Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Captain Phillips - Un film bazat pe o poveste reală

vineri, decembrie 06, 2013

Captain Phillips, un film bazat pe o poveste reală din 2009. Tom Hanks interpretează rolul lui Richard Phillips, căpitan la bordul navei MV Maersk Alabama, prima navă americană capturată de pirații somalezi în ultimii 200 de ani.
Funcția de căpitan nu-i una tocmai ușoară atunci când, în afară de amenințările naturii, ai de-a face cu un grup de rebeli ce au ca obiectiv capturarea vasului, cu tot cu căpitan și echipajul său. Căpitanul Richard Phillips, face față cu greu provocărilor lansate de către pirații somalezi, încercând să negocieze cu ei în schimbul unor sume de bani. Din păcate, pirații somalezi nu sunt simpli jefuitori, obiectivul lor fiind capturarea și cererea unei răscumpărări de ordinul milioanelor de dolari. De aici totul ia o întorsătură gravă. Echipajul își folosește cunoștințele privind locurile navei, astfel plasând mici capcane care să le dea bătăi de cap piraților somalezi. Capitanul Phillips este răpit și luat de pe navă prin intermediul bărcii de salvare. Aici, soarta căpitanului rămâne în forțele Marinei Americane.

Filmul este realizat în regia lui Paul Greengrass. Alte filme celebre din regia lui: Green Zone, United 93, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum.

În opinia mea, Captain Phillips e un film genial. E un film de acțiune și numai bun de văzut în weekend. 






sursa foto: google.ro
sursa trailer: youtube/user: joblo.com


Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles