Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Despre virușii de pe smartphone-urile/tabletele cu Android + sfaturi

luni, august 19, 2013
Tehnologia a avansat foarte rapid.  Nici nu ne-am obișnuit bine cu atacurile informatice de pe calculator pe calculator,  unde aveam să pierdem date personale destul de importante că au apărut virușii care se transmit de pe calculator prin intermediul unui server direct printr-o aplicație pentru smartphone-uri și tablete. Aici nu numai că riști să pierzi date personale importante dar riști să îți umfli factura cu niște aplicații care erau bune și respectate la început dar au ajuns de toată jena pe parcurs, astfel conținând viruși foarte periculoși.Sunt mai multe metode prin care te poți virusa pe un dispozitiv cu Android. Ori prin transfer de fișiere cu un amic, ori cu o aplicație proastă de pe Play Store, ori virușii au venit pe moment prin intermediul unei aplicații de încredere.Ieri m-am uitat în căutările realizate de vizitatori, aici pe blog. Printre ele se afla o căutare "android.process.media s-a oprit la tableta"

Nu știu dacă acest vizitator care a căutat acest lucru îmi va citi acest articol însă voi spune din ce cauză primești această eroare, poate se vor confrunta și alții.

În primul rând, eroarea poate fi cauzată de un firmware prost instalat, sau un firmware prost realizat. În al doilea rând, poate ai viruși. Dacă ai instalat un firmware și nu ai respectat pașii de instalare cum trebuia, mai instalează-l odată și de data asta fii atent. Dacă ești sigur că ai instalat din prima cum trebuie acel firmware, atunci ori e un firmware prost realizat ori ești virusat. Dacă ești virusat, citește cazul de mai jos.

Iată un caz pe care l-am rezolvat acum ceva timp și era similar vizitatorului care a căutat informații în legătură cu eroarea de mai sus. O verișoară de-a mea deține un Samsung Galaxy S2 cu Android original, nimic schimbat pe bază de soft sau ceva. Mi-a spus că aplicația Play Store îi dă force close, eroare asemănătoare ca la Windows XP când dai don't send. Îi dădea eroarea chiar și după un restart și nici măcar nu dăduse pe aplicația Play Store. Telefonul se bloca foarte des. Nu puteai da slide printre tab-uri, nu puteai face nimic și te enervai la culme. Să stai să iei la puricat fiecare aplicație să îi citești ultimile recenzii dura foarte mult, așa că i-am dat revenire la setările din fabrică. Gata! Asta e rezolvarea în caz că te virusezi. E ca o resetare de hard. Se șterge tot și revine ca atunci când l-ai cumpărat din magazin. Virușii au dispărut iar telefonul merge absolut în parametri normali. Dorea să se ducă la GSM să-l repare dar i-am spus că ăia sunt atât de leneși încât o banală instalare de firmware care durează maxim 15 minute nu pot face de față cu tine și te amână 2-3 zile până le vine cheful să se ocupe de tine.

android

SFATURI

Pentru mine nici o aplicație din Play Store nu e de încredere până nu mă documentez eu din recenziile utilizatorilor care folosesc aplicația și nu în ultimul rând, mă uit la rating-ul aplicației să fie de cel puțin 4.

Dacă telefonul îți face figuri ca în cazul relatat mai sus, elimină ultima aplicație instalată de tine și descarcă un antivirus. Dacă îți e teamă de viruși e de preferat să folosești un antivirus încă de când ai cumpărat telefonul. Recomand BitDefender.

Actualizarea aplicațiilor deja instalate în smartphone-ul/tableta ta se dovedesc uneori a fi inutile. Recomand citirea recenziilor chiar și la o actualizare și citirea schimbărilor aduse prin noua actualizare. Dacă actualizarea nu îți aduce o îmbunătățire, nu are rost să o faci.

Unii utilizatori de astfel de dispozitive preferă aplicațiile cu plată să le descarce gratuit (crăckuite) însă dacă nu ai o sursă sigură te poți virusa foarte rău. Uneori există și foarte mulți naivi exemplul fiind aplicația Instagram. De ce să o descarci de pe un site neoficial rusesc care au băgat viruși intenționat pentru a fura informații, când o poți descărca gratuit de pe magazinul oficial (Play Store)?

Cam astea sunt sfaturile mele. Voi deschide zilele astea o pagină de suport aici pe blog pentru utilizatorii de smartphone-uri/tablete cu Android. Sper că v-au fost utile sfaturile mele. :)

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

2 comentarii

Scrie un comentariu
2 septembrie 2013 la 00:57 delete

Oricate sfaturi ai da tot iasa ceva nou, eu de exemplu nu folosesc nici o aplicatie decat cele verificate si recomandate de intermediari.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
2 septembrie 2013 la 01:43 delete

Eu dupa propriile criterii ma bazez, asa cum am scris si in articol si nu m-am virusat deloc in 2 ani de cand detin dispozitive Android. :)

Răspunde
avatar

Recent Articles