Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Fiecare e "cool" în felul lui.

sâmbătă, august 24, 2013


Abordez un subiect interesant care mi-a venit în minte în timp ce ascultam o melodie descoperită întâmplător pe YouTube... Melodia mi-a transmis un mesaj pe care îl voi transforma aici, pe blog, într-un articol. E o opinie, așa că nu îmi săriți în cap dacă nu vă convine.E vorba despre educația adolescenților. Fiind adolescent, normal că ai trecut de perioada celor 7 ani de acasă. Dar oare  toți adolescenții au cei 7 ani de acasă? Normal că nu! Mulți adolescenți tratează acest lucru destul de important ca pe o simplă expresie și atât. Acea "expresie" e inutilă dacă ei chiar nu au cei 7 ani de acasă.

De când cu tehnologia care avansează pe zi ce trece, adolescentul își dorește să aibă cât mai multe dispozitive de ultimă generație. Dispozitive de ultimă fiță. Și nu, nu vorbesc de iPhone. Vorbesc aici de dispozitive de ultimă generație și atât. În școli, nu mai ești privit de colegi din cauza coeficientului tău de inteligență. Neah! Ești privit din cauza unor lucruri cum ar fi: haine, dispozitive, make-up la fete și un hairstyle la băieți. Mă enervează acele găști de elevi populari. Mă enervează când zăresc adolescenți care se cred superiori unor alte grupuri de adolescenți care sunt cu capul pe umeri. Le plac să critice felul lor de a fi, să râdă de ei, să facă glume proaste, să îi poreclească și alte lucruri care sunt dureroase pentru un om... Lucrurile astea nu fac decât să îi demoralizeze pe cei care suportă actele de cretinism din partea celor populari, să se închidă în propria cameră și să plângă.. Și se întreabă: De ce sunt tratat așa? Ce am făcut să suport astfel de lucruri? Nu sunt și eu tot o ființă umană?

wallpaper-262409

Fiecare e "cool" în felul lui. Ăsta e termenul: cool. Nu ești cool dacă nu ai iPhone sau orice alt dispozitiv de ultimă generație. Nu ești cool dacă nu umbli prin cluburi, deci nu te alegi cu prieteni. Nu ești cool dacă stai și înveți toată ziua în loc să îți pierzi timpul prin băile liceului să fumezi sau nopțile pe străzi cu alți tembeli. Nu ești cool dacă nu te îmbraci de firmă. Nu ești cool dacă nu porți hainele ca cei populari din liceu, cum ar fi purtatul cămășii. Dacă o porți în pantaloni ești tocilar, dacă o porți în afara pantalonilor ești al naibii de cool. Dar cine a zis că trebuie să ai aceste lucruri ca să fi cool? Nimeni! Dar se înțelege de la sine datorită unor adolescenți care trăiesc cu iluzia că părinții îi vor finanța pentru tot restul vieții.

De ce se judecă atât felul cum mergi sau arăți? De ce nu apreciem inteligența lor? De ce nu sunt acceptați ca prieteni? Ai naibii ei de adolescenți populari... Câteodată îmi doresc să se aplice naiba regulamentul privind uniformele. Toți să arătăm la fel. Fără judecăți privind vestimentația.. Și parcă tot nu e bine. Vine judecata aspectului fizic și modul cum gândește.

Și că veni vorba de aspectul fizic. Am un amic care are un defect dentar. Are dinții din față deformați într-un oarecare fel. Lumea îl judecă și primește observații privind acel defect. Probabil unii râd de el pentru felul cum arată încât e disperat să își repare dantura. Nu poate zâmbi pentru că lumea îl privește diferit. Și îl doare în adâncul sufletului pentru că nu își poate face prieteni dacă nu are un zâmbet perfect. De ce? Pentru că cei cool au niște obiective dacă vrei să intri în gașca lor.. Nu le primești scrise pe foaie, dar felul cum te tratează îți dă de înțeles că nu ești bineventi în cercul lor de prieteni populari.

Știți ceva? Dacă aveți de a face cu oameni de genul care se pretind a fi superiori deși nu sunt nici pe departe, tratați-i cu indiferență sau dați-le-o peste nas. Voi sunteți cool în felul vostru și nu trebuie să lăsați niște tâmpiți de oameni care trăiesc doar din banii părinților, să vă judece felul vostru de a fi. Nu vă lăsați demoralizați de niște neica nimeni. Fiecare om e minunat în felul lui. Fiecare om percepe lucrurile altfel. Fiecare om e diferit. Fii diferit și nu te lăsa schimbat de o gașcă de papă-lapte.

Acum vă las în compania melodiei care mi-a transmis mesajul și care m-a determinat să scriu acest articol.






Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

2 comentarii

Scrie un comentariu

Recent Articles