Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Nu există suficiente mijloace de transport pentru elevii din mediul rural. Cine e responsabil?

marți, ianuarie 29, 2013
Astăzi doresc să abordez acest subiect. Cine e doritor e liber să comenteze folosind bunul simț. Astăzi am urmărit pe postul PROTV o știre destul de enervantă de-adreptul, revoltătoare aș putea spune, și dureroasă pentru cei implicați în acea știre. Este vorba despre niște elevi dintro comună sau sat, nu țin minte exact, deoarece faptul în sine m-a interesat, care se deplasau la școală în număr de 43 folosind un mijloc de transport pentru doar 16 persoane. Deci aproape de 4 ori mai mulți decât locurile permise în acel autobuz. Așa că stau și mă gândesc. Cine e responsabil pentru toată îngrămădeala asta a elevilor, care ei sunt dornici să învețe pentru a nu fi sclavi în propria țară? Vă zic eu.  Și sincer, poate cineva va fi revoltat de ceea ce voi zice, dar eu presupun că Ministerul Educației poartă vina asupra acestor lucruri care se întâmplă în învățământ.

Bineînțeles, pun pariu că cineva i-a întrebat pe cei din interiorul ministerului de ce nu sunt bani pentru noi autobuze în mediul rural.


Ministerul Educației și Cercetării are 100 de milioane de euro pentru camere de supraveghere dar nu și pentru mijloace de transport pentru elevi!

DA! Asta e o știre întâlnită pe site-ul postului menționat mai sus. Ministerul Educației are 100 de milioane de euro să ne supravegheze pe noi elevii... Asta le era grija. Să stau cu camerele de supraveghere îndreptate spre mine la intimidare. Ce vor să dovedească cu atâtea camere? Nu am voie să mișc, să vorbesc, să râd, să mă simt în largul meu, că stă o tâmpenie agățată de pereți cu obiectivul către jumătate de clasă. Că probabil asta dorește ministerul, să introducă camere de luat vedere în clasele noastre, ale elevilor. Nu vi se pare penibil?
Să înțeleg că prioritatea Ministerului Educației și Cercetării este de a da banii pe niște obiecte inutile la momentul de față, în loc să cumpere autobuze pentru a transporta elevii din mediul rural în cel urban și invers. În loc să dea niște bani pentru siguranța unor elevi, că doar 43 de elevi într-un autobuz de 16 persoane e nasol...să pui o frână...e foarte nasol.

Nu știu ce părere aveți voi, dar niște bani sunt dați pe niște nimicuri, în loc să asiguri transportul elevilor, care totuși sunt oameni, oameni care merg kilometri pe jos, indiferent de condițiile meteo, își rup mâini și picioare, se feresc de câinii din satul sau comuna respectivă și de alte primejdii. Ei ce vină au?


Asta a fost opinia mea despre situația actuală în învățământ. Aștept părerile voastre dar exprimate totuși cu bun simț, că parcă presimt că sunteți revoltați unii dintre voi pe această situație...

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

2 comentarii

Scrie un comentariu
Attila Szabo
Autor
29 ianuarie 2013 la 09:15 delete

Eddie, eu iti rezolv problema autobuzelor in 2 minute: eu personal le-as lua toate autobuzele, si i-as forta pe copii sa mearga pe jos. Pai ce, noi nu am mers pe jos ? Eu mergeam pe jos 2 km sa ajung la scoala in clasele I...VIII, maica-mea mergea 15 !!! 15 KM ! Deci... se poate. Prea multa comoditate, autobuze cu care sa mergi la scoala, mami si tate te tine in palma, etc. , creste generatii de fisticiti, oameni incapabili sa produca ceva util ulterior, care la primul contact cu frigul de afara si/sau lumea reala, cum s-ar zice, ii omoara... E bine SA NU FIE AUTOBUZE SCOLARE. Le-or fi mai greu, dar cresc mai puternici

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
29 ianuarie 2013 la 17:15 delete

Faptul că tu ai trecut prin astfel de lucruri înseamnă că toate generațiile viitoare să pățească la fel? Ai o gândire cam ilogică.

Pentru că tu, mama ta și alții au mers kilometri pe jos, trebuie să meargă toate generațiile pe jos că Ministerul Educației are bani de pus camere de supraveghere să vadă ce fac secundă de secundă, dar nu are bani să cumpere niște autobuze școlare, așa cum fiecare stat DEMN de UE are.

Dacă școala era la peste 30 de kilometri depărtare de propria casă îți zic eu că aveai altă gândire!

Răspunde
avatar

Recent Articles