Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Ce înseamnă Made in PRC ?

joi, februarie 27, 2014
made in prc
Ce înseamnă Made in PRC? 

Asta a fost dilema mea acum o săptămână și ceva, când am fost cu o prietenă de familie să-și cumpere un storcător de fructe din Carrefour. Avea anumite criterii în minte: puterea, cantitatea de suc finală, reputația brandului și mai ales, locul de fabricare.

A chemat un angajat de acolo și ne-a explicat fel și fel de chestii. Că brand-ul ăsta îl recomandă, ba pe ăsta sau ailalt și tot așa. Am stat vreo 3 ore ca femeia asta să-și aleagă naibii produsul. Înainte de toate astea, ne-am lovit de un storcător ce scria la locul fabricării Made in PRC . 

Ce-o însemna chestia asta, oare? Nimeni nu știa (inclusiv eu), dar m-am gândit să-mi folosesc naibii internetul de pe telefon și să dau un "sărci" pe Goagăl să văd cum stă treaba. Mă gândeam la arabi, ceva ruși, dar am avut surpriza să constat că respectivul dispozitiv electronic era o chinezărie curată. Da! Made in China se mai scrie și Made in PRC .

Dar ce înseamnă PRC ?

PRC înseamnă Peoples Republic of China, în română fiind Republica Populară Chineză. Deci, PRC rezultă o chinezărie sub alt nume. Din câte știu, China e împărțită în două, PRC și ROC (Republic of China, adică Taiwan)

Ciudată istoria chinezilor, dar se pare că am aflat și eu un lucru nou. PRC și ROC pe lângă clasica etichetă cu "Made in China" sunt tot chinezării, dar diferite provincii.

Voi v-ați lovit de o astfel de etichetă? Ați știut proveniența?

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

4 comentarii

Scrie un comentariu
AlexantzA
Autor
27 februarie 2014 la 17:01 delete

Si eu am vazut pe o groaza de produse, stiam ce inseamna fiindca intrebasem candva demult. :))

Răspunde
avatar
Petre
Autor
6 martie 2014 la 09:55 delete

Si aifoanele se fabrica in China asa cu nu orice produs fabricat in acea zona este "chinezarie".

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
6 martie 2014 la 13:29 delete

Da, dar nu numai acolo. Sunt în mai multe țări din câte am văzut pe Internet. Și chiar dacă Apple fabrică iPhone-uri în China, fabrica respectivă are anumite standarde de calitate mult mai superioare decât fabricile chineze de duzină care fac afaceri în toată lumea.

Răspunde
avatar

Recent Articles