Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Sfaturi privind monetizarea clipurilor prin parteneriat cu YouTube

marți, octombrie 29, 2013
Cei care dețin un cont pe YouTube, cu siguranță au încărcat și câteva clipuri pe acel cont. Muzică, jocuri, amuzament și altele. De circa 1 an, YouTube a deschis românilor o oportunitate să mai câștige și ei un bănuț pe meritul fiecăruia. Eu deja mă ocupam cu încărcatul de videoclipuri pe contul meu și din păcate am făcut o grămadă de vizualizări înainte de a avea această opțiune valabilă, cea de monetizare. Chiar și așa, după ce mi-am activat funcția de monetizare, nu mi le-a monetizat pe toate. De ce? Iată de ce:

1. Clipurile nu trebuie să aibă conținut protejat de terțe părți.
Acest sfat vine în atenționarea tuturor care descarcă muzică dintr-o parte și o încarcă în altă parte, sperând că vor câștiga bani. Nu! YouTube e mult prea deștept pentru a se lăsa păcălit, fapt pentru care veți primi reclamații de la companiile care au în protecție acel conținut detectat în clipul tău. O melodie populară pe fundalul unui clip, indiferent că e gameplay, amuzament sau altceva, va fi detectat în câteva zile după încărcarea pe respectivul cont. Astfel, clipul NU poate fi monetizat, numai dacă ai dovezi solide, cum că ai permisiunea de a folosi acest conținut ca fiind unul original și liber de monetizare.

2. Anumite modificări aduse asupra clipurilor deja încărcate, anulează monetizarea.
Dacă ai încărcat clipuri ce au fost detectate cu conținut protejat de terțe părți, sau pur și simplu ai avut nevoie să modifici ceva folosind melodii de fundal, puse la dispoziție de YouTube,  monetizarea e anulată. În concluzie, serviciile de editare audio/video puse din partea YouTube, anulează valorificarea acelor clipuri. Sfatul meu este să vă asigurați că videoclipul încărcat conține material 100% original.

Probabil v-ați așteptat la mai multe sfaturi, dar astea două sunt cele generale. Întrebări? :)


sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

4 comentarii

Scrie un comentariu
Advertiserul
Autor
29 octombrie 2013 la 19:09 delete

Nu ne-ai spus si cati bani faci pe luna cu YT. Pentru ca exista multe alte metode de a face mult mai multi bani pe net :)

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
29 octombrie 2013 la 19:09 delete

Intrebare ! Ce presupune aceasta monetizare? Click-uri pe reclamele ce apar in mod foarte enervat in josul ecranului de redare? Sau numarul de vizualizari in sine care reprezinta si numarul de accesari pe youtube.com aduse de user-ul respectiv?

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
29 octombrie 2013 la 19:22 delete

Păi nu fac bani cu YT pentru că sistemul de monetizare pe un cont cu locația România a apărut mai târziu. Eu deja începusem să încarc gameplay-uri cu luni în urmă și aveam detectat la câteva clipuri conținut protejat de terțe părți. Clipurile erau gameplay-uri, jocuri înregistrate și încărcate cu scop de informare pentru un anumit tip de laptop. Ca să le pot monetiza, trebuie să furnizez informații solide care să ateste permisiunea de a folosi materiale protejate în scop de valorificare. Știu că mai există și alte metode. Social Blade de exemplu are un sistem bun. Trebuie să ai cel puțin 2.500 de vizualizări/lună pentru a fi partener în această comunitate, dar eu am făcut pauză și vizualizările pe lună au trecut.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
29 octombrie 2013 la 19:24 delete

Reclamele ce apar sub player, sunt alte reclame. Monetizarea se face pe baza reclamelor ce apar în interiorul player-ului, pe parcursul clipului redat + vizualizările pe acel clip. Dacă folosești Firefox/Chrome îți recomand extensia Adblock pentru a scăpa de acele reclame enervante. :)

Răspunde
avatar

Recent Articles