Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Cât de crudă poate fi viața...

miercuri, iulie 17, 2013
Aseară am vizionat împreună cu familia, un film foarte interesant, care te îndeamnă să te gândești de multe ori înainte să iei decizii pripite într-o lume aparent bună dar...coruptă. Se numește "Assault on Wall Street" și are la bază 2 tineri căsătoriți, așezați la casa lor, fericiți, așa cum fiecare căsnicie trebuie să fie.O boală o lovește pe soția lui și reușește să o învingă dar era nevoie de un tratament pentru a nu avea probleme din nou. Tratamentul era scump. Și-l puteau permite pentru o perioadă mică de timp. Cum era "criză" pe Wall Street, apar concedieri în masă, tăieri de salarii, de pensii și toate cele, dar nu la angajații de pe Wall Street, ci în țară evident. Nu am să spun ce se întâmplă mai departe în film (mai bine îl vizionați), dar am să îmi spun opinia despre...marii bancheri, brokeri sau ce mai există acolo pe Wall Street.Am realizat că nu e bine să te joci cu băncile, pentru că ele nu se joacă cu tine. Neplătind, riști să fii dat în judecată, să ți se pună sechestru pe bunuri iar casa să fie scoasă la licitație iar tu să rămăi pe drumuri. Unde mai pui că, ultima sursă de bani, fie ea mică sau mare, e complet dusă pentru că directorul firmei unde lucrezi nu acceptă angajați cu probleme de genul, scăzând interesul pentru clienții acelei firme.

Unde mai pui că...îți pui baza într-un broker, oferindu-i toate economiile, riscând să joci pe piața imobiliarelor, iar oamenii corupți să își bată joc și să intri la belele pe motiv că au avut loc tranzacții dubioase cu banii tăi, urmând să aibă loc o anchetă. După, realizezi că nu mai ai nici un leu din economii, ba chiar dimpotrivă, ești dator de pe urma acestor investiții în afaceri moarte.

Din acest film, am realizat că oamenii bogați devin tot mai bogați, iar cei săraci devin tot mai săraci. De ce? Pentru că cei bogați, care sunt la conducerea economiei țării în care trăiești, aplică legi în favoarea lor. Un director de companie renumită, îl va durea în fund de cei din afara companiei atâta timp cât totul merge strună în afacerea lui. Pe el nu îl interesează că acei oameni nu au o pâine pe masă, pentru că el e obsedat de o statistică tâmpită, așa că recurge la procedee periculoase, care au în componență viața unor oameni nevinovați.

Un om politic când spune: Suntem în criză! De fapt, el se transformă pentru 2 minute într-un simplu cetățean. După aceste 2 minute, e omul care a dus la acea criză economică, aberând în fața cetățenilor că nu există fonduri la sănătate, la transporturi sau mai știu eu unde. Nu există! Nu există pentru cetățenii de rând, dar întotdeauna va exista pentru oamenii din politică.

assault-on-wall-street-51b608f146130

Assault on Wall Street, reflectă clar disperarea reală a unor oameni care trăiesc cu greu de pe o zi pe altă datorită nesimțiților de pe Wall Street. Angajaților de pe Wall Street, le pasă doar de bonusuri și atât. Nu le pasă de faptul că au năruit sute de familii prin acele planuri tâmpite care aduc statistica la un nivel pozitiv pentru companiile respective.

Vă recomand acest film, și sincer e și emoționant ce se întâmplă. Are loc și o acțiune dată naibii dar mai spre sfârșitul filmului, însă eu am rămas captivat de acea poveste din film și de tot ce s-a întâmplat.  E perfect pentru un film de weekend sau chiar în mijlocul săptămânii.
VIZIONARE PLĂCUTĂ!







Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles