Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Escrocherii la tot pasul

luni, august 12, 2013
homepagepic
De ceva timp ochii îmi sunt invadați de lucruri inutile. Reclamele, lucruri cu care m-am obișnuit cât de cât și pe care am reușit să le stopez cu ajutorul unei extensii mici dar super utilă numită Adblock. Ce nu am reușit să stopez din ochii mei? Escrocheriile.

Știe toată lumea ce înseamnă o escrocherie. Sau hai să zic mai pe românește, țeapă. În mediul online, o țeapă constă într-o promisiune financiară dacă faci ceva pentru ei. La prima vedere, cerințele lor sunt atât de mici încât le poți executa cu unghia de la picior. Unde mai pui că după ce că le execuți așa de ușor, ți se promite o leafă de ordinul sutelor sau miilor pe...lună. Observi că site-ul cu pricina care îți oferă șansa să câștigi bani online dintr-o muncă ușoară, are un aspect prezentabil. Descrierea e pe înțelesul tău. Modul de aplicare e unul ușor. Cel mai tare detaliu e investiția ta: 0. Nu investești nimic dar ai în minte numai $$$$$$ datorită promisiunilor unor simpli anonimi pe care nu i-ai întâlnit în viața ta, nu ai semnat nici măcar un contract legal cu ei și pe deasupra nu plătești impozit din câștig. Sună...apetisant, nu?

Ei bine, poate să sune apetisant, suculent, juicy dar e pe cât se poate de...picantă treaba.

Să fim serioși și realiști. Oricât de mult ne-am dori să câștigăm mulți bani din muncă puțină, e totuși imposibil. Nu există! Trăim într-o lume unde banii se câștigă foarte greu. Și suntem disperați. Nu avem bani să plătim întreținerea, ratele, datoriile. Nu avem bani de mâncare. Așa...ajungem să nu mai judecăm cum ar trebui și când o escrocherie îți iese în cale, profiți de ea crezând că l-ai apucat pe Dumnezeu de picior, dar nu știi că de fapt ți-ai dat viața peste cap mai rău decât era.

Hai să vă zic o chestie! Poate nu aveți încredere în site, în ceea ce spun ăia. Așa că aștepți ca site-ul respectiv să fie cunoscut și mușcat de alți utilizatori și citești opiniile. Ei bine, credeți-mă că acei oameni din spatele site-ului pe care îl conduc și îl oferă pe tavă ca pe o bucată de cașcaval cu preț redus, s-au gândit și la asta. Promovarea site-ului sub identitatea unor alți oameni. Nu știu sigur, dar ÎN OPINIA MEA, există oameni care sunt plătiți să facă reclamă. Sunt plătiți să abereze că au câștigat nu știu ce sumă de bani și te invită să te alături și tu acestei comunități de făcut bani.

Exemplul l-am găsit aseară. O tipă s-a găsit pe un grup de bloggeri, să-și expună o sumă frumușică de 1150 de lei pe măsuță și un bilețel scris de ea în care se bucură nespus că a câștigat primii ei bănuți online. Ea, se așteaptă să pun năsucul la ceea ce a spus ea și să dau click pe un short-link bit.fly. Hai să vă expun poza respectivă.

1095031_1405053966384082_435874963_n
Tadaaa! vivaSMS. Am scris acum câteva zile despre acest site, unde am făcut greșeala de a mă înscrie și eu și să aflu că datele personale mi-au fost "vândute" cu 2 euro. Și am mai aflat între timp că opțiunea de ștergere a contului de utilizator din baza lor de date e imposibilă deși există 2 legi care le-o dau peste nas celor de la vivaSMS. Articolul respectiv îl găsiți AICI.

