Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

De ce ne complicăm vieţile?

miercuri, octombrie 09, 2013
De ceva vreme am realizat un singur lucru. Ne complicăm vieţile pe zi ce trece. Şi îmi pun întrebarea: De ce? Şi e linişte. Nici un răspuns, nimic. Probabil dacă ar exista un răspuns la întrebarea mea, oamenii nu ar alege să-şi complice deciziile. Să fie ăsta un defect al speciei noastre? Cu lucrurile simple, ne complicăm. La lucrurile cu adevărat complicate, nu ne batem capul uneori.

Exemple în care ne complicăm deciziile sunt foarte multe. Vrei să suni pe cineva să îi spui că cineva drag a decedat. Eziţi şi te gândeşti la acel om care primeşte vestea. Cum ar reacţiona. Ce ar face. Ce ar spune. Îţi pui multe întrebări, numai varianta simplă nu o alegi. Să suni şi să spui vestea. Veţi spune că e normal să reacţioneze aşa. Că acel om care dă vestea e la fel de îndurerat şi nu ar vrea să transfere aceeaşi stare prin acel apel telefonic sau mai ştiu eu ce. Probabil am fost puţin cam aiurit în exemplul de mai sus. Uite un alt exemplu:

Ai nevoie de  bani. Stai prost pe partea financiară şi te gândeşti să apelezi la ajutor prin rude sau cercul de prieteni. Însă, din nou, te gândeşti în locul acelui om. Ce zice de mine? Că poate sunt pe interes. Că apelez numai când am nevoie. Că pe aici şi pe dincolo. Din nou varianta simplă nu e aleasă. Să suni şi să ceri ajutorul.

Nu sunt perfect. Niciodată nu am pretins că pot atinge perfecţiunea. Şi eu fac la fel în alte cazuri. Mă complic pur şi simplu. Fără să vreau, varianta complicată e prima şi abia apoi, cea simplă. 

Ştie cineva de ce alegem varianta complicată în decizii, ci nu cea simplă? Eu mă oftic uneori când realizez că involuntar aleg varianta complicată şi după ce termin de realizat lucrul propus, constat că puteam aborda lucrurile mult mai simplu. Şi chiar dacă constat lucrul ăsta, în alte cazuri tot varianta complicată o aleg. Uneori, varianta simplă îmi vine în minte. Alteori, nu.

Voi cum vă executaţi deciziile? În varianta complicată sau simplă?

sursa foto: wallbase.cc

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

4 comentarii

Scrie un comentariu
Mikyangel
Autor
9 octombrie 2013 la 16:32 delete

Eu mereu aleg varianta complicata si de obicei o complic si mai tare:)) De obicei nu cer bani decat cand imi ajunge cutitul la os, evit sa dau vesti proaste si imi fac griji pentru orice alt lucru marunt.

Răspunde
avatar
C.L.M.
Autor
15 octombrie 2013 la 17:02 delete

eu mereu ma complic :)) don't ask me why :D cred ca imi place sa-mi bat capul cu tot felul de chestii :)) bine, depinde si de situatie ;))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
15 octombrie 2013 la 22:38 delete

Scuze că îți răspund târziu. Am fost cam ocupat în ultima vreme și nu am mai avut timp să revizuiesc comentariile și să răspund la ele. Se pare că tot mai mulți aleg varianta complicată. Eu unul realizez după. Din păcate, îmi cam fac griji pentru lucruri mărunte și simt că mor pentru lucruri mai serioase. :))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
15 octombrie 2013 la 22:39 delete

Nu te întrebam, dragă. E ca și cum te-aș întreba de ce dormi noaptea. :)) Și mie îmi place să-mi bat capul și să mă complic. Că-i de bine sau nu, realizez târziu sau deloc. :))

Răspunde
avatar

Recent Articles