Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Leacurile băbești și inconștiența românului

luni, februarie 03, 2014

Românul e total dezinformat. Nu exagerez! Ăsta-i adevărul. La o durere-n cot apelează la fel și fel de oameni mai în vârstă mergând pe principiul că au experiență. Și uite așa (cred eu) au luat naștere leacurile băbești. Din generație în generație. Iei o plantă, o freci, o storci, bei sucul și ești dat naibii... în sensul bun. Ești sănătos tun, încât nici gripa aviară nu se mai atinge de tine.

S-au făcut studii și studii cu privire la procedurile românilor în caz de dureri de cap, dureri abdominale, de spate și toate cele. 90% (să nu zic 99%) apelează la leacurile băbești în loc să consulte un medic de specialitate. Uite așa, românul în general și-o face cu mânuța lui când îl doare-n cot. E adevărat, puțini români mai cred în medici și în procedurile lor medicale, dar ăsta-i alt capitol ce face referire la sistemul medical românesc. Poate voi discuta despre asta într-un viitor articol.

Românul a început să-și cultive fel și fel de plante cu scopul de a le avea în zilele negre. Când au fel și fel de afecțiuni. Mai ales la țară. Te duci în grămada de boscheți de la marginea pădurii și cauți o plantă ce seamănă cu o altă plantă, o rupi din rădăcini și o bagi în oala cu apă, dai drumul la aragaz, o fierbi, o filtrezi și ăla-i ceaiul. Dar nu poți știi câte animale din turma lu' Ghiță și-au făcut nevoile fiziologice pe planta aia, nu? Dar tu o bei și culmea îți trece durerea aia. Culmea se mai face și faptul că planta cultivată n-are legătură cu afecțiunea ta, dar tu erai convins 100% că-i planta potrivită. Ăsta-i efectul placebo. A se citi AICI ce înseamnă efectul placebo. Dar dacă-i o plantă otrăvitoare și peste câteva ore după ce ai băut licoarea magică mori sau dai naștere unei boli grave? Ăsta-i riscul leacurilor băbești. Niciodată nu ești 100% de efectul lor și de componența lor...

Leacurile băbești le asociez cu tratamentul după ureche. Tratamentul după ureche presupune în general administrarea unor produse farmaceutice fără consultarea prospectului inclus. Asta-i altă doză de inconștiență. Iei pastile crezând că-o potrivite afecțiunii tale, dar nu-și fac efectul, dar tu ești 100% sigur că-s bune, fapt pentru care urmezi un tratament timp de o săptămână, rezultând într-o amplificare a unei boli de ficat, dar nicidecum de ameliorare a afecțiunii în cauză. 

Un om inconștient își taie tatăl sub limbă

Să-mi spuneți mie cât de normal a fost tâmpitul ăsta. Asta-i știrea de am auzit-o acum vreo două zile. Tatăl lui avea epilepsie, iar în momentul unei crize, fiul lui l-a tăiat sub limbă crezând că-i leacul impotriva epilepsiei. Evident, un alt leac băbesc, un alt moment de inconștiență. Ei bine, acest moment de inconștiență a dus la decesul tatălui, iar acum, fiul lui e cercetat și acuzat de crimă. Cum naibii să faci așa ceva? Unde ți-e capul? Cine ți-a zis ție că ăsta-i leacul? Dacă ăsta era leacul potrivit epilepsiei, păi oamenii nu ar mai avea epilepsie... 

Voi ce părere aveți? Preferați să vă tratați băbește, să vă informați măcar pe o pagină medicală sau vă duceți direct la medic?




sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

2 comentarii

Scrie un comentariu
Mikyangel
Autor
3 februarie 2014 la 22:17 delete

Eu mai beau cate un ceai de cimbru, o lamaie si cam atat cu leacurile babesti. Merg la doctor! Dar cu ai mei e alta poveste: mama ia pastile de la naturisti, tata ia pastile de la farmacie cu pumnul, nu conteaza daca au legatura sau nu cu ce il doare. Si vor sa ne tratam babeste sub pretextul ca a functionat la ei la tara.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
3 februarie 2014 la 22:22 delete

E ok să mai bei un ceai cu lămâie. E ceva simplu și inofensiv din punct de vedere negativ, dar ce fac părinții tăi, nu-i ok. Adică na.. e părerea mea. De la astfel de lucruri pornesc bolile de ficat, de inimă și toate cele. La țară se ia în calcul și aerul curat și alimentele mai sănătoase și naturale, deci o medie de vârstă mai bună.

Răspunde
avatar

Recent Articles