Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Tot mai multe dispozitive cu WiFi! Oare Internetul face față?

vineri, ianuarie 11, 2013
Se pare că oamenii de știință vin cu o explicație privind influența a prea multor dispozitive cu WiFi asupra Internetului. Asta mă întrebam și eu acum câteva zile, deoarece având o viteză maximă de download din partea ROMTELECOM de 1.4 mb/s, am observat că nu face față pe un smartphone, o tabletă și laptop...Cam face figuri....Cercetătorii ne vor da și ei un exemplu asemănător cu al meu :)

Se pare că intervin ceva probleme cu Internetul de la atâtea dispozitive revoluționare care tot necesită tehnologia wireless. Buba este că Internetul nu a fost proiectat să fie manevrat cum trebuie...Ca să ne amintim mai bine pentru ce a fost Internetul proiectat, ei bine, a fost proiectat mai degrabă ca un rol de oficiu poștal, unde pachete de date sunt trimise înapoi și mai departe de la o adresă IP la alta, bazate pe o informație din antetul pachetului. Problema este că niciunul dintre arhitecții care au proiectat Internetul nu s-au gândit că în ziua de astăzi tot mai multe dispozitive vor fi cuplate la Internet, cum ar fi smartphone-urile, tabletele, smart TV-urile, frigiderele, și mai nou am văzut la CES 2013: Mașina electrică care se încarcă Wireless..Tare!

Când iei toate dispozitivele în considerare, și crezi că pot creea cu ușurință un impas, solicitând aceeași informație de la aceeași sursă, atunci poți observa cum revoluția mobilă poate distruge vechea arhitectură.

Tehnology Review a discutat cu unul dintre cercetători care lucrează la retehnologizarea arhitecturii Internetului pentru a fi mai potrivită smartphone-urilor, tabletelor și altor dispozitive portabile. În particular, cercetătorii lucrează la un nou mod mai rapid și mai eficient de a distribui date între dispozitivele aflate la o distanță mică între ele.

Exemplu dat de un cercetător:

Am un smartphone, o tabletă, și un Mac PC, spune Lixia Zhang, om de știință la UCLA. Ca să schimb date între ele, solicitarea se duce pe cloud. Dumnezeu știe unde! Poate venii înapoi la un dispozitiv care e la câțiva metri distanță... E greșit, complet greșit!

Pentru a fixa această problemă Lixia Zhang lucrează la un nou tip de routing tehnologic numit Named Data Networking ( NDN ) care ordonează pachete de date nu doar după adresele IP care sunt trimise/primite la, ci și după informația precisă pe care o conține. Cu alte cuvinte, dacă vrei să descarci o melodie populară pe smartphone-ul tău, NDN va căuta simplu un dispozitiv care conține o copie a acelei melodii în loc să o iei dintr-o locație centralizată. Un om de știință în domeniu de la MIT, David Clark spune că acest proiect poate fi unul revoluționar pentru că chiar poate schimba modelele care stau la baza a ceea ce o rețea poate face, înlocuind comunicarea între puncte finale cu acces la date, oriunde s-ar afla.

Tehnology Review spune că o altă abordare către schimbarea Internetului vine de la United States National Science Foundation, care finanțează un proiect numit Mobility First care ar putea permite dispozitivelor să fie conectate la mai mult de 2 sau mai multe rețele în același timp. Înseamnă că utilizatorii ar putea descărca date și de pe internetul mobil și cel WiFi în același timp. Un alt om de știință în domeniul calculatoarelor, Dipankar Raychaudhuri spune că proiectul poate pava calea către rețelele mobile încât să permită utilizatorilor să rămână conectați la amândouă rețelele, rețeaua urmând să decidă cum să îți trimită datele în fiecare moment.






Sursa: BGR.com



Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles