Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Redirecționarea între subdomeniile blogurilor de pe Blogspot

sâmbătă, noiembrie 30, 2013

După cum bine știți, mai ales blogerii de pe platforma Blogspot, cei de la Google au schimbat niște chestii acum ceva timp, privind subdomeniile în funcție de regiune. Dacă ești din România, adresa blogului se schimbă pe subdomeniu cu blogspot.ro. Dacă ești din Italia, subdomeniul trece pe blogspot.it. Apăruse acum câteva luni un tutorial în română ce-ți arăta cum să faci ca blogul tău să rămână pe blogspot.ro indiferent de regiunea provenită. Cică chestia ar ajuta SEO. Am luat-o și eu și am aplicat-o, ajungând la concluzia că mai rău îți faci. 

Cât am încercat să-mi indexez blogul cu blogspot.ro în rezultatele pe Google și alte motoare de căutare, încercarea a dat greș. Astfel, am ajuns la concluzia că acest script nu te ajută dacă aplici redirecționarea pe regiunea ta de proveniență. Nu ajută dacă redirecționezi în altă parte. Îmi căutam blogul să văd cum să treaba cu rezultatele și observam că blogul meu nu se află pe prima pagină, ci pe a doua. Pe lângă asta, adresele indexate erau cu .com nu .ro

Cum stă treaba? De ce apare cu blogspot.com, ci nu cu blogspot.ro?

Subdomeniul blogspot.com e un subdomeniu implicit al platformei Blogspot. Redirecționarea de pe subdomeniul implicit pe unul cu preferință de regiune, nu face altceva decât să limiteze evaluarea în Alexa Rank pe subdomeniul forțat de tine (ex: blogspot.ro). Buba e că Blogspot indexează doar link-urile ce dețin subdomeniul implicit și anume blogspot.com
Ăsta e motivul pentru care articolele mele erau indexate, dar afișate pe pagina a doua, din cauză că pe prima pagină erau indexate adrese cu evaluare și indexare mai bună.
Eu urmăresc comportamentul blogului privind indexarea, pe Alexa Rank și în Google Webmaster Tools. Cel mai mult mă bazez pe Alexa. Forțând subdomeniul să treacă pe .ro, am avansat în Alexa Rank destul de repede în aproximativ 3 luni. În lume am ajuns pe 1,200,954, iar în România pe 6,197. Dacă cifrele astea le aveam încadrate în rank-ul de pe subdomeniul blogspot.com, indexarea ar fi ok și blogul ar fi găsit mai ușor în motoarele de căutare. 

Astăzi am rezolvat problema asta. Nu mai ascult sfaturile altora, ci mă informez cu privire la lucrul sugerat și trag singur concluziile. Link-urile indexate pe Google au ca rank pe Alexa, în lume, un loc 21,766,681, iar în România nimic. Asta e. Muncesc și trag tare și blogul va avea trafic ridicat.

Dacă vrei să forțezi accesarea blogului tău pe subdomeniul blogspot.com, copiază codul de mai jos

Cine-mi dă dreptate în ceea ce am zis mai sus și dorește la rândul lui să facă la fel ca mine, are la dispoziție codul de redirecționare pentru a forța accesarea pe subdomeniul implicit, dar și pașii de instalare corectă. 

În panoul de control -> Șablon -> Editați HTML, caută în template -> ]]></b:skin>
Imediat după codul căutat, adaugă scriptul de mai jos, apoi salvează.

<script type='text/javascript'>
var blog = document.location.hostname;
var slug = document.location.pathname;
var ctld = blog.substr(blog.lastIndexOf(&quot;.&quot;));
if (ctld != &quot;.com&quot;) {
var ncr = &quot;http://&quot; + blog.substr(0, blog.indexOf(&quot;.&quot;));
ncr += &quot;.blogspot.com/ncr&quot; + slug;
window.location.replace(ncr);
}
</script>



sursa foto: google.ro 

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

1 comentarii:

Scrie un comentariu
Buculesei
Autor
7 decembrie 2013 la 23:18 delete

In sfarsit am dat si eu de rezolvarea problemei ... vroiam sa nu mai redirectioneze catre .ro. Sa ramana .com :)

Răspunde
avatar

Recent Articles