Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Horoscopul, o influență negativă asupra omului

vineri, ianuarie 03, 2014

Oamenii nu cred în premoniții, dar cred în horoscop. Horoscopul e un instrument folosit de astrologi asupra populației. Cu ajutorul acestui instrument, fiecare dintre noi se informează cu privire la soarta lui din ziua respectivă sau chiar din zilele următoare.

Eu sunt sceptic privind chestia asta. Nu contează cine a inventat asta și când. Contează faptul că mare parte dintre noi credem că horoscopul ne arată viitorul. Să fim serioși. Nu știm cu siguranță dacă mâine plouă, dar dăm prognoză pe 3 luni. Așa și aici. Nu e sigură ziua de mâine, dar ai la dispoziție și soarta vieții tale peste 3 zile. Mi se pare o tâmpenie. Nu contesc că uneori le mai nimerește și astrologul cu privire la zodia mea, dar nu mă las înfluențat de așa ceva. Ce-i drept, am mai intrat pe astfel de site-uri din pură curiozitate. Cine nu a consultat horoscopul măcar o dată? Văd pe la TV cum apare o tipă, de profesie astrolog, ce ne umple creierii cu informații zodiacale pe 2014. Nu am intrat bine în 2014, că deja se știe ce și cum. Că zodia aia are parte de nuntă undeva prin vară. Că zodia aia are parte de o situație financiară mai bună într-o perioadă anume din an. Astrologul vorbește de zodia "ex: gemeni", dar se relatează la un om atunci când spune că are nuntă în 2014. Puii mei, ori spui către toți oamenii din zodie, ori ai "request-uri". E ca și cum un copil de 10 ani ascultă horoscopul și află că va avea parte de momente erotice. 

Mă uitam ieri cu tata la TV și auzeam cum 2 oameni își dădeau unul altuia dreptate cu privire la niște chestii astrologice. Unul se uita în laptop și spunea că planeta X se intersecta cu Y, ceea ce rezulta perioada de glorie a lui Z și tot așa. Adică, puii mei, dacă se mișcă planeta X mai așa e dezastru că e în perioada lui Saturn, Venus și tot așa. Dacă ăla trece prin axa cutare, zodia cutare are parte de o situație financiară splendidă. Astrologia asta parcă o dă în Fengshui. Mă rog, poate aberez, dar țin să cred că ei aberează mai mult decât mine.

Horoscopul, o influență negativă asupra omului

Fiecare veste oferită de acești astrologi, nu face altceva decât să ne afecteze. Atât pozitiv, dar și negativ. Conform unui studiu, veștile proaste tind să afecteze omul, devenind mai vulnerabil. În opinia mea, e ca optimismul și pesimismul. Dacă ești optimist, o poți face, dar dacă ești pesimist, e evident că nu vei reuși, pentru că ai acel fix în minte numit "eșec". Ca să nu mă mai lungesc, iată AICI articolul integral. 

Ezit să fac pe filosoful privind chestia asta cu horoscopul, tocmai de aceea v-am oferit articolul întreg din care eu m-am informat și am ajuns la concluzia că treaba-i logică. 

Voi ce părere aveți despre treaba cu astrologia, numerologia și horoscopul?



sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

9 comentarii

Scrie un comentariu
Mikyangel
Autor
3 ianuarie 2014 la 20:05 delete

Eu imi citesc horoscopul in fiecare saptamana si daca e de bine cred, daca nu, nu:).

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
3 ianuarie 2014 la 20:07 delete

E bine că nu te lași înfluențată. Eu evit momentele când se difuzează horoscopul la TV. Mă cam scoate din sărite. :D

Răspunde
avatar
Unknown
Autor
4 ianuarie 2014 la 00:39 delete

Aha! Buna asta. Mai, ce sa zic... acum vreo doi ani, sau chiar mai bine, mama asculta horoscopul... si spuneau de zodia tatalui meu, ca sa aiba mare grija, fiindca este supus riscului de accidente la sfarsit de saptamana. Si, intr-o duminica, si-a taiat, in timp ce lucra, tendonul de la mana stanga si si-a atins si vreo doua vene. Sa nu mai zic ca i-au prezis si multe efecte secundare de la acel accident, si acum degetul mic si inelarul mainii stangi nu mai functioneaza normal... ingheata mai repede... si asa mai departe, iar cu celelalte trei nu mai poate apuca obiecte de diametrul cuielor, sau alte obiecte asemanatoare. Tampenia face ca el sa lucreze intr-un domeniu in care lucreaza cu asa ceva zilnic.
Apoi, mamei, anul asta, pe la jumatea lui septembrie, i-au prezis ca incepand cu 1 octombrie, timp de un an incheiat, viata ei va fi ceva mai alerta, se vor produce schimbari la nivel interior, in corpul ei, si exterior, va traversa perioade de usoara depresie.. ce sa mai... viata ei va intra pe un fagas nu tocmai roz. si de la 1 octombrie a inceput un tratament cu interferon...
Apoi, din intamplare, prin toamna, am dat peste un site unde arata horoscopul pe anul 2013 al zodiei mele... si... ghici ce? Am citit acolo fix ceea ce mi s-a intamplat mie de-a lungul anului. Si mi-a punctat perioadele mai dificile... absolut tot. De parca as fi tinut un jurnal si mi l-ar furat cineva.
Si cumva.... tot nu cred in horoscop.... Cred ca ma incadrez la categoria: vede si nu crede..

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
4 ianuarie 2014 la 12:30 delete

Nu știu de ce, dar țin să cred că toate evenimentele petrecute în familia ta, au avut loc datorită gândurilor negative oferite chiar de horoscop. Știi, subconștientul adună multe informații, chiar dacă tu în timp ce ești conștient, nu bagi de seamă acel lucru. E ca și horoscopul. Conștient ignori informația, dar subconștientul nu. Astfel, ești influențat de acea știre și riști să ajungi într-o situație favorabilă horoscopului.. Cel puțin eu așa văd lucrurile. Dacă cineva vede altfel lucrurile din punct de vedere științific sau dintr-o altă perspectivă, e liber s-o zică. :)

Răspunde
avatar
Unknown
Autor
4 ianuarie 2014 la 12:42 delete

Mda... :) Mi-a mai zis cineva asta.. si cred ca e adevarata. nu ma indoiesc de treaba cu subconstientul. E uimitor ce poate face. La mine chestia amuzanta este ca am citit deja ce mi se intamplase. Dar cum ai spus, daca cineva vede lucrurile dintr-o alta perspectiva... e liber sa o zica. :)

Răspunde
avatar
Cristi
Autor
4 ianuarie 2014 la 13:08 delete

Trasaturile de caracter generale ale celor nascuti intr-o anumita zodie corespund realitatii. Adica nativii din zodia Taurului sunt intr-un fel, cei nascuti in zodia Pesti altfel etc.
Dar ca sa spui in fiecare zi a lunii cu exactitate ce se va intampla cu indivizii din zodii diferite, asa ceva este imposibil de ghicit! :)))
Eu eram in concediu intr-un an si la zodia mea scria in acea zi ca o sa am o sedinta la serviciu si discutii interminabile. :)))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
4 ianuarie 2014 la 13:15 delete

:)) Influența negativă asupra predicției privind ședința la serviciu și discuțiile interminabile, te puteau face să renunți la concediu, gândindu-te că e ceva important cu locul de muncă. Adică, putea fi și asta o bubă, zic eu. :)) Eu cred că trăsăturile atribuite fiecărei zodii au fost identificate prin natură psihologică și prin studii, nu prin holbarea la un ecran de laptop cu niște planete amețite cu niște sateliți naturali sau mai știu eu ce lucruri care se intersecteacă pe axa X, Y.

Adică, e una să dai o speranță de genul: Zodia X va avea o situație financiară ceva mai bună decât anul 2013, dar nu să spui că zodia cutare va avea nuntă, cumpănă și altele. Mi se pare penibil.

Răspunde
avatar
5 ianuarie 2014 la 15:31 delete

Eu acum ceva ani...obisnuiam sa imi citesc horoscopul zilnic si culmea! De fiecare data....dar absolut de fiecare data...se adeverea. Bineinteles, daca stau sa ma gandesc bine...cred ca eram super influentata de ceea ce citeam. Iti dai seama ca daca scria acolo ca voi avea o zi minunata, parca ma binedispuneam instant, iar acest lucru atragea chestii bune dupa sine... Daca scria ca voi avea o zi nasoala...ma bosumflam si faceam astfel incat chiar ca ma certam cu cineva sau mai stiu eu ce faceam... :))

Dupa ce am vazut ca horoscopul imi dicteaza..pe de o parte, felul cum voi avea ziua, m-am lasat de citit asa ceva! De exemplu, daca as citi acum horoscopul pe tot anul si daca ar scrie ceva naspa....m-as speria! Si nu vreau sa incep anull panicata. Deci....mai bine nu citesc, nu? :)))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
5 ianuarie 2014 la 15:44 delete

Eu aș zice să nu mai citești. Din spusele tale ești influențată de predicțiile horoscopului, așa că te sfătuiesc să fii tu, nu ce vrea horoscopul să fii.

Răspunde
avatar

Recent Articles