Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Viitorul gaming-ului...pe tablete?

vineri, ianuarie 04, 2013
De ceva timp tabletele au crescut în performanță, iar dorința unor clienți este să se și joace jocuri de înaltă calitate pe ele. OK! Dar, jocurile nu sunt chiar așa de evoluate în grafică, așa cum sunt pe calculator.

Unii își cumpără tabletă pentru a face orice pe ea în afară de a se juca jocuri, iar unii își cumpără tableta având o dorință de 90% să se joace pe ea.




Însă, părerea mea este că la momentul actual, românul, ar face o investiție proastă cumpărând o tabletă de 20-30 de milioane ca să joace Dead Space, Assassins Creed, NFS Shift și alte câteva jocuri, jocuri care credeți-mă grafica nu e atinsă nici 20% după părerea mea, când poți da aceeași bani și să îți cumperi un PC, iar experiența să fie una de sute de ori mai plăcută.

Ce-i drept, dezvoltatorii de astfel de jocuri, tind să evolueze domeniul ăsta de gaming și pe tablete...Și totuși nu văd rostul...Cei mai mari dezvoltatori de astfel de jocuri pe tablete cu sistem de operare Android sau iOS, sunt Gameloft, care oferă jocuri înspirate din jocuri de pe calculator. Se  mai află și  EA Games  printre dezvoltatorii de jocuri pe tablete, care totuși nu oferă mare lucru.

Nu îmi place gaming-ul pe tabletă!
DA! E nasol rău de tot...să ții  controlul prin touch screen parcă îmi e total străin față de mouse și tastatură...Am o stare idioată mai ales când de abia încerc să mă mișc cu stick-ul ăla subdezvoltat, unde apeși înspre dreapta dar tu ieși din aria butonului, însă tu îți menții direcția, adică un buton cu diametrul de 3 cm, are suprafața de atingere mai mare de atât, ceea ce e enervant.

De ce nu merită să cumperi o tabletă doar că vrei jocuri? 
Îți zic eu.  Și nu încerc să influențez pe nimeni, ci detaliez niște lucruri actuale. 
Tu ai ajunge în mare pierdere dacă îți cheltui 20-30 de milioane pe o tabletă pe care o poți achiziționa cu 10 milioane, sau mai puțin..În fine...Ideea e următoarea. Un calculator mai poate fi schimbat, o piesă, o altă componentă și tot așa. Tableta, luând în calcul că bateria nu oferă autonomie mare mai ales în jocuri, vei sta mai tot timpul  cu ea în priză, distrugând bateria...Componentele logic nu pot fi schimbate, dar nici nu se fabrică...
Așa cum am zis, gaming-ul pe touch screen e..plictisitor, așa că fiind o tabletă de 20-30 de milioane îți poți permite și un gadget special gen joystick, unde să îți atașezi tableta și să te joci...Deci calculează puțin..

Vreo 35 de milioane total. OK? Tu vrei gaming pe tabletă, grafica clar e nașpa față de PC. Care e plusul? Niciunul! Minusurile? Le-am zis mai sus.
Cu banii ăștia ți-ai putea cumpăra un PC cu care să joci jocuri la o grafică extraordinară, și mai ales pe un monitor mai mare de 20 inch, în loc de 10...

Grafica pe tablete evoluează, dar cea de pe calculatoare e muult mai evoluată pe zi ce trece. Deci în prezent, o tabletă destinată doar jocurilor pentru mine nu merită.
În concluzie, viitorul  gaming-ului ar putea fi pe tabletă, dacă ar ajunge la cel puțin jumătate din nivelul graficii pe calculator. Până atunci banii nu merită să îi cheltui pe așa ceva.

Voi revenii cu un articol ceva mai târziu despre tabletele românești, și...reacția românului când își dă seama că tableta propusă spre achiziționare e românească...O perspectivă a mea asupra acestui lucru...

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

2 comentarii

Scrie un comentariu
Rhadw
Autor
4 ianuarie 2013 la 19:11 delete

ce-a mai proasta investitie o tableta pentru gaming

Răspunde
avatar

Recent Articles