Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Recomand un browser și un software anti-reclame

luni, ianuarie 20, 2014

Aseară mi-am fâcut câțiva nervi cu Google Chrome. Până aseară aveam păreri pozitive asupra acestui browser, dar acum țin să-l declar un browser exagerat de tâmpit... De la ultimul update (versiunea 32 parcă), la vreo 3 tab-uri deschise, laptop-ul începea să lucreze serios. Mi-am dat seama după numărul accelerat de rotații ale cooler-ului. Am căutat pe Internet să văd ce a adus nou actualizarea asta. Am aflat că au scos vreo două extensii și că au lucrat la interfața pentru cei care folosesc Windows 8. O altă funcție era cea de superviser în caz că erau mai mulți utilizatori pe același browser, respectiv același PC. Am zis până aici. Nimic util în actualizarea asta, deci caut un alt browser.

Am căutat pe 'nea Gogu' "best PC browsers". Am găsit un top unde Chrome era pe locul I. Mozilla nu-mi place, Opera, Internet Explorer, Safari la fel. M-am rezumat la Maxthon.

Recomand Maxthon ( Descarcă gratuit AICI )

Maxthon e un browser eficient, zic eu. Nu mănâncă atâtea resurse. Uitasem să menționez că Google Chrome mânca vreo 300 și ceva de MB din memoria RAM. 
Ai ceva mai multe avantaje față de Chrome. Sincronizarea e comună la cele două browsere, dar stabilitatea și opțiunile sunt mai numeroase pentru Maxthon. Poți să scrii notițe, să treci pe modul de noapte, să salvezi anumite fișiere în cloud având 6GB spațiu de stocare. Are până și funcția de print screen on-page integrată. Dacă descărcai pe Chrome o astfel de extensie, mai mânca și aia câțiva zeci de MB. Ai o bară unde-ți poți seta să-ți afișeze în timp real viteza de descărcare și încărcare (download/upload), precum și procentul de utilizare al procesorului (CPU), dar poți vedea și câtă memorie RAM mai ai liberă. Poți seta oprirea sunetelor doar pentru paginile din browser și poți diviza browser-ul în două, astfel că poți opera pe două pagini simultan.

Nu mănâncă atât de mult din procesor în comparație cu Chrome, dar nici memorie RAM. Nu am extensii extra cu excepția celei care-mi blochează reclamele YouTube (pagină extensie). Pentru reclamele enervante din restul site-urilor, vă recomand un software super bun!
Maxthon e disponibil și în versiunea mobilă pe Windows Phone Store, Play Store și Apple Store.

Recomand Adfender (software gratuit anti-reclame) [descarcă AICI]

De o mare perioadă de timp foloseam AdBlock pentru a opri reclamele. Fiind o extensie, rezulta într-o utilizare a memoriei RAM atunci când erai pe browser. Așadar, recomand Adfender.

Adfender e un software 100% gratuit care-ți blochează reclamele în toate browserele accesate. Îl instalezi pe calculator și atunci când vei intra pe un browser sau o aplicație ce are reclame, ele nu vor mai fi afișate datorită acestui software. Mănâncă în jur de 30 de MB din memoria RAM, mai puțin în comparație cu AdBlock, extensia ce o aveam instalată pe Chrome și-mi mânca vreo 70 de MB. Când acest software e activ o iconiță apare în sistem tray (locația unde e ceasul, control volum etc). În panoul acestui progrămel vei vedea câți MB de Internet au fost salvați prin blocarea reclamelor, dar și număr de reclame blocate.


Eu asta folosesc de astăzi. Cine dorește să încerce un browser bun, recomand Maxthon, iar cine e sătul de reclame, recomand Adfender. :)



sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

8 comentarii

Scrie un comentariu
spanac
Autor
20 ianuarie 2014 la 14:45 delete

folosesc chromele si adblocker.
foloseam pe vremuri avant browser. l-am folosit 8 ani

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
20 ianuarie 2014 la 14:47 delete

Și eu foloseam același lucru, dar aseară mi s-a părut că exagerează cu mâncatul resurselor... și totuși am 4GB RAM... Acum folosesc Maxthon pe PC, dar și pe telefon. Merg brici.

Răspunde
avatar
Alex
Autor
20 ianuarie 2014 la 17:36 delete

Si la mine Chrome cu Adblock Plus isi fac treaba axcelent.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
20 ianuarie 2014 la 17:38 delete

Nu contest, Alex! Problema mea e că mănâncă resurse. Nu e o problemă majoră, dar e enervantă. E un design simplist și aparent cel mai simplu browser programat, dar are scăpări la performanțe... Maxthon are foarte multe funcții în comparație cu Chrome și nu se ridică la nivelul de resurse consumate de Chrome. :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
20 ianuarie 2014 la 22:12 delete

Din păcate, nu! Însă, dacă mă gândesc mai bine, în viitorul apropiat ar trebui să fie și o versiune pentru Linux, având în vedere că pe Android e deja valabilă o versiune Maxthon, iar Android e bazat pe Linux. M-am uitat pe site la ei și am aflat că nu e.

"There are versions of Maxhon for Windows and Android (phone/tablet) devices and iOS versions for iPhone & iPad as well as for Mac OSX. Maxthon plans to launch additional versions for other platforms in the near future. All product news will be on our official website. Please stay tuned for more news."

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
2 februarie 2014 la 13:59 delete

Chiar e bun Mxthon Cloud?

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
2 februarie 2014 la 14:01 delete

Eu zic că da. Multe site-uri de specialitate au în top și Maxthon. E foarte dotat în comparație cu alte browsere. Merită să încerci și să vezi cum se comportă.

Răspunde
avatar

Recent Articles