Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

2 ani de blogging

miercuri, noiembrie 13, 2013

Astăzi, 13.11.2013, eu, Eddie, împlinesc 2 ani de când am început să scriu pe blog. În 2 ani de blogging am acumulat destulă de experiență, încât să nu mă declar un blogger de rating scăzut, zic eu. 

Îmi aduc aminte că în primele articole, în mare parte legate de grafică, scriam fără diacritice și greșit. Eram praf, pulbere, zahăr vanilat și ce vreți voi. :)) Am cunoscut lume de treabă, cu capul pe umeri. Am primit critici constructive și critici fără rost, știți voi... de la niște oameni ce aveau impresia că-s bloggeri, deși principiul lor de bază la un blog de "success" era copy/paste. Am primit și sfaturi simple şi utile, neînsoțite de critici. Am primit chiar și laude, lucru care m-a făcut să continui treaba asta cu blogul.

De ce m-am apucat de blogging?

M-am apucat de blogging pentru că voiam să mă exprim liber, fără să fiu limitat de nu știu ce politică privind exprimarea. Am scris ce am vrut și încă scriu ce vreau. Nu scriu la comandă. Scriu ce-mi trece prin cap. Scriu când vreau și abordez subiectele cum vreau. Sună a blog personal, nu? Internetul fiind un mediu free-speech, am crezut de cuviință că prin crearea unui blog, mă-nțelege lumea mai bine, nu ca-n offline. Și totuși, nu mi-am exprimat părerile din primul an de blogging. În al 2-lea an am început asta. 

Ce scriam în primul an de blogging?

În primul an eram fan IT. Aveam surse inepuizabile de știri din lumea IT și a tuturor tehnologiilor posibile. Scriam despre smartphone-uri, cercetări, Android, jocuri și altele. Mă ocupam cu grafica în Photoshop. Am realizat câteva tutoriale video pe YouTube. De fapt, astea au fost primele lucruri scrise pe un blog. Tutoriale Photoshop. :)

Lucruri noi pe viitor

M-am gândit să revin la scrisul de ştiri din lumea IT şi a tehnologiei. Evident, nu copy/paste, ci dezbaterea pe baza unui articol anume, un articol a cărui sursă o voi preciza, bineînţeles. Iarăşi, m-am gândit să scriu articole legate de personalizarea unui blog de pe Blogspot. Totul legat de aspect sub formă de coding. Voi deschide suport pentru bloggerii de pe Blogspot. Pe Wordpress, sursa unui template diferă, iar eu nu am avut de a face cu astfel de template-uri, pentru că mi s-a părut anormal să plătesc vreo 30$ pentru a avea acces la personalizare completă.


Acum vă întreb pe voi: Ce noi categorii aţi dori să găsiţi pe blog? Evident categoriile sugerate de voi vor fi luate în considerare, dar numai câteva le voi aplica. Nu vreau să încarc blogul peste măsură cu conţinut prea bogat.
 
 
sursa foto: google.ro


Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

8 comentarii

Scrie un comentariu
Sarcasticu
Autor
13 noiembrie 2013 la 15:49 delete

La mulți ani! :))

Lăsând asta la o parte, ia zi, când dai berea aia? :) Păi ce, eu îți urez așa, fără vreun câștig? Nu mi se pare corect! :(

Cred că cel mai bine rămâi la categoriile astea care sunt acum. E perfect așa cum e acum. Deși, cred că te-ar avantaja o categorie personală. :D

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
13 noiembrie 2013 la 15:56 delete

Nici mie nu mi se pare normal să ceri 30 de dolari ca să ai acces la codul-sursă.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 noiembrie 2013 la 15:58 delete

Înainte nu aveau pretenţia asta. Ăsta a fost motivul pentru care m-am transferat înapoi pe Blogspot.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 noiembrie 2013 la 16:08 delete

Mulţam fain de urare! :))

Ţi-oş da berea când mi-oi face abonament la Becks sau Heineken. :)) Am o categorie în care scriu despre păţaniile din offline, dar nu am denumit-o "Personal".

Răspunde
avatar
Unknown
Autor
13 noiembrie 2013 la 19:11 delete

Salut Eddie si LA MULTI ANI ! Multa bafta in viitor pentru tot ceea ce faci . Stii ca eu sunt fan al jocurilor , deci deja ti-am raspuns la ultima intrebare . :-)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 noiembrie 2013 la 19:51 delete

Mersi frumos de urare! O să țin minte răspunsul tău! :P

Răspunde
avatar
Cristian
Autor
13 noiembrie 2013 la 22:49 delete

Super tare, iti doresc ani buni inainte aici si pe un blog numai al tau (ca asta e a lu' conu' google).

Io-s varza la capitolul Photoshop si promit ca te vizitez daca-mi dai ''mura-n gura'' tutoriale video pentru incepatori.

Acu ma joc cu gimpu' si photoscape si mai multe care impreuna imi creaza o grafica minima.

Cu drag,

Cristian.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 noiembrie 2013 la 23:22 delete

Mersi de urare, Cristian! Voi mai realiza câteva tutoriale Photoshop pentru începători. Așa că abonează-te la blog prin e-mail sau dă-mi un like prin pagina de Facebook și vei fi la curent atunci când scriu câte-un articol nou.

Intenționez ca pe viitor să mă trec pe un host + domeniu, dar în momentul de față nu-mi permite bugetul. :)

Răspunde
avatar

Recent Articles