Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Ți-a picat gadget-ul în apă? Stai liniștit! Uite câteva sfaturi să ți-l recuperezi

luni, decembrie 17, 2012
Cred că s-a întâmplat multor oameni să le pice telefonul, tableta, sau orice alt dispozitiv electronic într-un vas cu apă, în timp ce găteai sau făceai alte treburi. Asta e se mai întâmplă...Însă vă prezint astăzi 5 sfaturi utile care îți ajută dispozitivul să revină la normal, fără să îl strici sau să îi cauzezi pagube serioase. 





Înainte de toate, aceste sfaturi nu sunt personale, adică create de mine ci preluate de pe site-ul Gizmodo.com , ceea ce înseamnă că nu sunt răspunzător de vreo eventuală avarie a dispozitivului în cauză, asta doar dacă vi se întâmplă să vă cadă prin apă. Sper să nu :)

Pasul 1
Primul pas constă în oprirea surselor de electricitate cu care acel dispozitiv este alimentat. Avaria nu este cauzată doar de apă, ci și de scurtcircuitele electrice generate de bateria dispozitivului. De aceea, cum vedem că dispozitivul ne pică în apă, trebuie să îl luăm rapid și să îi întrerupem alimentarea prin scoaterea acumulatorului. Ok, ăsta a fost primul pas, dar e nevoie de câteva zile ca dispozitivul să funcționeze din nou.

Pasul 2
Scoate toate elementele atașabile ale dispozitivului cum ar fi capacul de la acumulator, cartelele SIM și SD, căști și tot ce mai ai atașat de el. Cu cât e mai eliberat cu atât mai bine. Trebuie să fie fie cât mai multe căi libere unde aerul să intre și totodată să scoți apa.

Pasul 3
Dacă ai un aspirator e perfect, mai ales dacă ai un capăt mai îngust. Trebuie să elimini cât mai multă umiditate din acel dispozitiv. Aspiră din orice loc posibil pentru cel puțin 5 minute.
Și acum o parte nasoală a autorului este că și lui i s-a întâmplat să îi pice telefonul într-un castron cu supă, și neavând un aspirator la îndemână a trebuit să aspire cu gura din toate locurile posibile, scuipându-le într-un alt castron...Cam scârbos, dar și-a salvat telefonul...

Pasul 4
Vei găsii multe site-uri care îți spun să pui telefonul într-un castron cu orez. De ce? Orezul absoarbe foarte bine umiditatea, însă autorul recomandă un alt produs tot pe bază de orez, însă la noi nu se găsește. Se numește Rice Krispies, care se servesc la micul dejun. Dar folosiți metoda castronului cu orez. După ce pui dispozitivul în acel castron, însă scufundați-l în orez ca să absoarbă bine umiditatea și telefonul să fie uscat cât mai repede și bine, îl lași pentru 48 de ore. Cam mult dar merită.

Pasul 5
După cele 48 de ore, scoate telefonul din castronul cu orez, și vezi dacă mai există urme de umitidate, cum ar fi ceața de pe ecran. Dacă da, pune-l la loc și mai lasă-l câteva ore. Însă dacă nu există ceața de pe ecran, întrodu acumulatorul și cu speranța pornește-l. Roagă-te să meargă!

CE SĂ NU FACI!
Nu încerca metode precum uscătorul de păr și alte surse de căldură pentru că riști să topești componentele. Poți folosi un ventilator dar care să nu genereze căldură, dar e recomandabil un aspirator.

Ai fi extraordinar de naiv să îți bagi telefonul în cuptorul cu microunde. Poți să îți topești telefonul în draci sau să ia foc...DECI NICIGÂND!

Să îl scuturi? Pare o idee isteață dar NU! Scuturând-ul nu faci altceva decât să muți apa dintr-o parte în alta, încât să intre apa și mai în interiorul telefonului. Nu folosi un prosop ca să îl usuci că-ți pierzi timpul!


Acești pași au fost preluați de pe Gizmodo.com, așa cum am zis mai sus, deci repet nu sunt responsabil de ceea ce faceți.



Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles