"Ai spart tu vreo aplicatie? Aaaa... Faptul ca le preluai din alte surse si le promovai ca fiind "oferite" personal de tine nu are nicio treaba cu cracking-ul. "

Să știi că la început așa făceam. Luam din alte surse, le testam pe gadgetul meu și apoi îl încărcam. Am învățat în ultimele două luni cum să scoți verificarea licenței, să-l faci offline/online, ș.a.m.d.

XDA, nu este o sursă unde toți copiază, ci unde toți se implică în ideea de a dezvolta în bine OS-ul Android.

-----------------------

Acum, să revin și eu la subiect. Windows Mobile, este mult mai stabil ca Android deoarece nu este open-source. Să știi că dezvoltarea unei aplicații Android este un coșmar față de iOS sau Windows Mobile.
Nu am testat un Windows Phone, dar Eddie, dacă ieșim prin oraș mi-ar place să-l testez și eu. Este posibil să fie chiar foarte bun, dar nu iese in evidență cu nimic interesant.
Să nu uităm de Symbian, într-un an a murit total, la fel se poate întâmpla cu iOS și Android, deși șansele sunt minime. Nu aș zi ce nu, aș încerca Windows Mobile, dar calitatea supremă o are iOS.
Se observă calitatea unei aplicații iOS față de Android și Windows Mobile. Uneori am impresia că pentru Android și WMobile, aplicațiile sunt portate, nu dezvoltate.


Eu zic că nu ar trebui să-ți faci o părere despre Windows Mobile în momentul acesta, ne auzim peste 1 an. Încearcă să-l forjezi. "Push it to the limits".
Apoi acordă-i note după unele criterii: user experience, stabilitate, aplicatii si jocuri, market, update-uri, ș.a.m.d.


Merită să-i acord o atenție, când poți să facem o ieșire pe afară, spune-mi!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
12 ianuarie 2014 la 17:13 delete

Poate că laud, dar nu laud în necunoștință de cauză. Am fost user de Android pe telefon și încă sunt datorită unei tablete. Și nu spun doar eu, ci și alții că dacă transpui procesorul, memoria ram din Lumia 520 pe un device cu Android, experiența nu-i așa bună din punctul de vedere al performanței și a optimizării. Nu zic doar eu! Puteți căuta recenzii și veți găsi câteva site-uri care susțin același lucru.

În opinia mea, Windows Phone nu va ajunge ca Symbian. Microsoft se pune pe treabă. Am aflat adineauri că device-urile cu Windows Phone 8 vor avea update prin aprilie la 8.1. Pe PC-uri a apărut de câteva luni noua versiune. Ba chiar! În 2015 se zvonește un nou OS de la Microsoft, numit Windows 9. Deja e de înțeles că atunci când apare un OS pentru PC, va fi lansat și pentru telefoane.

Mâine te sun. S-ar putea să facem o plimbare și poți testa telefonul. :)

Răspunde
avatar

Recent Articles