Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Inca un motiv sa nu folosesti Internet Explorer!

sâmbătă, decembrie 15, 2012
Browserul implementat în cel mai popular sistem de operare şi anume Windows, dezvoltat de gigantul Microsoft, are din nou o mare vulnerabilitate în interiorul browser-ului benefică hackerilor...
Dacă nu mă înșel am mai scris un articol cu referire la acest browser, fiind considerat unul dintre cele mai slabe la capitolul securitate pentru utilizator.

O nouă problemă a fost descoperită de Spider.io , o companie web-analytics, unde toate versiunile de la 6 la 10 au securitatea unui utilizator extrem de vulnerabilă. De ce? Păi acum, hackerii îți pot monitoriza mișcările mouse-ului în timp ce navighezi prin browser, chiar și atunci când bagi browser-ul în bară...Adică atunci când browser-ul este activ dar minimizat, hackerii continuă să monitorizeze mișcările mouse-ului tău.
Această metodă, poate fura informații dacă sunt întroduse printr-o tastatură virtuală, tastatură care era folosită la evitarea tentativelor de furt online.

Această vulnerabilitate este foarte avantajoasă pentru un hacker pentru că tot ce trebuie să facă este să cumpere o reclamă undeva pe un site, iar utilizatorul când va da click pe ea, și tab-ul va rămâne deschis, hackerul are acces continuu la monitorizarea mouse-ului.

Cum am zis mai sus această breșă de securitate a fost descoperită de Spider.io , care studia noi modalități pentru a măsura randamentul unei reclame plasate în diferite locuri ale paginii web.
Microsoft a fost înștiințată de această breșă de securitate pe care browser-ul lor o are chiar din Octombrie, dar se pare nu se vorbește nimic de vreun patch care să fixeze această problemă.

Bine de mine, că folosesc Chrome iar tata Mozilla...Ce-i drept, IE am folosit pentru a vedea TV online, care știți că nu merge din cauza SopCastului...


Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles