Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Comunicarea prin faruri în trafic = libera exprimare

marți, august 06, 2013
flashRecent, am găsit o știre care m-a uimit și care m-a pus pe gânduri. Un șofer din Statele Unite a comunicat prin faruri cum majoritatea șoferilor o fac, cu scopul de a anunța că există o mașină a poliției cu radar, ascunsă în apropiere.

Șoferul respectiv a fost acuzat de obstrucționarea legii și a primit o amendă nasoală rău de tot din câte îmi amintesc. Chiar și așa, șoferul nu s-a lăsat mai prejos și a ajuns în instanță cu cei de la poliție, dorind chiar să fie creat un amendament privind libera exprimare în circulație. Dacă stau și mă gândesc mai bine, șoferul nu exagerează deloc când spune ceea ce spune. Nu exagerează când face ce face privind asta.

De ce să fii amendat pentru că pur și simplu comunici prin faruri cu alți participanți la trafic? Cum poți spune că obstrucționez legea făcând asta? Nu le-am bruiat radarul, nu am folosit antiradar... Nu le-am pus caracatiță la roțile mașinii ca să nu mai poată fugi după cei care încalcă viteza... :)) Obstrucțiunea legii nu există în cazul de față, în opinia mea.

Sincer, ăsta e cred că singurul moment când șoferii se înțeleg bine în trafic. :)) Singurul moment când nu se înjură, ba chiar se ajută între ei ca să scape de poliția rutieră. E ca și cum i-ai spune unui prieten să își pună cauciucuri de vară sau îl amendează polițiștii, iar dacă Poliția află că i-ai zis asta ca să scape de amendă, e automat obstrucție. :)) Sună penibil... Să înțeleg că cei de la știri când ne spun iarna să ne dotăm cu lanțuri, cauciucuri de iarnă și toate cele ca să scăpăm de probleme dar și de amenzi, ei de fapt obstrucționează legea???

Nu am permis de conducere încă. Intenționez să aplic la o școală de șoferi vara viitoare, însă nu cred că trebuie să am nu știu ce cunoștințe privind Codul Rutier și alte reguli rutiere ca să realizezi că comunicarea prin faruri în trafic e o pur și simplu o liberă exprimare, lucru pe care americanul vrea să îl facă în țara lui, și anume: Comunicarea prin faruri în trafic = libera exprimare.

Dacă acest amendament întră în vigoare în Statele Unite, eu zic că nu e exclus să adoptăm și noi o astfel de lege...pentru că românii cam adoptă ceea ce văd la americani...

Voi ce spuneți?

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

4 comentarii

Scrie un comentariu
Pishky
Autor
7 august 2013 la 02:02 delete

no eu zic să te interesezi de legea americană în caz că la ei se pedepsește prin lege comunicarea prin faruri privind atenționarea poliției :D

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
7 august 2013 la 02:12 delete

Pai am spus doar ca e lege in America cu chestia asta, asta fiind motivul pentru care a fost si amendat. Tot motivul asta l-a determinat sa ajunga in instanta pana la crearea unui amendament care presupune facutul din faruri ca libera exprimare si unii specializati spun ca ar castiga.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
7 august 2013 la 02:16 delete

Asa ziceam si eu! :))

Răspunde
avatar

Recent Articles