Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Motivele pentru care să NU îți cumperi o tabletă românească

duminică, mai 12, 2013
Ei bine utilizatori de tablete E-Boda ar trebui să știți că...nu ați făcut cea mai bună alegere în achiziționarea unei tablete...iar sincer...nici eu.
Într-un articol mai vechi am vorbit despre tabletele românești ca fiind unele ok, chiar dacă nu merg toate jocurile, deși pe mine mă interesa să am acces la Internet de pe tabletă prin casă, să verific e-mailuri, să ascult muzică pe YouTube, mai pe scurt...divertisment.





În decembrie am achiziționat o tabletă de la E-Boda..Se numește X80 Dual Core. Mediatizarea asta proastă m-a făcut să achiziționez o tabletă românească care s-a dovedit a fi o porcărie.

Nu ai suport software pe XDA - Developers, comunitate străină cu dezvoltatori atât români cât și străini care să îți ofere cât mai multe lucruri pentru a-ți face tableta cât mai funcțională. Tabletele de la E-Boda sunt cam grele, firmware-urile sunt date peste cap. Mai exact, atunci când am achiziționat tableta aveam probleme la câteva săptămâni cu afișajul bateriei, și butonul POWER nu răspundea atunci când apăsam pe el.

După ceva timp a apărut un nou firmware cu bug-urile precizate mai sus fixate, însă dacă mă gândesc bine, nu ar fi fost nici acest firmware lansat dacă cei de la E-Boda nu ar fi lansat varianta tabletei mele pe alb, deoarece X80 Dual Core White venea cu Jelly Bean deja pe piață, nu cu Ice Cream Sandwich așa cum era cea Black.

În fine... Jocurile nu sunt prea funcționale. Am zis să mai dau și eu o raită prin lumea jocurilor pe Android, însă cele cunoscute, să dea naiba dacă funcționează ele. Nova 3, Dungeon Hunter 4, Iron Man 3 și altele nu funcționează...

Acum o săptămână și ceva, cei de la E-Boda au lansat prima tabletă cu procesor quad-core și un nucleu grafic de nici Samsung nu a auzit de el...ceva cu V oricum. Tableta mai are puțin și cântărește cât un laptop, greutatea acestei tablete fiind de 670 de grame.


Într-o zi eram pe Facebook, citind feed-ul, printre care se afla și activitatea lui E-Boda cu privire la tableta lor quad-core. Le-am spus ce aveam de spus, fără injurii, ci doar le-am spus că prețul nu merită deloc, jocurile nu vor funcționa și altele. Ce a făcut E-Boda? Mi-a șters comentariul iar astăzi când am observat din nou că E-Boda recomandă Iron Man 3, joc care nici nu pornește pe o tabletă de a lor, am vrut să comentez și să le spun însă cucu...nu pot lăsa un comentariu. De ce? Păi sunt pe un fel de blacklist pe pagina lor încât nu pot comenta. Nu am dovada comentariului șters, că doar a fost șters și nu mă așteptam să procedeze așa, însă pot dovedi faptul că la o pagină căreia i-am dat like deși nu merită, nu pot lăsa un amărât de comentariu. Dovada e poza din stânga.



Deci, în concluzie, tabletele românești sunt niște porcării cu niște prețuri umflate, iar simplul fapt că nu ești cunoscător în ale performanțelor pe tablete/smartphone-uri sau orice altceva se va transforma într-o achiziție proastă, lucru pe care îl vei sesiza după ce faptul e consumat. Eu am cumpărat o tabletă de la ei cu 650 lei. Merită vreo 70% banul, însă achiziționarea unei tablete cu 1000 lei, cu piese unknown, te vei da cu capul de pereți pentru că dacă studiezi bine la tabletele de același preț sau mai scumpe cu 100 lei vei găsi o tabletă dată naiba, performantă numită Asus Nexus 7.

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

3 comentarii

Scrie un comentariu
ad3mar
Autor
12 mai 2013 la 18:08 delete

Sunt absolut de acord cu tine! Am si eu de la ei o tableta ... Nu sunt bune de nimic ... decat CRASH!!!

Răspunde
avatar
Yamasha
Autor
13 mai 2013 la 00:56 delete

ma bate si pe mine gandul sa-mi iau o tableta pentru la serviciu...dar inca sunt in dubii, o sa ma uit si eu dupa asus nexus sa vad cum e :D

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
13 mai 2013 la 01:01 delete

Chiar îți recomand Asus Nexus 7! E o tabletă high-end aș putea spune! Are nucleu grafic de la Nvidia, procesor quad-core 1.4ghz, deci e performantă și rulează toate jocurile + că are setări extra, doar placa video e performantă.

Răspunde
avatar

Recent Articles