Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Lucruri care nu mai pot fi oprite

luni, august 26, 2013


Există lucruri în lumea asta care nu mai pot fi oprite oricât ai încerca... Corupția, pirateria, crimele, traficul de carne vie și nu în ultimul rând, prostia. Evident sunt mult mai multe lucruri care nu mai pot fi stopate dar asta înseamnă să mă lungesc în mii de caractere și nu vreau să vă plictisesc.

Am să discut despre câteva în parte.

tumblr_modirabg2v1ryv12ko1_500

CORUPȚIA e una dintre cele mai răspândite "boli" în lumea asta. Politicieni corupți care fac abuz de funcție ca să obțină terenuri, vile, bani și de toate în mod ilegal, durându-i în cot de cetățenii care așteaptă o minune din partea lor. Există politicieni care sunt cu capul pe umeri și vor să facă ceva util însă nu au puterea de a ajunge sus datorită corupției pentru că în frunte nu ai să vezi politicieni curați. Știm bine că până și aderarea la un partid politic costă câteva zeci de mii de euro. Avansarea în funcție costă și ea câteva zeci de mii de euro. Acești zeci de mii de euro sunt bani din buzunarul cetățenilor care plătesc impozite, taxe și toate porcăriile pământului ca politicienii să aibă cu ce să își umple conturile din Elveția, bineînțeles, nu pe merit. Când zărești o mașină scumpă condusă de un politician cu nasul pe sus și e parcată pe undeva, nu ezita să faci o poză pentru că sunt și banii tăi băgați la mijloc, altfel de unde ar avea politicienii bani să își cumpere mașini atât de scumpe? Pe merit? Nu! Poate fi oprită? Să privim protestele... Au avut vreun rezultat? Da! Capete sparte. Examenele se cumpără. Posturile se cumpără.

PIRATERIA... altă "boală" creată de mâna omului. De când cu Internetul, multe le-au scăpat pe sub mânecă. Aici mă refer la cei care au creat serviciul în cauză și nu s-au gândit la un eventual eșec. Filme, muzică, jocuri și multe alte materiale sunt încărcate în fiecare minut pe Internet. Suntem amenințați de către Poliție și alte organizații guvernamentale că păpăm pușcăria dacă ne prind că descărcăm ilegal de pe torenți. Stau și mă gândesc... e vina mea? Nu! Cine a creat acest serviciu numit Internet e răspunzător de materialele încărcate pentru că sunt permise... Se poate stopa pirateria, însă nu se vrea... Totul se menține sub presiune. Presiune pe umerii utilizatorilor de Internet prin intermediul amenințărilor. Ce pana mea de vină am eu că găsesc un joc gratuit care de fapt costă bani? E vina mea? Din nou nu e vina mea. Vina e a administratorilor serverelor globale care permit astfel de site-uri să fie găzduite la ei... Dacă nu ar permite astfel de site-uri să fie găzduite, vă spun eu că totul era fain frumos și nu mai exista o astfel de problemă. Dar, pirateria generează bani frumoși companiilor renumite ca Google, Yahoo și altele. Cum generează? Simplu.. Uite un exemplu. Mă apuc să fac o comunitate de gameri înrăiți care joacă jocurile piratate. Realizăm un site fain frumos, cumpărăm host, băgăm adsense, plătim reclame și tot așa... O parte din bani fuge la Google. Pam pam. În concluzie, pirateria e de neoprit.

CRIMELE nu pot fi oprite. De ce? Din cauza omului. Există posibilitatea să îți cumperi o armă, evident după ce dai un examen. Te duci fain frumos la magazin și îți cumperi un pistol frumos și drăguț. Scopul achiziționării unei arme e acela de a te apăra la domiciliu. Din câte știu, nu ai voie să umbli cu pistolul prin locuri publice, tu ca cetățean. Toate bune și frumoase până dă un necaz financiar peste capul tău și te apucă pandaliile încât ajungi să îți omori familia, sau te duci într-un loc public și să tragi în oameni nevinovați. Pentru ce casa loco sunt permise armele pentru cetățenii de rând? Să își fâlfâie armele pe străzi? Armele au fost create din lipsă de ocupație... Cică pentru războaie... Și din armată, armele au ajuns în mâinile Mafiei. Nici nu existau magazine de cumpărat arme, deși Mafia avea tot tacâmul pe atunci... Cu ajutorul primei "boli" de mai sus, armele au ajuns și fără să fie achiziționate legal, în mâinile oamenilor de rând... Cum să oprești crimele? Nu prea văd cum...

Știți, e ca și cum cercetătorii ar crea un virus foarte puternic care ar ucide jumătate din populația planetei. După te gândești cum să îl oprești... Și reușești? Nu! Voi ce părere aveți?

Dacă ți-a plăcut articolul, abonează-te prin e-mail în widget-ul din dreapta de pe blog pentru a fi la curent cu noile articole. Dacă apreciezi blogul, gâdilă butonul de "Like" pe Facebook din widget-ul din dreapta. Thanks! Te mai aștept pe blog! - Eddie :)

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

5 comentarii

Scrie un comentariu
Agapescu
Autor
26 august 2013 la 18:56 delete

Sunt complet de acord cu tine. Pentru o lume perfectă, trebuie să schimbi cu totul lumea. Bravo!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
26 august 2013 la 18:58 delete

Mulțumesc frumos! :) Mă bucur că ești de acord cu mine.

Răspunde
avatar
spanac
Autor
28 august 2013 la 20:42 delete

lasă băi torrentele. ce-ai cu ele? :)

Răspunde
avatar
Alexandru
Autor
31 august 2013 la 21:08 delete

Pirateria nici eu nu vreau sa se opreasca :))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
31 august 2013 la 21:10 delete

Cine crezi că vrea? Pe buneeee, nimeni nu vrea asta. Mă rog, cu excepția corporațiilor și companiilor de unde facem rost de materiale. :))

Răspunde
avatar

Recent Articles