Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Iarna și-a intrat în drepturi

duminică, ianuarie 26, 2014

Încep să nu mai înțeleg chestiile alea cu toamnă/iarnă/primăvară/vară calendaristică. Totul e decalat. În 2013, iarna a fost la începutul anului. La sfârșitul anului parcă era primăvara. Anormal, zic eu. Dar nu ai cum să te împotrivești naturii, nu? 

Suntem în ianuarie 2014. Început de an. Probabil și asta va fi cea mai rece perioadă, urmând mai târziu, o iarnă calendaristică anormal de călduroasă. Planeta asta se duce. Încetul... cu încetul. Nu zic eu, ci perioadele astea anormale de căldură în iarnă.

De două zile ninge în Drobeta Turnu Severin. Mi-aș fi dorit să ningă de sărbători, în special de Crăciun. Nu a fost să fie. Și acum sunt ceva mai bucuros că văd zăpadă. Dar e frig. Al naibii de frig. Înainte să se așeze prima pătură de nea, cu o zi în urmă erau 11 grade, apoi vreo -2/-3. 

Autoritățile "încearcă" să facă față problemelor de pe autostrăzi și de pe drumurile locale... Viscol și iar viscol. La mine în oraș nu a fost viscol, deși eram în cod portocaliu ieri. Acum suntem în cod galben. 

Și totuși, aseară am făcut primul bulgăre de zăpadă pe anul ăsta. Adică... un fel de bulgăre pentru că zăpada e "făinoasă" și nu se leagă atunci când strângi să-l faci. În momentul ăla, mi-au înghețat mâinile... Nu mai suportaaaam. Era așa receee... În momentul ăla mă gândeam la accidentul aviatic și la condițiile muuuult mai aspre față de frigul ce mi l-a oferit o bucată banală de zăpadă...

La TV e o nebunie mare cu tragedia aviatică, dar și cu drumurile înzăpezite. Așa-i iarna la români. 

Pe final vă las câteva poze din Severin.




Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

4 comentarii

Scrie un comentariu
26 ianuarie 2014 la 14:02 delete

Ce fior de frig m-a luay citind articolul :))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
26 ianuarie 2014 la 14:14 delete

Whaaat? :)) Ce cuvinte... reci am. :))

Răspunde
avatar
C.L.M.
Autor
26 ianuarie 2014 la 16:18 delete

acum parca ninge cam degeaba... :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
26 ianuarie 2014 la 16:20 delete

Să știi... De Crăciun îmi doream. De fapt, toți își doreau asta... Acum ninge spre bucuria școlarilor că mâine în Mehedinți sunt închise școlile. :))

Răspunde
avatar

Recent Articles