Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

[Review] Grid 2

joi, iunie 06, 2013

A trecut ceva timp de la ultima recenzie în materie de jocuri PC, mai exact 3 luni, ultima recenzie fiind la impresionantul joc, Tomb Raider, un joc care m-a cam plictisit la scurt timp după recenzie. Asta e, nu mă pasionează acele genuri de jocuri.


Astăzi vă prezint o recenzie nouă a unui joc destinat pasionaților de mașini, a curselor de mașini. Se numește Grid 2, un joc dezvoltat și publicat de Codemasters, dezvoltatorul meu preferat dacă ne uităm la succesul jocului Dirt 3, unde m-a impresionat optimizarea și detaliile fine.



Data de lansare e cel puțin ciudată, fiind lansat în diferite locuri în date diferite. Mai exact, Grid 2 a fost lansat pe data de 28 Mai 2013 în America de Nord, 30 Mai în Australia, 31 Mai în Europa și....de abia pe 25 Iulie în Japonia (nelansat încă). Jocul e disponibil pe toate platformele de gaming populare: PC, Xbox 360 și PS3.


Jocul m-a impresionat sincer, deoarece primul joc adică Race Driver: Grid m-a dezamăgit datorită controlului sensibil pe care îl avea, lucru cu care nu mă puteam obișnui prea repede, devenind enervant pentru mine. Grid 2 are un control bun al mașinilor, putând realiza niște drift-uri foarte drăguțe cu orice mașină. Ce e interesant e faptul că poți concura pe circuite din locații adevărate cum ar fi California, Miamia, Paris, Barcelona, Indianapolis și altele. Deci, s-a pus accent pe locații reale nu fictive. Genul jocului e evident racing dar pune accent pe un racing arcade.


GAMEPLAY - 8/10

Gameplay-ul e destul de ok la Grid 2. Îmi place cum se mișcă mașina în curbe, în timp ce ai viteză foarte mare, dar uneori atunci când trebuie să încetinești parcă prea repede o face și realizezi ca ai încetinit mult prea înainte de curbă, dar te obișnuiești pe parcurs dupa vreo 5 curse intense.

Îmi place sistemul de dat timpul înapoi, numit în joc "flashback". Flashback-ul te ajută să te întorci în timp, preluând controlul mașinii așa cum trebuie. E folosit atunci când intri cu mașina în parapet și o faci praf, sau în caz că intri atât de tare în parapet de îi sar roțile și ești descalificat. Ai la dispoziție câteva flashback-uri pe cursă. E foarte utilă chestia.



STORYLINE - 9/10

Povestea jocului, modul de desfășurare a carierei tale e foarte interesantă. Ești strigat după o poreclă aleasă de tine pe lângă numele real ceea ce e foarte fain și amuzant fiind și porecle dure, de șmecher dar și unele mai amuzante de fel. Sistemul de câștig e bazat pe fani nu neapărat pe bani. Pe fiecare mașină semnezi contracte cu sponsori, sponsorii aducându-ți fani, însă trebuie să le îndeplinești mici obiective ca la sfârșitul cursei să te trezești cu un număr mare de fani. Cu cât numărul e mai mare cu atât mai bine. Îmi place modul de afișare a numelui tău în cutscene-uri prin mesajele pe telefoane cum că pariază pe tine, sau clipuri pe YouTube care adună vizualizări și vizualizări ajungând o mare vedetă pe Internet. Povestea e foarte interesantă și realistă aș putea spune, deoarece acum un pilot de curse devine cunoscut și prin intermediul Internetului și a clipurilor de pe Youtube unde i se văd abilitățile de șofer adevărat, câștigând fani.



GRAFICĂ - 9/10

Grafica e destul de ok. Se mai putea lucra la Antialiasing în opinia mea deoarece pe o rezoluție HD 1280x720 se văd acele margini cam întrerupte chiar și cu AA 2X, pe unele jocuri fiind foarte bine definit pe aceste 2 setări însă nu e o pagubă. Jocul e foarte bine optimizat, pentru că la ce cerințe recomandate are nu l-aș putea rula pe high însă am avut surpriza ca la Dirt 3 să îl rulez pe high în ciuda cerințelor colosale și grație bunei optimizări și implicări a celor de la Codemasters. Însă dacă ai un calculator cu o configurație mai slăbuță ai la dispoziție șansa de a schimba orice setare grafică de la reflexie, pomi, umbrele, farurile noaptea și fel și fel de chestii. Jocul pare să fie optimizat și pentru plăcile integrate Intel HD Graphics pentru că are vreo 3 setări la dispoziție acest joc, dar nu sunt disponibile dacă rulezi jocul de pe o placă dedicată. În orice caz nu sunt niște setări care ar oferi mai mult decât o placă dedicată. Motorul folosit pentru realizarea acestui joc se numește EGO 3.0 și oferă niște crash damage-uri demențiale. Chiar îmi place modul de avariere a mașinii în contact cu parapetul sau un adversar. E foarte foarte bine realizat.












În concluzie, Grid 2 e un joc plin de energie, de calitate atât ca storyline, gameplay dar și grafică, și mai ales poate fi jucat de mulți impătimiți ai acestui gen de jocuri chiar și cu configurații mai slăbuțe evident cu detalii pe măsură


CERINTE DE SISTEM GRID 2 PC (estimate)

Cerinte minime de sistem GRID 2 PC
SO: Microsoft Windows XP, Vista sau Windows 7
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ sau Intel Celeron E3400 Dual-Core 2,6 Ghz
Memorie: 2 GB RAM
Spatiu liber pe hard disk: 15 GB
Placa video: AMD Radeon HD 5550 512MB sau NVIDIA GeForce GT 230
DX: DirectX 9

Configuratie de sistem recomandata GRID 2 PC
SO: Windows 7
Procesor: AMD Phenom 9600B Quad-Core sau Intel Core 2 Quad Q6400 2,13 GHz
Memorie: 4 GB RAM
Spatiu liber pe hard disk: 15 GB
Placa video: AMD Radeon HD 4870 sau NVIDIA GeForce GTX 260
DX: DirectX 11

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

4 comentarii

Scrie un comentariu
Pishky
Autor
6 iunie 2013 la 21:55 delete

iiii mașiiiniii :X jocuri cu mașiiini :X... eu una le ador :D....

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
7 iunie 2013 la 00:16 delete

E na? Nu știam! Mă bucur că îți plac! :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
7 iunie 2013 la 00:19 delete

Interesant comentariu...L-aș putea interpreta în n-șpemii de feluri. Încearcă să fii mai explicit în ceea ce spui...Deci, ce e plictisitor?

Răspunde
avatar

Recent Articles