Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Despre filmele americane făcute în România

joi, iulie 25, 2013
Îmi plac filmele. Îmi plac filmele de acțiune chiar dacă nu mă omor cu ele, totuși am câteva care m-au impresionat prin acțiunea lor în adevăratul sens al cuvântului, vorbind aici de efecte, cascadorii, actori celebri și altele.Ce nu îmi plac? Filmele americane făcute la noi în România... sau mă rog, 10 minute filmate în România și restul pe la vecinii noștri bulgari, unguri, ucrainieni sau moldoveni. De ce? Pentru că sunt prea seci. Scenariile sunt atât de tâmpite, încât realizez că și filmele mute sunt mai frumoase. Asta e opinia mea, și nu doar atât. Am observat în unele filme americane filmate în România, chestii banale cum ar fi:

1. Acțiunea se desfășoară în România. Românii vorbesc în limba engleză, nu doar cu americanii, dar și între ei. Limba română...lipsește, deși e în România.

2. Deși acțiunea are loc în România, se vorbește ungurește, bulgărește și alte limbi, numai româna... pauză.

3. Nu sunt actori de talie renumită în România, exemple fiind destule din serialele de succes românești de pe ProTV sau Acasă Tv și nu numai. Neah. Observ doar actori care apar în reclamele la semințe, bere și alte reclame românești.

4. Deși am vizionat filme mai noi, filmate în România, asta însemnând filme de după 2007, când vine vorba de Poliție, apar mașinile antice Volkswagen Bora, ambulanțe antice, cu sunetele girofarurilor de pe timpul comunismului și nu numai.

5. Poveștile predominante ale filmelor făcute la noi sunt realiste: trafic cu carne vie, trafic de droguri, deci exact ce se întâmplă în țărișoara noastră. Credeți-mă, așa se promovează cel mai bine țara noastră din punctul de vedere al turismului, prin poveștile care nu sunt fictive deloc dacă le filmezi în țara noastră.

Nu mă declar un critic de filme, doar am enumerat niște lucruri banale care apar în filmele cu actori români, sub emblema unui studio de filmări american. Era să uit. Îmi aduc aminte de un film, dar nu mai știu cum naiba se numea, dar știu că era făcut în România. Mafioții trăgeau cu AK-47, dar de fapt nu trăgeau cu nimic, ci sunetele, focul de pe țeavă erau prelucrate clar pe calculator. Se vedea și cum trăgătorii mimau reculul armei, deci din nou penibil.

Mai pe scurt, americanii profită de prostia românească. De ce? Păi lucrăm atât de ieftin, încât nu ne permitem nici mașini de Poliție REALE să fie băgate în scenarii. Nici durerile simțite în răfuielile împotriva lui Steven Seagal nu sunt mimate cum trebuie. Mai pe scurt, filmele astea sunt de 2 lei.

artworks-000030406214-kpi3z6-originalDar ca să mai ies din sfera asta de critic, cum sigur m-ați poreclit din articolul ăsta, am să vă prezint pe scurt un film, având ca personaj principal pe Jean-Claude Van Damme, super actorul belgian care tăbăcește funduri în fiecare film în care joacă.

Ultimul film în care el a jucat și avea legătură cu românii a fost în 2012. Se numește Six Bullets. Nu îmi amintesc prea bine să fie filmată vreo scenă în România, chiar dacă presa românească anunța că Jean-Claude filmează în România câteva filme. Ei bine, acest film a fost filmat cam 90% în Republica Moldova. Acțiunea e ok, efectele exploziilor cam tâmpite și vreo 2 scenarii de genul prelucrate pe calculator într-un mod penibil. Jean-Claude vorbește pentru 2 minute în românește cu un alt personaj, și mai e o scenă unde unul întreabă: Ce dracu faci? Și...o țigancă care indica un club cuiva în română. Atât!!! Nu zic ce se petrece în film pentru că e mai bine să îl urmăriți și să reveniți dacă doriți cu un comentariu și să îmi spuneți dacă a meritat, și ce a meritat din film și ce nu.

Mi-a plăcut faptul că mașinile de Poliție au fost cele reale. Singurul actor cunoscut de mine ca nume a fost Florin Busuioc, cel care prezintă vremea pe ProTv. Mai e și o moldoveancă de juca rolul unei prostituate, poate știți de cine zic atunci când spun că apare în serialul "Spitalul de demență". Povestea interesantă și scenele cu bătaie sunt cât de cât ok. Sincer, pot spune că deși nu prea mi-a plăcut, a fost cel mai reușit film din categoria "filme americane filmate în România".

VOI CE PĂRERE AVEȚI DESPRE ASTFEL DE FILME? :)



Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

2 comentarii

Scrie un comentariu
AndreiS
Autor
26 iulie 2013 la 00:19 delete

Oho, cate ar fi de comentat la articolul asta.
1. Van Damme nu e un super actor, uita-te pe filmele lui, toate sunt proaste, sau aproape toate.
2. O gramada de filme americane sunt filmate pe taramuri straine fara ca in respectivele filme sa existe vreo influenta efectiva a tarii respective, adica actori, limba sau obieciuri. Doar pamant, doar relief, sunt filme multe filmate in italia si spania si nu au nicio legatura cu tarile respective.
3. La Six Bullets nu am rezistat mai mult de 15 minute, e penibil. Crunt!
4. Masinile alea antice de politie nu sunt Bora ci Vento, si sunt 10 clase peste loganurile alea simple de la politia ordine publica. Pai alea n-au nici servo directie. Sunt varza.
5. Ti-ai face un serviciu daca nu ti-ai mai pierde timp cu filmele de genul asta, nu conteaza unde sunt filmate, conteaza distributia, scenariul, prestigiul regizorului, algoritmi rezonabili si relevanti.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
26 iulie 2013 la 00:28 delete

Foarte interesant comentariul tău! Am făcut un efort să privesc Six Bullets, cu intenția de a scrie un articol despre asta astăzi. Nu am mai privit un astfel de film de câțiva ani. Și da, ai dreptate. E Vento nu Bora! :)

Răspunde
avatar

Recent Articles