Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Cerșetoria în România

luni, aprilie 29, 2013
Românul, în opinia mea, e unul dintre cei mai mari escroci ai lumii. De ce? Știe să te păcălească subtil, să pui botul la toate măgăriile posibile, orice ca să îți rezulte un buzunar...gol.
Cerșetoria în România e la "mare căutare". Din câte văd, e cel mai bine plătit loc de muncă pe o activitate de...leneș. Doar stai, îți bagi o mână în gips, sau îți pui o proteză să pară că ești olog și gata...Întinde mâna și să vezi ce îți crește profitul. Acum ceva timp zăream câteva panouri în anumite intersecții din orașul meu, unde te îndemna să nu încurajezi cerșetoria, deoarece un cerșetor câștigă aproximativ 5.000 de lei. Am rămas uimit de acel mesaj și de suma câștigată de acești oameni.


Sunt mai multe categorii de cerșetori. Prima categorie este de cerșetori amărâți, care chiar nu au ceva să mănânce, nu au familie, nu au un loc să stea. A doua categorie de cerșetori este cea care are dar mai vrea. De exemplu...eram vara trecută prin oraș, într-un taxi, și așteptam să se facă verde. Vine la noi un cerșetor întreg, fără mâini și picioare bandajate, într-o salopetă de mecanic și cere și el 2 milioane să cumpere o pâine... Când am auzit asta, am râs ca un nebun, noroc că nu m-a văzut omul pentru că vorbea cu taximetristul.

Taximetristul îi dă o replică dură și anume: Și la casă mai ai de lucrat? Atunci am realizat că cerșetorul e dat naiba frate...Câștigă încât să își contruiască ditamai căsoaia și el tot mai vrea. Cerșetorul a răspuns prompt și a spus că mai are de lucrat și că mai cerșește să adune bani...

Prea iubitul nostru Guvern pe care mulți îl cam pupă în funduleț, e total nepăsător de oamenii străzii. Acești oameni au forță de muncă dacă stai să îi controlezi să vezi că nu au picioare lipsă, mâini lipsă..evident, cei escroci. Ar putea fain frumos să le ofere un loc să stea plus un loc de muncă. Dar nu, statul e prea preocupat să ne impoziteze pe noi ba de aici ba de acolo cu fel și fel de lucruri, încât mai rămânem cu degetul în fund la câți bani avem...

Toate bune și frumoase...Pe lângă asta mai există o categorie extra dată naiba de cerșetori..
Îi numesc cerșetori legali. Nu știu de ce îi numesc așa dar sincer nu am o altă idee, așa că dacă aveți o altă denumire pentru această categorie, spuneți-mi :p.

Astăzi, am fost în centrul orașului într-un complex comercial să îmi fac pozele pentru diploma de atestat, pentru diploma de 12 clase și de bacalaureat și ce mai e nevoie pe acolo. La parterul acestui complex se află marketul Carrefour așa că am dat o fugă acolo să cumpăr o sticlă de Coca-Cola, să beau ceva după soarele ăsta fierbinte răuuuu...

La ieșire, nărodul de mine mă chinuiam să țin sticla de suc în mână și să bag banii în buzunar, așa că în cale îmi iese o doamnă, nu prea prezentabilă din punctul de vedere a vestimentației, lucru care mi-a dat de înțeles că nu e ceva oficial. Culmea, era aceeași doamnă pe care am zărit-o în urmă cu câteva ore cu colegul meu, Mihai, care dorea să donăm o sumă acolo micuță pentru nu știu ce caz caritabil. Ei bine, eu sunt contra unor astfel de lucruri.

Adică, nu mi se pare normal ca în mijlocul străzii să fii oprit de un om, cam de etnie, cu un catalog în mână afișându-ți o oarecare poză care poate fi preluată de pe oriunde din era Internetului. În primul rând, acel om reprezentant al cazului caritabil ar trebui să se legitimeze frumos, nu doar cu nume ci și cu o legitimație care să ateste faptul că el reprezintă o organizație. Dar nu, ești pur și simplu oprit, ți se deschide catalogul instant și îți spune despre caz și dacă vrei să donezi, urmând ca la final să te alegi cu o chitanță nu prea autentică, deci inutilă...

Acești oameni veneau și prin școli, foarte prost îmbrăcați, cu haine cam nespălate, de etnie rromă, tot cu un catalog, iar colegii strângeau câte 1 leu și dădeau femeii. Eu unul, consider acest lucru o mare escrocherie, o chestie care nu e oficială pentru mine. 
Nu știu cum vedeți voi aceste lucruri dar eu le clasez ca o cerșetorie de clasă...gândite al naiba de bine, încât să pară niște lucruri oficiale. Pe lângă asta, e urât din partea lor să se folosească de niște imagini ale unor oameni care au suferit enorm prin spitale, sau imagini preluate cu oameni care poate au decedat între timp...

Dacă organizațiilor le pasă de oamenii care doresc să strângă bani pentru rezolvarea unor astfel de cazuri, te așezi frumos, legal cu un cort special al organizației gen Crucea Roșie într-o zonă mai aglomerată, iar lumea va veni de bunăvoie și va dona o sumă...

Asta a fost opinia mea în legătură cu cerșetoria din România. Care e opinia ta? Lasă un comentariu mai jos :)



Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

5 comentarii

Scrie un comentariu
Pishky
Autor
29 aprilie 2013 la 21:25 delete

Da.. degeaba au legitimație că și aia poate fi falsificată foarte ușor... pe bune nu e greu să faci ceva pe calculator. În 5 minute e gata legitimația.
Nici eu nu sunt de acord cu cerșetoria celor ce chiar pot munci. La mine pe stradă e un tip care toată viața a cerșit și bineînțeles și acum cerșește și și-a ridicat 2 case de toată frumusețea în cartier. Mai știu un caz cu o bătrână vai de mama ei, pe care mama a văzut-o la casa de schimb valutar în fața ei: o tipă tânără și frumoasă de picai!
Eu una nu am încredere în ei și mai ales în aceștia ce umblă și prin școli :)!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
29 aprilie 2013 la 21:29 delete

Corect! Legitimațiile sunt niște bucățele de hârtie imprimate, frumos retușate prin super programul numit Photoshop! De asta nu am încredere în oamenii care mă opresc pe stradă și îmi arată o bucățică de hârtie cu numele și moaca lui. Dacă au vreun sediu oficial atunci cred, dar așa pot să mă duc și eu mâine cu o legitimație, îmbrăcat adecvat cu o copertă, 2 poze de pe Gugăl la secțiunea imagini cu keyword-ul: copii bolnavi, mă duc pe stradă și uite cum vine banul. Ce am zis prin comentariu să nu cumva să practicați că vă mănânc!

Răspunde
avatar
Pishky
Autor
29 aprilie 2013 la 21:33 delete

mersi de idee Eddie! :))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
29 aprilie 2013 la 21:35 delete

Apăi cu plăcere! Deci preferi să te mănânc? Atunci fie, dar să nu mai zici la nimeni că ajunge virală treaba!

Răspunde
avatar
Un taran
Autor
5 mai 2013 la 02:45 delete

Eu cred ca ai gresit etnia :)), nu Romanul e cel mai mare escroc,cersetor bla bla bla, ci tiganul, rromul.
Eu stau la tara,si mai trec tigani de astia care cersesc,ca atat stiu sa faca, sa intinda mana si prostul sa-i dea,intr-o zi au trecut cateva tiganci si au inceput sa strige din poarta in poarta, sa le dea si lor ceva faina,fasole etc,unii le-au dat altii nu, au ajuns si la mine,tot asa au cerut, si le-am zis ca le platesc cat e ziua de munca, daca vin o zi la prasit :) normal ca nu au acceptat, pai nu e mai usor sa mergi din poarta in poarta si sa intinzi mana?
Vina nu e a lor ca cersesc, ci a noastra ca suntem prosti si punem botul,pai astia se imbraca urat,se stramba in toate felurile sa ti se faca mila,si sa le dai acolo cate ceva,si te fac sa crezi ca sunt saraci, ca nu au nimic,dar in realitate ei au niste vile de alea mari, palate de alea tiganesti, facute pe spinarea prostilor care au pus botul.

Răspunde
avatar

Recent Articles