Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Mai există frica de Dumnezeu printre români?

marți, aprilie 30, 2013
Oare, după toate aceste necazuri financiare aduse românului, îi este frică de Dumnezeu? Eu unul cred că da. Trebuie să menționez faptul că nu sunt prea mers la Biserică, nu sunt prea credincios (din păcate), însă am putut observa că mai există astfel de oameni care au o teamă de a face anumite lucruri de frica lui Dumnezeu.
Cum? Păi, sâmbătă am fost în vizită pe la  niște rude iar în cartierul lor, este o biserică în construcție. Culmea, se numește Sf. Daniel din câte știu, având numele meu, iar pe lângă asta construcția ei a început acum 1 sau 2 ani pe 20 iunie chiar de ziua mea. Interesant! :)


Am mai trecut pe lângă acea biserică însă de data asta am observat ceva nou, și anume o bisericuță în miniatură pe post de "cutia milei", frumos realizată și așezată în fața lăcașului de cult. Problema acestei bisericuțe în miniatură a fost modul de depunere a banilor lăsați de trecători și de cei doritori să ajute la strângerea suficientă pentru finalizarea construcției sau pentru alte cauze probabil. Mai exact, era o bisericuță cu o arcadă unde nu erau ușite sau un sistem prin care să nu poți lua banii, ci dimpotrivă, cum îi puneai acolo, tot de acolo puteai să îi iei fără probleme. Lumea, deși a observat cum e realizată "cutia milei" au lăsat fiecare câte un bănuț, fie monede, fie bancnote de câte 1 leu și tot așa.

Deci, mai pe scurt, acei bani puteau fi luați bine mersi de orice cerșetor de prin zonă sau un om zăpăcit de viață care are nevoie de orice bănuț, crezând că banii de acolo sunt sfințiți și îi pot aduce fericirea în scurt timp... După câteva ore, m-am dus înspre casă, și m-am uitat să văd dacă banii mai erau acolo. Am constatat cu uimire că nimeni nu a atins măcar o monedă de acolo. Am uitat să specific că eram cu mama și mi-a spus atunci că în orașul meu sunt destui oameni cu frica lui Dumnezeu, exemplul clar fiind lipsa furturilor din lăcașurile de cult ale orașului.

Oare să fie adevărat? Omul are o teamă atât de puternică față de Dumnezeu încât nu fură din fața unui lăcaș de cult? Mi-aș dori ca omul să aibă frică de Dumnezeu și atunci când e pe cale să comită o crimă penibilă din cauza beției...dar la beție...nimic nu mai e real în creierul unui alcoolic.

Sincer, și probabil poate voi fi criticat...nu am acea frică de Dumnezeu, însă asta nu ar însemna să mă duc acum și să iau acei bani din "cutia milei". Eu cred că și fără frica lui Dumnezeu putem să NU furăm ce nu-i al nostru, ci trebuie să punem accent pe educația primită de la părinți care ne-au învățat și încă ne învață toate cele bune necesarii vieții pe cont propriu, deși mulți merg pe căi greșite și fac totul fix pe dos.


Vouă vă e frică de Dumnezeu? Dacă nu, de ce? Dacă da... de ce?



Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

10 comentarii

Scrie un comentariu
alex
Autor
30 aprilie 2013 la 16:34 delete

Foarte bun acest articol, si se refera la un subiect interesant si in acelasi timp pe gustul cititorilor. Mai asteptam articole de acest gen, la fel de bine scrise si nu ramane decat sa iti spun ca te voi citi in continuare, pentru ca imi plac articolele de pe acest site.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
30 aprilie 2013 la 16:37 delete

Mulțumesc frumos Alex! Cu siguranță veți găsi și tu și cititorii noi articole de acest gen privind opinia mea. Încerc pe cât posibil să postez zilnic și relevant!

Răspunde
avatar
30 aprilie 2013 la 17:11 delete

Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci cred în EL! Spiritualitatea unește întotdeauna, nu dezbină!
Nu merg la biserică prea des, credința-mi o port în suflet, inimă și cuget!
Bine zis, Alex, educația face diferența! Dac-am pune mai mult accent pe educație și puterea exemplului, am fi mai departe!

”UN Paște Fericit!”

Răspunde
avatar
Adrian
Autor
30 aprilie 2013 la 17:52 delete

Mai există frică de Dumnezeu la români. Dar ce ne facem cu cei care au "frica lui Dumnezeu" şi nu bagă mâna în cutia milei, în schimb sunt răi, mincinoşi, violenţi?1?!?! În final totul pleacă de la educaţia primită în familie (plus şscoală) şi de la valorile societăţii, Dumnezeu e doar observator!
Adrian

Răspunde
avatar
Pishky
Autor
30 aprilie 2013 la 17:53 delete

La voi acolo oamenii au sufletul mai bun:). Sunt mai cinstiți. Pe aici dacă văd o hârtie de 1 leu pe jos sar toți pe ea.

Eu una pot să mă declar credincioasă în ceva. Știu că există ceva acolo sus fie că e Dumnezeu, Allah sau Buda. Ceva e și e unul singur. În acel ceva eu cred. Poate par nebună dar dovada existenței a acelui ceva mi-a fost demonstrată de câte ori am avut nevoie și am cerut în gând ajutorul.

Tare fain articolul tău, felicitări pentru el... deși când am văzut imaginea nu am citit titlul și mă așteptam să vorbești despre filmul animat Monsters Inc :))!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
30 aprilie 2013 la 18:07 delete

Nu vreau să par ciudat, dar la faza cu Bine zis, Alex, educația face diferența m-am uitat ciudat prin comentarii și observ că Alex nu a zis nimic despre asta :)) În fine...mă bucur că ai credință în EL!

Un Paște Fericit și ție Cristina! :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
30 aprilie 2013 la 18:10 delete

Da, corect! Tot de aceste lucruri negative țin de educație...Sincer, la școală primești o educație de la profesor, însă în pauze lumea se comportă cu totu și cu totul altfel, încât uită de educație cum ar fi: zbieratul pe holuri, lovituri în glumă între colegi, înjurături și altele...Singurul lucru care ne mai dă speranță în ceva mai bun în viață e educația care în ziua de astăzi e cam absentă în multe cazuri.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
30 aprilie 2013 la 18:19 delete

Și la noi se întâmplă chestia cu luatul banilor de pe jos...

În legătură cu imaginea, nu am găsit o imagine care să reflecte titlul, așa că cea prezentă în articol cu monstruleții speriați se potrivește de minune....că sunt...speriați :))

Răspunde
avatar
Vasy
Autor
5 mai 2013 la 02:28 delete

Probabil acolo unde stau acele rude ale tale, nu prea exista tigani(rromi)pe aici pe la mine,un tigan s-a gandit sa jefuiasca biserica,daca avea frica de Dumnezeu nu cred ca ar fi facut asta,dar din pacate, din ce in ce mai putini oameni au frica de Dumnezeu,si asta se vede prin inmultirea cazurilor de furt,de viol,de violenta,cruzime etc.

Răspunde
avatar
maria
Autor
29 mai 2013 la 18:19 delete

Eu cred ca cei ce au fost educati in acest spirit, isi vor pastra mereu credinta si pot sa spun ca imi place acest articol deoarece se refera la un subiect cat se poate de delicat.

Răspunde
avatar

Recent Articles