Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Facebook sau Twitter?

joi, februarie 13, 2014
imagine Twitter și Facebook

Facebook sau Twitter? Dilema pe ziua de azi.

Omul când spune că nu devine dependent de ceva, de fapt e deja dependent. Eu mă declar dependent de Facebook. Grav, așa-i? Însă e o dependență ce o pot înlătura dacă vreau, dar eu folosesc platforma în scopuri mai utile, nicidecum în scopuri similare cocalarilor sau pițipoancelor. 

Marți, peste jumătate din zi a fost fără Facebook. Nu că mi-a picat netul sau că n-am avut curent, ci pentru că nu mi-a mers. Îmi tot băga mesajul că-i în mentenanță, dar altora le funcționa platforma socială. Am crezut că am făcut vreo stupizenie legată de tutorialul pentru schimbarea numelui la o pagină de Facebook folosind proxy, dar nu. Dacă era ceva ilegal, primeam disable și eram ținut la curent cu aspectul ăsta. Se pare că serverul pe care îmi era găzduit contul avea probleme.

Am rămas cu Twitter. Twitter a fost norocul. Cu ajutorul platformei ăsteia am aflat printr-un simplu mesaj scris de mine ce avea atașat un hashtag #facebookdown, că problema e prezentă și prin alte țări: Olanda, Mexic, Australia și chiar și un român scrisese despre treaba asta.

În ziua aia m-am gândit la funcțiile celor două platforme. Care-i mai utilă? Care-i mai șic, mai la modă? Prin SUA, Twitter câștigă detașat în ultima vreme. Îmi place Twitter că-i simplu și comunici mai rapid prin intermediul hashtag-urilor chiar și cu străinii. Nu sunt reclame tâmpite. Ăsta-i un mare plus. Minusul e că nu e frecventat de către internauții români. Am puțin peste 20 de followeri pe Twitter. Puțin, zic eu. La Facebook avantajul constă în numărul mare de utilizatori, deci și un număr mai mare și o promovare consistentă a unui brand, afacere și mai știu eu ce. 

Încă sunt în dilemă. Eu le folosesc pe amândouă, dar parcă Twitter îmi face cu ochiul, dar în realitate mă bazez mai mult pe Facebook. Care-i cireașa de pe tort în categoria "platforme sociale"? Voi ce spuneți?

// Și dacă vrei să mă urmărești pe Twitter, dă-mi un follow @domandaniel


sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

20 comentarii

Scrie un comentariu
Cornel
Autor
13 februarie 2014 la 16:03 delete

Din cate am observat twitter-ul este mai folosit pe plan international, dar noi romanii de rand ramanem cu facebook-ul, asa ca da-mi si mie un Like :)) ...

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 februarie 2014 la 16:04 delete

:)) Ți-am dat deja. :)) Acum ce mai vrei? Dislike? :))

Răspunde
avatar
Cornel
Autor
13 februarie 2014 la 16:17 delete

Vaiii nu =))) ... ar mai fi si Google Plus ca un exemplu de retea de socializare :D

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 februarie 2014 la 16:18 delete

G+ e mort... E bun că indexează rapid un articol distribuit pe o pagină de G+, dar în rest e praf.

Răspunde
avatar
Sarcasticu
Autor
13 februarie 2014 la 17:05 delete

Twitter-ul în România e subdezvoltat. :))

Twitter-ul se folosește mai mult în scopurile legate de afaceri. Are un randament mai bun când vine vorba de a face afaceri. În România, din păcate, facebook-ul e la putere în Social Media.

Poți să citești și asta:
http://www.sarcasticu.com/afaceri-bune-cu-twitter/

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 februarie 2014 la 17:09 delete

Se vede clar că-i subdezvoltat la noi în România, din păcate. Are potențial și e mai rapid față de Facebook. La Twitter nu-mi place limita de caractere, dar în rest mi se pare super realizat. Poate pe viitor, Twitter e la modă în România, iar Facebook e sub stadiul de R.I.P. :D

Răspunde
avatar
Costin
Autor
13 februarie 2014 la 19:22 delete

Dar G+ nu-ti place? De el vad ca nu pomenesti nimic. E cea mai versatila platforma din multe puncte de vedere. In plus prinde din ce in ce mai bine. Inca un aspect, sa nu uitam al cui este acest G+. Think about it! Cate din posturile tale apar in cautari pe Google din G+ si cate din restul?

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 februarie 2014 la 19:25 delete

E ok G+, dar nu are acel potențial. Nu se indexează toate posturile din G+, iar socializarea cu alți oameni e scăzută rău de tot în comparație cu Twitter sau Facebook. Poate că G+ e al celor de la Google, dar s-au gândit târziu să concureze cu celelalte platforme sociale.

Din aproape 270 de articole, maxim 10 sunt indexate de G+. Doar două grupuri de blogging sunt acolo.

