Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Nepăsarea șoferilor față de semnele de circulație

joi, noiembrie 21, 2013

Realizez că-n România, semnele de circulație sunt doar niște banale... semne. Ele au un scop de-s amplasate, dar pentru alții e DOAR ceva drăguț și colorat. Adică, n-am nimic împotrivă că li se par drăguțe, dar nu le ignora! Respectă-le. Foarte mulți șoferi nevinovați sunt prinși la mijloc de șoferii vinovați. De ce? Păi, unul dintre ei nu a oprit la STOP. Ăsta-i doar un caz, dar în articolul ăsta am ceva cu semnul ăsta. În decurs de două zile, 3 accidente au avut loc în orașul meu. Toate 3 s-au întâmplat din cauza nerespectării semnului STOP. Cel puțin, accidentul de ieri ce a avut loc la vreo 500 de metri de casă, a fost destul de nasol. Un Volkswagen Break făcut praf și nu alta. La cum erau mașinile așezate, cel cu VW era de vină pentru neacordare de prioritate celuilalt șofer. Tâmpitul avea STOP și cel mai probabil era în viteză de și-a făcut mașina praf și a zburat vreo 20 de metri cu mașina, aproape de un magazin, fix pe trotuar. Gândiți-vă dacă pe trotuar în acel moment erau pietoni. Două lucruri se întâmplau. Ori mureau, ori erau accidentați și riscau să rămână paralizați pe viață.

Până și-un copil înțelege ce naibii vrea să zică semnul ăsta. Șoferul, pauză șpriț. Nu se asigură cum trebuie, sau nici măcar nu oprește să vadă dacă e vreo mașină. Neahh! Păi doar STOP înseamnă pentru el Șmecherul Tamponează Orice Prinde. El fiind șmecher, se conformează. 

Nu-nțeleg de ce sunt atât de mulți inconștienți la volan. Pe vremuri se obișnuia eliberarea permisului pe șpagă. Cred că și-acum merge figura. Sper din tot sufletul ca școlile de șoferi să implementeze echipament audio și video în timpul examenului practic. E o soluție genială. Chiar dacă școala de șoferi va ajunge să coste mai mult, că doar firmele trebuie să-și amortizeze costul cât mai rapid, știu măcar că dacă aplic pentru permis, îl iau pe merit, nu pe șpagă. Știu că și ceilalți îl iau pe merit, nu pe șpagă. Știu că toți suntem egali în acest examen. Și chiar sper să se aplice acel Cod Rutier cu suspendarea permisului pe o perioadă de cel puțin 1 an în caz de nerespectarea unor reguli de circulație. Parcă văd că cei care au un permis îmi sar în cap pentru cele spuse mai devreme, dar o astfel de sancțiune îl educă pe șofer pe viitor.

Voi ce părere aveți?


sursa foto: google.ro


Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

2 comentarii

Scrie un comentariu
Moon Hunter
Autor
21 noiembrie 2013 la 18:45 delete

Pfai, tin si eu minte cum eram acum un an, la inceputul perioadei mele de ... sofat. Mi-era urat sa conduc in oras din cauza taranilor. Nu stapaneam prea bine masina si mi se oprea motorul; evident ca stim la ce duce chestia asta, nspe mii de claxoane din spate, DESI SEMNELE DE INCEPATORI SUNT FOARTE VIZIBILE, asa ca am decis sa merg in afara orasului pana cand stapanesc bine masina. Ma rog, am reusit eu sa manevrez cum trebuie masina, acum sa conduc prin oras ... foarte putini intelegeau faptul ca-s incepatoare si ca nu le am asa bine cu sofatu'. Si mai sunt si femeie. "PFAI DE PLM, UITE-O SI P-ASTA!". In fine, ma bucur doar ca masinile au frana, mi s-a intamplat de multe ori sa mi se bage unu in fata, sa nu semnalizeze, sa le dea dracu' de semne de circulatie sau pe cele de prioritate, flashuri si claxoane peste claxoane. Eram intr-o noapte, ma duceam acasa si nu se vedeau deloc, ce zic nu se vedeau, cred ca nici nu existau marcaje si eu mergeam pe banda 1 si un pic din a 2a. Vine unu cu un Mercedes din spate cu viteza, flashuri ca disperatu', desi banda de pe contrasens era libera si putea sa depaseasca. In fine. O alta faza a fost cand banda pe care mergeam eu era libera, iar pe cea de pe contrasenes era o ditamai coloana. Vine o ambulanta pe banda pe care merg si eu opresc pe margine si in spatele ei unu cu un BMW; puteam sa il las, dar nu am vrut si am pornit la drum. Se baga ala in coloana si imi multumeste ca l-am lasat. Pai du-te, ba, in plm, asa te-a invatat la scoala? Te-oi grabi tu, dar nu asa se face!
+ alte nenumarate cazuri in care unu cu Audi trece in viteza pe rosu la semafor ca deh, avea viteza prea mare ca sa mai opreasca.

Cam asta mi-a fost povestea, cert e ca din cauza unora ca cei mai sus mentionati, aia care respecta regulile risca sa faca accident.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
21 noiembrie 2013 la 18:54 delete

Ui ui ui! Un comentariu cât articolul meu! :)) Nu contează asta! Contează ce-ai scris, right? Ai avut parte de niște pățanii cam serioase... Mai ales că tu erai începătoare, aveai "lămâia" atârnată pe parbrizul din față și cel din spate. Ce să-nțeleagă șoferii din acel semn? Warning! You're fucked up! :)) Țin minte că tata și-a dus naibii roțile din cauza unui idiot care i-a tăiat calea pur și simplu. A virat tata fix în bordurile trotuarului ca să nu-l ia în coarne pe tâmpit...

Răspunde
avatar

Recent Articles