Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

FunABC - Aplicație Android pentru cei mici

luni, ianuarie 27, 2014

Ce vă prezint eu aici? Dar ce vă prezint eu aici? O super aplicație cu scop educațional pentru cei mici. Face referire strictă la învățarea alfabetului limbii române într-un mod mai special. Un mod mai interactiv folosind tehnologia de ultimă oră, fie ele tablete sau smartphone-uri.

Aplicația FunABC este o aplicație Android 100% românească dezvoltată de cei de la Ejuk.net ce vine în ajutorul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani. Aplicația este pur educațională și foarte utilă. Trebuie ca părinții să le instaleze aplicația și să le-o prezinte. Vă spun! Chiar e utilă!

Cum funcționează aplicația FunABC?

E incredibil de simplu! La instalarea aplicației, atunci când o veți porni, vă va cere un micuț pachet de date pentru a fi descărcate. Durează maxim 10 secunde. Apoi, aplicația pornește automat și va arăta ca în imaginile de mai jos.



După cum puteți vedea în exemplele oferite puțin mai sus în imagini, alfabetul e listat orizontal. Puteți selecta literele aleatoriu sau puteți răsfoi în modul alfabetic prin intermediul săgeților. Fiecare literă prezintă un exemplu de animăluț împreună cu rostirea audio dar și afișarea numelui ca text a animăluțului respectiv. Puteți vedea cum se scriu literele cu majuscule și minuscule. Ce pot să vă zic mai mult? E simplă, utilă și interactivă. Educația se ține mai nou într-un mediu plin de tehnologie modernă, așa că e bine ca cei mici să aibă contact cu tehnologia, dar în scopuri educaționale.

Unde găsesc aplicația?

Aplicația este disponibilă în Play Store, iar tot ce aveți nevoie e un dispozitiv modern (smartphone/tabletă) ce are instalată sistemul de operare Android, versiunea 4.0 sau mai superioară.



Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

6 comentarii

Scrie un comentariu
28 ianuarie 2014 la 12:50 delete

Pare interesanta aplicatia. Dar eu nu cred ca i-as pune in brate copilului meu o tableta pentru a invata alfabetul. Sa il invete asa cum se invata...old school... :D

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
28 ianuarie 2014 la 12:54 delete

Da! De acord cu tine. Eu țin să precizez faptul că aplicația asta e ca un joculeț pentru cei mici. Bineînțeles că e mult mai bine să învețe de la școală, iar acasă doar se poate juca.. La 5 ani... ce să facă și el? :D

Răspunde
avatar
28 ianuarie 2014 la 13:29 delete

La 5 ani? Pai...de exemplu, sa iasa pe strada sa se joace cu alti copii! Nu sa stea cu tableta in fata! Are timp sa faca asta...mai incolo. :D

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
28 ianuarie 2014 la 13:32 delete

Din nou sunt de acord cu tine, Pinky! :)) Daaaar (mereu există un "dar") și chestia asta cu tableta poate fi o joacă... Știi tu... când plouă afară.. =)))))))

Ce să zic și eu? Asta cere societatea mai nou. "ăl mic cu tehnologia".

Răspunde
avatar
MiiutaChan
Autor
29 ianuarie 2014 la 12:03 delete

Pe vremea mea invatam alfabetul de pe cartonase si carticele, dar e interesant, de apreciat faptul ca e creata de dezvoltatori romani.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
29 ianuarie 2014 la 12:13 delete

La mine în școală se cerea alfabetar. Îmi amintesc și acum. Era un roz mai închis (cutia), iar literele trebuiau decupate și puse în ordine alfabetică. Aveai o tablă micuță ca la Scrable unde făceai cuvinte și chestii. A trecut mai bine de un deceniu de atunci. :)))

Răspunde
avatar

Recent Articles