Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Romtelecom trece la un nou nivel de Internet

marți, noiembrie 26, 2013

Compania Romtelecom s-a gândit să simplifice treaba asta cu internetul și să-l transforme mai mult în wireless. Sună bine și pentru noi, clienții, că deh, eram sătuli de atâtea cabluri de la calculator că ne-am trecut pe laptop-uri, dar mai nou suntem sătuli și de cablurile de conexiune la Internet și ce o mai fi. Sună bine și pentru companie, pentru că dacă vor dori să implementeze noua tehnologie la nivel înalt, vor scăpa oarecum de impozitarea pe stâlpi privind construcțiile speciale. Despre ce e vorba mai exact? Fiți atenți.

Acum vreo 2-3 zile, tata a fost sunat de către cei de la Romtelecom. Cu ceva timp în urmă, au mai sunat, dar cu intenția de a prelungi contractul, dar tata a refuzat pe motiv că serviciile nu sunt de bună calitate. Sună și ăștia cu vreo 5-6 luni înainte de expirarea contractului. Cam devreme, zic eu.
Însă, de data asta, Romtelecom a sunat să-și anunțe noua tehnologie bazată complet pe wireless. Totul e gratuit dacă ești client și poți să renunți tot gratuit la opțiunea asta.

Pe data de 1 decembrie, tehnologia e disponibilă și la noi. Treaba va sta în felul următor. Voi avea wireless gratuit în oraș! Da! Ați văzut bine. Nici mie nu-mi vine să cred că Romtelecom face ceva bun pentru clienții săi. Din ce mi-a relatat tata din discuția telefonică, voi avea acces la Internet wireless, atât în oraș cât și în străinătate, pentru că Romtelecom colaborează cu o companie internațională. Fiecare abonat se poate conecta prin contul de client la Internetul wireless pe maxim 3 dispozitive simultan.

Compania parteneră Romtelecom se numește Fonera. Am citit pe site-ul ăsta și din ce am înțeles, sunt hotspot-uri în oraș de mare putere care-ți oferă acces la Internet. Tata mi-a zis că tipa de la Romtelecom a spus că viteza pe dispozitiv conectat e de 1.5 mb/s. Interesantă ideea asta. 

Internet gratuit în oraș. Ce mai facem cu abonamentele scumpe de la companiile de telefonie mobilă?

În opinia mea, o parte dintre actualii abonați din companiile de telefonie mobilă, ar putea renunța la abonamentele de zeci de euro pe lună în favoarea unei conexiuni wireless de calitate. Pot trece pe o cartelă de 5 euro și au terminat treaba. Poți vorbi pe Skype, Viber și alte aplicații de genul, gratuit prin intermediul acestei conexiuni wireless. Am uitat să precizez faptul că cei de la Fonera au aplicație făcută și pentru App Store și pentru Play Store, astfel, odată instalată aplicația pe telefon, ai acces la Internet, bineînțeles și dacă ești abonat Romtelecom.

Voi reveni cu un nou articol, imediat după ce voi testa chestia asta, adică după data de 1 decembrie. Vouă cum vă sună ideea?



sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

9 comentarii

Scrie un comentariu
Adi
Autor
26 noiembrie 2013 la 12:30 delete

Da, si eu ma rog de cateva luni sa imi schimbe modemul MT 882 la care conectez 3 cabluri cu unul wireless si ei imi vorbesc de routere de cateva sute de euro.

Răspunde
avatar
Costi
Autor
26 noiembrie 2013 la 12:35 delete

Interesanta stirea, bravo! Ar fi fost interesante mai multe amanunte, ca de exemplu cate hotspot-uri vor fi instalate, locatia, aria de acoperire, dar banuiesc ca nu le stii nici tu! Oricum un pas mare facut de cei de la Romtelecom, mai ales acum ca s-au unit cu cei de la Cosmote. Nu ramane decat sa speram ca asta va duce la cresterea calitatii serviciilor, scaderea preturilor care pana acum nu au fost tocmai in favoarea clientilor si de asemenea o viziune mai ampla a ceea ce inseamna telefonie si Internet in ziua de azi.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
26 noiembrie 2013 la 12:35 delete

Probabil ei au înțeles că vrei unul mai pretențios și că vrei să-l cumperi, nu să-l schimbi cu unul de același tip. Cred că asta doreai să faci. Dacă nu, în sensul că vrei să-ți schimbi router-ul cu altul din echipamentul lor, costă pentru că nu a venit pe contract. Citește contractul și să vezi că routerul MT 882 e precizat ca fiind închiriat sau gratis, depinde când ai făcut abonamentul. Eu am unul alb și l-am primit gratuit.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
26 noiembrie 2013 la 12:43 delete

Mi-aș fi dorit să știu mai multe amănunte privind aria de acoperire și toate cele, dar se pare că va trebui să mă lungesc cu știrea într-un viitor articol, imediat după ce-l voi testa și voi afla cele precizate de tine. :)

Răspunde
avatar
Costi
Autor
26 noiembrie 2013 la 12:48 delete

Chiar te rugam, ar fi bine de stiut! Cand am facut referire la locatii, m-am gandit si la orase, nu numai la locatiile dintr-un anumit oras. Momentan nu gasesc nimic pe net legat de chestia asta!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
26 noiembrie 2013 la 12:52 delete

Cei de la Romtelecom au luat la puricat abonații prin apeluri telefonice și prin chestionarea lor privind opțiunea asta gratuită. Tocmai de aceea nu au făcut-o publică, cred.

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
27 noiembrie 2013 la 09:30 delete

Adi, imi poti lasa un cod de facturare ?

Răspunde
avatar
Cornel
Autor
27 noiembrie 2013 la 16:55 delete

foarte faina ideeaa asta.. stai pe net oriunde in oras. nu se mai plange prietena ca nu i.ai raspuns la mesaj in cazul in care esti in perioada de gratie :)))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
27 noiembrie 2013 la 19:55 delete

Exact, Cornel! Din nou, internetul e util! :))

Răspunde
avatar

Recent Articles