Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Ia permisul de conducere din prima. Chestionare auto DRPCIV

sâmbătă, noiembrie 16, 2013

Administratorii din comisia DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor) dezvoltă în fiecare an legislaţia rutieră, conform normelor europene. Astfel, elevii şcolilor de şoferi din România, caută site-uri de chestionare auto DRPCIV actualizate la zi cu toate informaţiile necesare pentru a obţine un permis de conducere, mai uşor.

Majoritatea site-urilor de chestionare auto, sunt făcute de mântuială. Ele nu oferă informaţiile necesare pentru vizitatori şi cursanţi. Un task incomplet, nu poate garanta promovarea examenului de teorie. Cărţile de legislaţie rutieră se vând destul de bine şi sunt folositoare pentru cei care învaţă, dar întrebările sub forma de chestionare auto, nu sunt ca şi cele de la examenul oficial DRPCIV.

Atunci când elevii parcurg acele chestionare auto din manualul de legislaţie rutieră, îşi formează un punct de vedere “greşit” în comparaţie cu examenul de teorie, pentru că întrebările diferă enorm ca şi înţeles. Până şi chestionarele de la ieşirea din sală sunt diferite faţă de cele oficiale. Elevii susţin că întrebările pentru examenul din şcoala de şoferi sunt oarecum mai uşoare în comparaţie cu cele oficiale de la examenul DRPCIV.

Pregătirea suficientă constă în a rezolva chestionare auto pe site-ul oficial DRPCIV şi nu acele chestionare din cartea de legislaţie rutieră. Eu recomand un site: www.c-drpciv.ro unde vă puteţi pregăti pentru examenul teoretic. Site-ul dispune de informaţiile necesare pentru examen. Are la dispoziţie toată legislaţia rutieră care cuprinde: măsuri de prim ajutor, contravenţii, infracţiuni, conduita preventivă, conducerea ecologică, codul rutier, regulamentul rutier, indicatoare şi marcaje rutiere, întrebări DRPCIV cu răspunsuri corecte.

Elevii care fac chestionare auto pe site-ul oficial DRPCIV, pot folosi bara de deasupra header-ului pentru a afla răspunsul /răspunsurile corecte de la întrebările oficiale. De asemenea, puteţi parcuge chestionarele auto de la examen şi pe site-ul meu, astfel, nu veţi mai fi nevoiţi să vă înregistraţi cu un cont. Chestionarele funcţionează perfect în browserele Google Chrome, Internet Explorer, Safari şi Opera.

Sfaturi pentru examen

După ce ai început rezolvarea chestionarelor auto, prima şi prima dată trebuie să rezolvi întrebările DRPCIV pe care le ştii cu siguranţă. După un scurt timp, vei acumula cât mai multe răspunsuri corecte şi te vei apropia de final mai rapid. După ce ai terminat de rezolvat întrebările pe care le-ai ştiut sigur, din chestionarele auto, va trebui să rezolvi acele întrebări DRPCIV pe care le ştii mai puţin. Va trebui să foloseşti butonul “răspund mai târziu” deoarece nu merită să greşeşti când nu eşti sigur pe tine. La final rămân întrebările pe care nu le ştii. Este important să fii atent şi să citeşti cu atenţie şi răspunsurile de la întrebare. Dacă vei urma aceşti paşi, vei obţine examenul de teorie DRPCIV! Succes la examen.


Articol scris de Ovidiu Drobotă.



sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles