Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Muzica românească - Cu ce să ne mândrim?

joi, ianuarie 31, 2013
Astăzi abordez un nou subiect și anume muzica! Nu orice muzică, ci muzica românească. Aseară m-am uitat la Happy Hour și m-am enervat cumplit când am zărit, cum românii câștigă bani de pe urma aparatelor electronice de mixaj, de tunare a vocii, oferind ascultătorilor ceva..SF.

Pe lângă că acest popor este unul cam predominant de cocalari și pițipoance, plagiatul este în top pentru noi românii. Exemplu? Imediat!





Primul exemplu sunt chiar manelele! Mult iubitul gen de muzică pe care trebuie să recunosc că îmi plăcea când eram mic ( știam eu ce e muzica adevărată atunci?? ), așa că eram nărod pe la petreceri și știam melodiile cap-coadă. Karaoke și nu numai!
Însă, de câțiva ani, acest gen de muzică mă dezgustă total. De ce? Păi fiecare melodie, are un beat ( ritm ) copiat de la melodiile de top ale lumii. Pe lângă beat-ul copiat, versurile te îndeamnă să te lauzi cu ce ai, să le faci în ciudă dușmanilor, sau pumnii mei minte nu are, că na, la CocaCity, limba română e spicuită mai manelește.
Mai exact, anul 2012, a fost un an plin de manele cu ritm copiat din melodii cunoscute cum ar fi melodia lui Rihanna - Man down sau Michel Telo și nu numai. Nebunie domne!

Pe lângă exemplul cu manele, muzica R&B a țării noastre, pentru mine, lasă de dorit! Se putea mult mai bine, dar am realizat că Dj-ii români nu au prea multă imaginație când vine vorba de o melodie frumoasă. De exemplu: Ina! Are aceleași efecte la melodii de când o știu, același bass, aceleași efecte, ritm diferit, versuri diferite.

Alexandra Stan. Melodii unde saxofonul face legea, însă restul mi se pare cam boring la melodii.
Și acum cea mai pornografică melodie a lui Ruby - Stinge lumina. Frate...mai multă doze de cultură în melodii se poate? Nu cred!

Spuneam la începutul articolului că aseară m-am uitat la Happy Hour și m-a enervat ceea ce am zărit acolo. Dj Project, o are acum pe Adela Popescu. Știți bine cine e Dj Project. Îmi place ritmul fiecărei melodii, dar când vine vorba de voce...e pur și simplu tuning pe față. Nu e melodie făcută de Dj Project fără voce tunată. Probabil de asta au mai fost încă 2 fete în trupa lor și anume Ellie White și Giulia...pentru că nu au putut să își arate calitățile în această formație...Nu puteai cânta live pentru că melodiile impuneau o voce tunată.

Titlul articolului are o întrebare...Cu ce să ne mândrim? Vă spun eu! Cu puțini! Foarte puțini artiști adevărați care chiar au voce. Noroc cu Vocea României, show cu ajutorul căruia se mai descoperă niște tinere talente. De X-Factor nu am comentarii, deoarece nu îmi place chiar deloc, mai ales la concurenții care nu au habar de muzică, avându-l pe Cheloo în echipa de jurizare, om care nu a cântat pe note în viața lui...

Artiștii de valoare pentru mine, din România bineînțeles sunt: Andra, Ștefan Bănică Jr., Horia Brenciu, Loredana și câțiva concurenți de la Vocea României.
În rest, muzica mea favorită este cea care transmite un mesaj, îți modifică starea, te controlează într-un fel...Ascult și muzică electronică, dubstep mai exact, unde sunt voci tunate, dar doar 2-3 versuri nu strofe....pentru că la melodia de acest gen, contează energia nebunească pe care o redă...vocea fiind doar o amplificare a stării de party...DJ Project, are melodii frumoase, dar își bate joc de vocile pe care le au în componența trupei...


VOI CU CE VĂ MÂNDRIȚI ÎN MATERIE DE MUZICĂ ROMÂNEASCĂ?

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles