Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

O lume unde banul tău e timpul

luni, iulie 29, 2013
old-time-clockImaginați-vă că singura "monedă" ar fi timpul. Imaginați-vă că o cafea costă... 5 minute din "buzunarul" tău. Sună foarte ciudat, dar devine interesant. Lucrul ăsta a fost proiectat într-un film numit "In Time", având ca personaje principale pe Justin Timberlake și Amanda Seyfried.

Bun! Păi, probabil mă credeți puțin cam amețit de la vreo bere savurată la o oră unde temperatura la umbră atinge 40 de grade Celsius. Nu! Nu beau alcool. Rareori beau, dar responsabil, însă în niciun caz pe căldura asta!

Tehnologia e ceva care avansează atât de repede, mult mai repede decât se credea vreodată. De ce vorbesc de tehnologie? Pentru că prin intermediul ei, se poate implementa acest sistem de schimbare a lumii, care să transforme banii în timp. Și nu! Nu exagerez nici măcar puțin când spun asta. Cine își imagina vreodată că vor fi lansate smartphone-uri, tablete, televizoare smart? Nimeni! Totul a apărut dintr-o dată.

Tot așa, pe neașteptate lumea se poate schimba datorită corupției și datorită dorinței de a domina lumea sau un loc anume. Cei bogați să trăiască veșnic și cei săraci să moară în chinuri. Când spun veșnic, spun nemuritor. Când spun că cei săraci mor în chinuri, se vor lupta de pe o zi pe alta într-un mod tragic.

Prin ajutorul tehnologiei să ai implementat un cip, care e... "portofelul" tău. Conține timpul. Cu timpul cumperi ceea ce dorești, însă depinde de clasa socială. Dacă ești bogat, ai tot ce vrei și trăiești. Cuvântul "moarte" nu există pentru bogați, cu excepția...altercațiilor unde te pomenești împușcat, asasinat de către hoții de "portofele", dacă umbli prin cartierele celor săraci. Dacă ești sărac, vei lucra în locuri pe care nu ți le dorești, însă dacă nu dorești să mori, trebuie să lucrezi pentru că salariul tău e convertit în "timp". Împrumuturile bancare sa fie o soluție unde să îți mărești timpul, însă plata timpului împrumutat se face cu dobândă foarte mare, riscând să mori.

E o mică descriere făcută de mine cu ajutorul filmului. Vă recomand acest film pentru că, în opinia mea, nu suntem departe de o astfel de realizare pe plan științific. Vă atașez aici trailerul și aștept părerea voastră din partea celor care au vizionat filmul, dar și părerea voastră asupra a aceea ce am scris. :)






Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

6 comentarii

Scrie un comentariu
Mihaela
Autor
29 iulie 2013 la 17:55 delete

Mai facut curioasa, o sa caut filmul.Oricum nu cred ca suntem departe pentru ca traim intr-o lume in care daca n-ai bani risti sa mori ,de foame, de boala ,asa ca....

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
29 iulie 2013 la 17:55 delete

Mă bucur că ți-am stârnit curiozitatea! :P

Răspunde
avatar
gouttedereve
Autor
30 iulie 2013 la 04:30 delete

L-am văzut. Într-adevăr, te pune pe gânduri. Împlinirea visului tuturor oamenilor este inutil, cei mai mulţi mor înainte de a cunoaşte cu adevărat viaţa, ca şi acum... Săracii caută ce nu au - timpul -,iar bogaţii, sătui de prea mult timp, caută ce le lipseşte -VIAŢA... Să ne bucurăm, deci, de ce avem, important este nu neapărat cât, ci mai ales CUM trăim...Interesantă perspectivă; un film de văzut, în orice caz.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
30 iulie 2013 la 04:34 delete

Mă bucur să aud că te-a pus şi pe tine pe gânduri. :) Şi ai dreptate când spui despre viaţă.

Răspunde
avatar
Alexandru
Autor
30 iulie 2013 la 13:46 delete

Am vazut filmul si e foarte interesant cand fata fura timp de la tatal ei, merita vazut si il recomand cu mare caldura.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
30 iulie 2013 la 15:41 delete

Nu știu de ce naiba îmi apar comentariile tale fix la spam... E chiar ciudat!

Răspunde
avatar

Recent Articles