Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

OneDrive, Google Drive sau Dropbox?

vineri, februarie 21, 2014
cloud computing

OneDrive, Google Drive și Dropbox sunt cele mai mari servicii de cloud computing la ora actuală. Cel puțin așa cred eu. Am aflat că am primit bonusul de 100 de GB pe OneDrive (vechiul SkyDrive), serviciul cloud al celor de la Microsoft. Am dat un share (de bucurie), iar discuțiile nu au intârziat să apară.

Discuțiile se bazau pe utilitatea serviciilor de cloud computing. În opinia mea, cred că aceste servicii sunt utile pentru stocarea unor date mai puțin stufoase. Ex: poze, documente, adică fișiere cu dimensiuni reduse. Pentru muzică, filme și mai știu eu ce, e de preferat un HDD. 

Avantajele și dezavantajele unui serviciu de cloud computing

Avantajul cel mai mare al unui serviciu de stocare online (cloud computing) este portabilitatea. Nu e un termen prea adecvat, dar așa numesc eu fenomenul ăsta. Poți avea la dispoziție fișierele stocate online, oriunde ai la îndemână un calculator, o tabletă sau smartphone echipat cu internet (date mobile sau Wi-Fi).
Un alt avantaj este prețul, adică gratuit. Evident, dacă vrei mai multă stocare trebuie să plătești.

Dezavantajul unui serviciu de cloud computing este disponibilitatea. Nu poți știi când se va închide, riscul fiind pierderea datelor. Chiar și așa, simt o oarecare siguranță când vine vorba de Google Drive și One Drive, fiind servicii performante ce nu se bazează pe file-sharing în general. Astea două servicii de stocare online îmi oferă o siguranță că nu se vor închide prea curând, fiind legate la diferite aplicații, dar și dezvoltate de companii de top.

OneDrive folosesc pentru stocarea de poze, documente și ceva jocuri pentru emulatoare Nintendo, jocuri ce le joc pe telefon. Fiind utilizator de Windows Phone, am funcția implicită de backup la poze imediat ce au fost făcute, astfel că după ce am făcut poza o și încarcă pe OneDrive, evident, dacă am internetul activat. 
Google Drive folosesc doar prin intermediul blogului, adică stochez pozele din articole pe contul de stocare online.
Mai folosesc și DropBox de câteva zile pentru găzduirea fișierelor CSS (Cascading Style Sheet), dar și a fișierelor Javascript și imaginilor (background și diferite iconițe).

Evan Punkt spunea de MEGA, serviciul de file-sharing al lui Kim Dotcom (fondatorul Megaupload). Nu risc să stochez ceva pe acolo. Totul datorită fondatorului ce a avut probleme cu legea acum vreo 2-3 ani. Și chiar și așa, el nu se lasă în a oferi servicii de cloud computing sau mai bine zis, file-sharing. MEGA se ocupă mai mult cu file-sharing, deci e un risc să pierzi datele într-o zi, că doar lumea-și stochează piraterii pe acolo.

În încheiere, vă întreb pe voi: Ce serviciu de cloud computing folosiți?

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

6 comentarii

Scrie un comentariu
21 februarie 2014 la 10:33 delete

Dropbox pentru ca imi face upload la pozle automat de pe telefon, iar in rest google drive.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
21 februarie 2014 la 10:36 delete

Bune alegeri, Florin! :) DropBox mi se pare super util pentru hosting la fișierele .css, javascript, adică pentru pagini web. Am 2,5Gb acolo, deci suficient pentru fișiere ce nu ating nici 100 de kb.

Răspunde
avatar
ionicame
Autor
21 februarie 2014 la 11:04 delete

Pentru upload foto de pe telefon si sharing diverse dropbox. Google drive pentru back-up-uri si fotografii facute cu aparatul foto.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
21 februarie 2014 la 11:05 delete

Fain! Să-nțeleg că ești mare pasionat de fotografie

Răspunde
avatar
ionicame
Autor
21 februarie 2014 la 15:32 delete

Nu chiar, sunt cam antitalent in domeniu, dar imi place sa fotografiez diverse si prefer sa le tin intr-un loc sigur, asta dupa ce mi s-a ars un hdd cu multe fotografii.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
21 februarie 2014 la 16:03 delete

Și mie îmi place să fotografiez, dar strict personal și ocazional.

Răspunde
avatar

Recent Articles