Prin acest articol pe care îl scriu acum, nu fac altceva decât să atenționez utilizatorii de escrocheriile care sunt la tot pasul. Respectiva femeie care și-a share-uit poza cu câștigul ei bombastic, nu dă nici o dovadă clară și incontestabilă că acești bani chiar i-a câștigat. Pentru mine poate să vină și cu un extras de cont, că Photoshop rezolvă și problema asta. Și ca să vă dovedesc că e escrocherie, am observat că e-mailul scris de ea nu coincide cu cel original de pe vivaSMS. Deci o escrocherie clonată. :)



CITEȘTE TERMENII ȘI CONDIȚIILE ÎNAINTE DE ÎNREGISTRARE PE UN ASTFEL DE SITE "PROMIȚĂTOR"!

Eu am făcut greșeala să nu citesc termenii și condițiile scrise pe site-ul vivaSMS. Și ca să fiu mai direct, cred că peste 90% au procedat la fel ca mine. Cine naiba citește ditamai romanul cu aberațiile lor în mare parte? Deci, e bine să citești termenii și condițiile pe orice site unde optezi spre înregistrare pentru că poți regreta după. Îți poți vinde identitatea, îți poți vinde casa sau alte bunuri. Înregistrarea e "semnătura" ta.

Prin simpla înregistrare te poți transforma într-un produs care generează bani. Și tu vei zice: Păi vreau să câștig bani, deci ce e anormal? Îți spun eu ce e anormal. Te transformi într-un produs ce generează bani...pentru ei nu pentru tine.

Și poate să vină oricine să comenteze că vivaSMS chiar plătește atâta timp cât eu m-am înregistrat acum o săptămână printr-un link magic oferit de tata și nu am primit decât un mesaj și ăla conținea codul de activare al contului. În rest, nimic!

Mă întreb, cum pana mea scăpăm de aceste specimene din mediul online? De fapt, când scăpăm de ele în general? Pentru că există atâtea specimene și în mediul offline. Și acum mi-am amintit dintr-o emisiune de pe Discovery cu escrocherii. Cât de super tare e să îți bată un oficial de la Hollywood la ușă și să spună că vrea să îți includă mașina într-o scenă pentru un film cu traficanți de droguri și ca drept mulțumire îți oferă 100 de lire. Semnezi contractul și nici măcar nu te uiți să vezi ce scrie pentru că deh, sunt 100 de lire pentru 15 minute de filmat. Și zâmbești ca fraierul până urcă escrocul în mașina ta și pleacă văzând cu ochii și realizezi că ceea ce ai semnat a fost vânzarea mașinii tale. Idei?

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

6 comentarii

Scrie un comentariu
mcgogoo
Autor
12 august 2013 la 23:57 delete

poti sa nu citesti termenii si condtitiile: te inscrii cu date false. eu in general asa fac. daca treaba e ok, imi modific datale daca nu am un email special pt "gunoaie"

Răspunde
avatar
daniel C
Autor
13 august 2013 la 01:02 delete

Nu stiu daca e sau nu escrocherie, dar eu am primit de la vivasms suma de 114 Lei. Si pot demonstra asta oricui prin web sau captura de pe internet banking. prin web pot sa arat pe telefon ca chiar exista banii in cont si scrie clar de unde provin. Deci, pentru mine nu a fost o teapa. Kiar am fost platit. succes

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 august 2013 la 01:07 delete

Da! Dar cand dai datele de transfer al banilor e cam imposibil sa nu ai date reale ca doar e vorba de cont bancar. Vivasms poate te plateste cu scopul de a divulga date bancare, date care nu pot fi false.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 august 2013 la 01:09 delete

Daca tu zici, felicitari! :) Eu tot nu cred. Nu doar eu ci si alti zeci sau poate sute de oameni.

Răspunde
avatar
mikyangel007
Autor
13 august 2013 la 02:30 delete

Si eu sunt inscrisa dar nu-mi fac griji deocamdata pentru ca nu am primit nici un sms de la ei :)Sa vina banii zic:) Iar daca nu, am mai luat tepe din astea cu imbogatiri dar in afara de timp n-am pierdut nimic.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 august 2013 la 02:33 delete

Nici eu nu am primit mesaje. Ai fost norocoasa daca ai.pierdut doar timp. Insa, trebuie sa fii precaut pentru ca escroci amatori nu sunt la tot pasul. :)

Răspunde
avatar

Recent Articles