Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Iubirea din ziua de astăzi...

sâmbătă, iunie 22, 2013
În acest articol am să scriu opinia mea privind...iubirea din generația asta super-extra modernizată, unde fiecare deține cel puțin un dispozitiv super deștept și modern. Nu prea doresc să fiu critic în ceea ce urmează să spun dar dacă îmi analizez gândurile...îmi e greu să nu o fac.Iubirea reprezintă astăzi, în ochii multor tineri...un sentiment de... "unică folosință". E ceva ce te liniștește pe moment atunci când ești în preajma ei/lui. Nu prea aud "cupluri" spunând un sincer: TE IUBESC! Nu prea aud cupluri care să își declare dragostea, să își împărtășească sentimentele, să fie deschiși, că la urma urmei...2 parteneri trebuie să știe unul despre celălalt încăt relația să fie cât mai strânsă. Nu prea văd astfel de lucruri din păcate. Există! Nu contest acest lucru..dar parcă e pe cale de dispariție.Nu văd decât relații din pur interes, unde el sau ea sau poate culmea...amândoi, au câte un obiectiv sau o așteptare de la acea relație. O așteptare...materială, financiară sau cum vreți să o luați. Există domnișoare pur și simplu topite după bijuterii, seturi de machiaj și toate nebuniile feminine, încât...își toacă partenerul la categoria "cașcaval". Dar ca să nu credeți că am ceva cu domnișoarele, nici domnii nu se lasă mai prejos, încât unii dintre ei aleg să stea acasă ca trântorii, lăsându-și partenera să muncească de zori ca el să aibă ce să halească, să aibă cum să trăiască, nu de alta, dar cine să-i facă capul calendar partenerei cu meciurile de fotbal, discuțiile de la bere cu prietenii și altele?

Nimic nu mai e sincer. În relațiile astea, în special clădite din timpul adolescenței, minciuna e predominantă într-o așa zisă relație. Se mint unul pe altul, dar atunci când realizează unul dintre ei că e mințit, zbiară, chiar dacă și el la rândul lui face același lucru. Sinceritatea e un lucru așa de rar, așa cum cuplurile puternice sunt la fel de rare...

Să numai vorbesc despre...aspectul fizic. Fetele visează la un băiat super-extra musculos, să aibă pătrățele nu cerculețe pe abdomen, pe când...băieții își doresc ca respectiva să aibă un fund cât mai definit, niște sâni cât mai voluptoși, niște buze cât mai mari (dacă au botox nu-i problemă) și... cam atât. Asta e frumusețea din ziua de astăzi. Sincer, dacă stau și analizez și poate o să-mi săriți în cap, fetele nu cer mult la capitolul aspect fizic din partea unui băiat...ci doar o constituție cât mai atletică, lucru care mă face să cred că le oferă un motiv de siguranță atunci când sunt în preajma partenerului...până la proba contrarie. Băieții însă, își doresc ca fetele să fie cât mai dotate, să nu se facă de râs în cercul lor de băieți folosind replici pe care le-am auzit cum ar fi: Ce nasoală e asta! Nu e bună de nimic! dar și replici mai...pozitive pentru ei cum ar fi: Ce bună e asta de o...! Ce i-aș da o...! Ce aș .....! Mai pe scurt, în ziua de astăzi se pune mai mult accent pe frumusețea exterioară decât cea interioară. Multora nu le pasă gândirile, ideile, opiniile celorlalți doar pentru că sunt atrași de fizicul partenerilor.

Deci nu înțeleg! Din nou nu înțeleg. Sunt băiat și pare ciudat, dar credeți-mă, eu iubesc pe cineva și atunci când o zăresc, mintea nu îmi proiectează scene pornografice așa cum multora li se întâmplă. Tuturor le e gândul la sex. Tuturor le e gândul să aibă un act sexual cu partenera, ca mai apoi să se laude prin cercul de prieteni că a fost super rezistent la pat și mai știu eu ce... Nu mai știe nimeni ce e dragostea...O experiență sexuală unde partenerii își exprimă și mai multe sentimente...dar nu...la noi, e mai interesantă poziția cu care o abordezi pe parteneră decât actul în sine...

Nu mai văd băieți dăruind o floare, dar văd băieți care își invită iubitele prin cele mai proaste cluburi posibile, unde se află cei mai tâmpiți drogați și cele mai mari scursuri ale societății (nu toți). Nu văd un băiat făcând un gest frumos pentru partenera lui de viață...ba chiar o jignește ca la ușa cortului când nu îi convine ceva, sau mai nou, folosește violența ca mijloc de exprimare, totul doar ca să arate cine ar fi capul într-o viitoare familie și cine dă ordine. Penibil. Oare sunt singurul care observă o schimbare radicală în ceea ce înseamnă iubirea în ziua de astăzi?

Pe lângă asta...nu se mai caută relații serioase, relații care te maturizează...ci aventuri și aventuri. Aventuri care în opinia mea, ți-ar afecta o posibilă căsnicie, dorindu-ți probabil să mai ai o aventură de dragul tinereții și să sfârșești prin tribunale și prin alte locuri. Aici apare infidelitatea. Nu știu...sincer vă întreb pe voi: Mai există dragoste adevărată între 2 oameni? Mai există iubire? Eu unul cred că da, dar în cantități mici.

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

23 comentarii

Scrie un comentariu
Criss Crissu
Autor
22 iunie 2013 la 12:30 delete

Iubire , nu mai exista sau poate da ! Exista obisnuinta , sau exista ceva ce nu pot explica ....Rar mai gasesti un baiat care sa-ti dea o floare , asa ca simte ! Sunt si fete pe interes , dar mai bine asa , deacat o proasta , care asteapta niste chestii sufletesti , si atunci cere prea mult ! Asa ca iubirea din ziua de azi , nu poate fi explicata ...

Răspunde
avatar
vasy
Autor
22 iunie 2013 la 16:34 delete

Acum spun te iubesc la smartphone, la tablete,laptopuri, etc :))

Răspunde
avatar
22 iunie 2013 la 20:51 delete

Nu ești singurul care observă schimbarea asta!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
22 iunie 2013 la 21:03 delete

Mă bucur că sunt și alții care observă schimbările astea...

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
22 iunie 2013 la 21:05 delete

Eee și tu acum...Dacă respectivii nu sunt unul lângă altul, niște declarații sunt binevenite, dar din suflet să vină!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
22 iunie 2013 la 21:07 delete

Interesant comentariu Crissu! Nu am replică! :D

Răspunde
avatar
Isabela
Autor
22 iunie 2013 la 21:11 delete

Am scris si eu ceva de genul :lol:
Mintile geniale gandesc la fel.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
22 iunie 2013 la 21:12 delete

Uuuuu! Ce tareeee! Mă bucur că și o fată are aceleași gânduri la categoria asta... :)

Răspunde
avatar
Isabela
Autor
22 iunie 2013 la 21:16 delete

Nu conteaza ce esti fata , baiat..
Tre' sa fii realist. Sa-ti folosesti creierii aia-n scopuri bune , normale :lol: !

Răspunde
avatar
Pishky
Autor
22 iunie 2013 la 21:31 delete

Știi tu Eddie... fiecare cu ce poate și cum poate :)

Răspunde
avatar
Claus
Autor
23 iunie 2013 la 17:14 delete

La situatia asta contribuie si factori externi. Mass-media in special, care induce in mentalitatea colectiva numai tipare gresite, nebenefice fiecaruia dintre noi. Majoritatea subiectelor de can can demonstreaza perfect teoria. Si se ajunge astfel la urmatoriul scenariu.. intelegem gresit relatiile, ne implicam in asa zisele relatii si continuam sa suferim pana cand cautam o solutie si schimbam situatia. :D

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
23 iunie 2013 la 17:17 delete

Da...Trebuia să își bage nasul și mass-media de parcă nu ar face-o destul zi de zi. Acum depinde și de noi dacă ne lăsăm ghidați de ceea ce spun niște...jurnaliști, în mare parte de 2 bani.

Răspunde
avatar
EllaRocs
Autor
13 iulie 2013 la 18:15 delete

Hmm... Hai sa spun si eu ceva, ca am vazut pe profilul tau de watt ca te afli si in sfera asta a blogului; am trecut rapid peste cateva articole, pana am ajuns aici.
Vezi tu, treaba cu iubirea e... ciudata, complicata, cum vrei sa ii spui.
Eu am 21 de ani, si oricat de ciudat ar parea pentru unii, am prieten de la varsta de 14 ani. Mda, stiu, eram prea mica, da, nu era varsta necesara pentru baieti, da, stiu.
Dar uite vezi tu, eu l-am intalnit pe el. Eu aveam 14, el 17. Si de-atunci, dupa cum sigur ti-ai dat si tu seama, au trecut 7 ani.
Si pot sa spun ca au fost cei mai frumosi ani din viata mea. De ce? Pentru ca el a fost cel care m-a ajutat sa ma descopar pe mine ca persoana, el m-a invatat ce e bine si ce e rau, cum sa ma pazesc de poluarea asta facuta de unele persoane in jurul meu, si, in general, de ceea ce imi aduce viata.
Si am ajuns la ceea ce am vrut de la inceput sa punctez: el a avut multe indoieli in privinta mea, ca odata ce am sa cresc, am sa prind alte idei, imi voi dori sa cunosc si alti baieti, si asa mai departe, ma voi lasa infleuntata de prietenele mele cu bani si masini "bengoase"(mama, ce urat suna). Si ca tot timpul vor exista baieti care vor incerca sa ma atraga spre ei, si implicit sa ies din relatia cu el.
Ei bine, pot sa spun ca e exact invers. Si ca cel mai important lucru intr-o relatie, ca si in viata, in general, e sa stii ce vrei de la ea. Ce iti doresti de la persoana de langa tine. Cat de mult vrei sa oferi si sa primesti, si sa fi bine fixat in pamant, cand vine vorba de tine, si valorile tale, fiindca altfel, te lasi purtat de val, si risti sa te ratacesti in larg. Atat in viata, cat si in relatie.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 iulie 2013 la 18:26 delete

Wow! Asta da relație! Dar când spui că e exact invers, te referi la faptul că nu ai ajuns tu să faci cum zicea el că vei face sau dimpotrivă, el a ajuns să facă asta? În rest ce pot să spun decât că ai trăit sau încă trăiești o adevarată poveste de dragoste! Succes în continuare! :)

Răspunde
avatar
EllaRocs
Autor
13 iulie 2013 la 18:30 delete

Nu am ajuns sa fac nimic din ceea ce a prezis el, ca sa spun asa:)))Si pot sa spun cu mana pe inima ca nici nu am de gand. Eu merg pe chestia aia ca undeva, fiecare isi are jumatatea, mana aia de om care il implineste pe celalalt, si pe care o intalneste mai devreme sau mai tarziu. Diferenta e ca eu am intalnit-o pe a mea la o varsta mai frageda. Dar mi-a oferit avantajul de a creste impreuna. :D
Si, multumesc, la fel si tie! :)

Răspunde
avatar
EllaRocs
Autor
13 iulie 2013 la 18:33 delete

Mno, am apasat butonul gresit. :)))
:D

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 iulie 2013 la 18:33 delete

Mno, dar nu-i problemă! :)) Dar ce nume ai pe Wattpad? :)

Răspunde
avatar
EllaRocs
Autor
13 iulie 2013 la 18:48 delete

Xirrya:D
Dar EllaRocs il folosesc cam peste tot, si imi e mai la indemana.

Răspunde
avatar
2 august 2013 la 06:21 delete

Eu stiu ca inca mai exista iubire, dragoste adevarata. Stiu ca inca mai exista baieti sufletisti care sunt sinceri si se gandesc mereu la iubita lor si ofera flori, cu drag. Stiu asta pentru ca acum un an de zile am avut norocul sa intalnesc un astfel de baiat minunat care ma iubeste pentru ceea ce sunt si de atunci sunt cea mai fericita. Si mai stiu ca inca mai exista fete cuminti, cu capul pe umeri, care nu sunt materialiste, pentru care conteaza sufletul, inteligenta, comportamentul si nu alte lucruri superficiale. Eu, de exemplu, nu sunt materialista absolut deloc, am fost mereu o fire mai boema, romantica, mie nu-mi pasa daca iubitul meu are bani sa ma scoata la suc in oras, eu prefer sa fim undeva singuri, pe o banca in parc, privind stelele. Iar iubirea noastra e una dintre cele mai sincere si mai frumoase. Prin el, prin iubitul meu, Dumnezeu mi-a aratat ca iubirea adevarata exista, chiar exista. Dar ai dreptate, in cantitati mici, pentru ca am vazut multe alte relatii ale persoanelor din jurul meu, iar acele relatii erau false pentru ca nu se bazau pe ceva solid, nu aveau o fundatie, principii. Din pacate, multi umbla dupa aventuri si distractie. Dar din fericire, iubirea nu e pierduta. E inca acolo, in lume, in sufletele oamenilor. :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
2 august 2013 la 13:34 delete

Ai mare dreptate, Ema! :)

Răspunde
avatar

Recent Articles