Răspunde
avatar
Costin
Autor
13 februarie 2014 la 20:26 delete

Ok, sa zicem ca in legatura cu socializarea ai dreptate. Desi, numai socializare nu e asta. Da ia zi-mi tu mie in afara de posturile din pagina de Facebuci, posturile din grupuri apare vreunul? Ca toti ne omoram sa punem in grupuri posturi din blogurile sau siteurile pe care le avem. Apare vreunul in cautari in Google? Grupurile nici nu sunt indexate, ca nu vor muschii lu' Facebuci. Stam si ne citim intre noi in grupurile astea, daca ne citim! :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 februarie 2014 la 20:29 delete

Posturile din grupurile de pe Facebook nu sunt indexate pe Google, cum nici grupurile nu sunt indexate pe Google. Posturile din grupuri oferă o mare sursă de trafic, trafic ce împinge indexarea articolelor în Google la vizitele GoogleBots, dar și avansarea în Alexa și în rezultatele Google, nu doar indexare. Facebook are un impact major pentru indexare, dar nu direct, ci indirect.

Răspunde
avatar
Costin
Autor
13 februarie 2014 la 20:49 delete

Sursa mare de trafic! Mmmm, relativ, nu stiu daca e chiar asa mare. Cateva vizite imediat dupa ce pui un articol si cam atat. In rest, cel putin in cazul meu, vizitele multe imi vin de pe G+ si cautari organice. Facebook-ul e o gluma. Dar...sa mai mai asteptam si alte pareri :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 februarie 2014 la 21:57 delete

Nu prea te-am văzut să distribui prin grupuri. E bine să aderi la peste 20 de grupuri cu sute de membri, astfel procentul de trafic constant e ridicat. Ieri n-am scris nici un articol, dar am avut 1k vizualizări.

Răspunde
avatar
Iustina D.
Autor
13 februarie 2014 la 22:25 delete

Twitter e scurt si la obiect. Plus ca nu te dai mare cu pozele din vacanta. Aici pierde la noi, dar nu e pierderea lui.
Dar linkedin? Mie imi pare ca se tot transforma si devine un facebook ceva mai serios.
In schimb, paginile de facebook sunt un atuu. Mie imi convine, de exemplu, să tin anumite lucruri separat. Unul e profilul eu, cu prieteni si followeri, alta e pagina pt blog, alta pagina pt alte chestii, mai veche dar la care tin.

Răspunde
avatar
Costin
Autor
14 februarie 2014 la 08:08 delete

Vezi ca pentru un numar mare vizite primite din retelele de socializare intr-un timp relativ scurt, in detrimentul vizitelor venite natural din cautari pe cuvinte cheie sau alte surse, risti penalizari. Asa se aude dupa ultimile schimbari de la Google.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
14 februarie 2014 la 11:24 delete

De acord, Iustina! :) Facebook e util pentru că poți face pagini care să-ți reprezinte un brand, o pagină sau orice altceva. LinkedIn... nu știu ce să zic. Mi se pare plictisitor, dar are potențial.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
14 februarie 2014 la 11:29 delete

N-am eu problema asta. M-am uitat în trafic și Google e pe primul loc, apoi Facebook. Chiar și așa nu cred ce mai speculează ăștia pe diferite site-uri. Ieri aveam dileme privind procentul maxim de densitate la keywords și existau specialiști SEO ce dădeau procente cuprinse între 2 și 25%. Deși se știa că cu cât e mai mare densitatea, cu atât indexează mai repede, se pare că ar trece în mod spam. Google s-a cam dus în prăpastie atât cu cerințele, cu pretențiile, dar și cu actualizarea la pagerank, decalată în ultimul timp. :) Acum se zvonește că în Martie pe 11 începe update-ul la pagerank.

Răspunde
avatar
Moon Hunter
Autor
15 februarie 2014 la 18:20 delete

Am citit si celelalte comentarii si pot sa iti spun doar atat. Twitter nu va fi niciodata la moda in Romania. De fapt, pe Twitter intra doar oamenii cu un IQ destul de dezvoltat, e destul de complicat sa umbli pe el, fata de Facebook. Lumea nu iti da like, acolo nu conteaza cate like-uri ai ca sa fii cunoscut. Eu am cont pe Twitter cam de pe cand a aparut, vreo 2-3-4 ani diferenta. Intram destul de des pe acolo, dar nu aveam decat straini. Intre timp, am decis sa imi sterg contul din niste motive personale si mi-am facut iar acum trei ani. Am gasit destul de multi oameni okay, prietenosi ... majoritatea :))

Cert e ca Twitter e mult peste Facebook din punct de vedere calitativ! :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
15 februarie 2014 la 19:20 delete

Așa-i! Oricum nu e sistem de like pe Twitter și sper să nu-l bage. E destul retweet și favorites. Retweet e butonul care-ți confirmă dacă postul e relevant sau nu.

Răspunde
avatar
18 februarie 2014 la 20:32 delete

Stiu ca in special americanii sunt obsedati de Twitter. Chiar urmaresc niste vloggeri din America ce sunt pe Twitter non stop si pun pasiune in tot ce publica acolo. Sincera sa fiu, mie nu prea imi place. Si nici nu intru zi de zi acolo. Poate de cateva ori pe saptamana. In rest....nu ma atrage deloc. In schimb, de Facebook sunt dependenta. Simt ca turbez daca nu intru de 27836213462194 ori pe zi pe Facebook. Am o problema! :))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
18 februarie 2014 la 20:44 delete

Da, așa știam și eu că americanii sunt fani Twitter. Numărul tău de accesări zilnice pe Facebook e mai mare cu doar 1% față de al meu. :))))

Răspunde
avatar

Recent Articles