Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

F1 2013 - Primele impresii

sâmbătă, octombrie 05, 2013

Ieri, 4 octombrie, s-a lansat un joc mult așteptat de către fanii jocurilor cu mașini, mai exact, Formula 1. Cei de la Codemasters m-au uimit din nou cu optimizarea și grafica de calitate pe care au integrat-o în acest nou joc, F1 2013. De fapt, mi-au confirmat că sunt profesioniști când vine vorba de jocuri optimizate, referindu-mă aici la un alt joc cu mașini, Dirt 3. În ciuda cerințelor destul de ridicate, eu am reușit să îl rulez la setările cele mai înalte pe o rezoluție HD.

Nu sunt un fan F1. Ultimul joc din această serie a fost în 2006. Jocul ăla m-a încântat foarte mult și jucam ore întregi. Ba chiar, îmi aduc aminte că avusesem câteva campionate câștigate la activ. Eram mândru tare pe-atunci. 

Primele impresii nu sunt multe la număr. Am să fac o recenzie scurtă a acestui joc.
Motorul grafic se numește EGO Engine 3.0. Pot spune că acest motor grafic își face foarte bine treaba. Optimizarea și calitatea graficii sunt foarte foarte înalte. Fiind un joc din categoria "sim racing", controlul mașinii e demn de simulator. Nu știu cum se controlează de pe volan, dar împreună cu grafica și acest tip de controller, ai parte de o experiență fantastică. Eu însă, îl joc de pe tastatură și nu mă plâng de controlul mașinii. 
Sunetul e foarte realist. Motoarele, comunicarea radio, publicul, sunetele mașinilor adversarilor când se apropie de tine sunt foarte tari. Dacă ai un controller, un sistem 5.1 și un ecran mare, te simți super fain.

Îmi place că atunci când vrei să pornești o carieră, trebuie să treci niște teste. Trebuie parcurse toate testele din ziua 1 ca să poți începe o carieră. Printre aceste teste se numără câteva tutoriale, unde înveți să iei curbele perfect, să folosești eleronul în linie dreaptă pentru a depăși adversarul mult mai repede. Ai la dispoziție și un fel de turbo pe care îl folosești tot în linie dreaptă împreună cu eleronul și multe alte teste interesante și utile pentru carieră.

Din câte am înțeles și din câte am văzut, avem la dispoziție și un fel de DLC, un pachet ce include și mașinile F1 clasice. Nu știu cum sunt, dar unii nu sunt plăcut încântați de prezența acestui DLC și unii spun că jocul nu e diferit de cel de anul trecut. Părerile sunt împărțite. Mie îmi place! :)

În concluzie, dacă vrei un joc fain, captivant, ce-ți consumă din adrenalină, F1 2013 e perfect. :)





Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles