Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Băuturile carbogazoase interzise minorilor?

joi, aprilie 11, 2013

Aseară, la Știrile ProTV am văzut o știre super tareee care încă odată mi-a confirmat faptul că politica românească e bătută rău în cap.

Se găsește un deputat din PDL să propună o inițiativă legislativă privind băuturile carbogazoase, cum că, aceste tipuri de băuturi creează dependență în rândul tinerei generații mai ales copiilor mai mici de 18 ani.
Așa că s-a gândit să fie unicul politician stupid al lumii care să propună o inițiativă care să numai permită minorilor posibilitatea de a achiziționa astfel de băuturi decât după împlinirea vârstei de 18 ani, adică vârsta ce îți oferă mult mai multe cum ar fi: permis de conducere, consumul de alcool și altele..

Acest deputat, stupid de profesie, crede că ar trebui să fie o lege exact cum este legea care interzice minorului să cumpere țigări...Când am auzit asta, mi-am dat seama că acest deputat nu e stupid, dar e și idiot și dezinformat...

Țin minte că acum câteva luni apare un studiu la TV că un mare procent din elevi, majoritatea din liceu, fumează...

Oare cum au făcut rost de țigări?

a) de la bișnițari
b) de la magazin
RĂSPUNS CORECT: c) amândouă

Să fim serioși....eu de când mă știu nu am văzut legea privind vânzarea de țigări minorilor să se fi respectat vreodată. Pe lângă asta, legea privind interzicerea băuturilor carbogazoase ar fi doar în țara noastră, pentru că în celelalte țări membre UE nu există așa ceva.

Noi, în loc să promovăm sportul așa cum se străduiesc americanii, unde chiar Michelle Obama, a făcut publică acțiunea ei privind promovarea sportului în rândul cetățenilor la show-ul "Late Night with Jimmy Fallon", nu doar că era promovată în acest show, însă lumea chiar venea la acest eveniment și făceau mișcare...Foarte interesant, nu ca la noi. Interzicem băuturile carbogazoase minorilor, astfel încât minorul va sta în casă supărat că numai poate savura băutura lui preferată.

Eu beau Coca-Cola de vreo 8-9 ani. Înainte consumam Adria-Cola sau American-Cola dacă vă mai aduceți aminte și vreau să spun că nu sunt obez, pentru că am făcut mișcare.

Eu, aș da altă lege: Părinții să răspundă de copii lor obezi, pentru că datorită nepăsării lor au ajuns să cântărească "juma' de tonă", pentru că i-au răsfățat și nu le-a mai păsat dacă copilul lor cel dulce mai iese din casă, mai face mișcare, mai bate o minge pe stradă sau nu...Și după, la apariția bolilor, părinții stau și se roagă să apară o minune în calea lor și să îi insănătoșească copilul că ei, nu au fost capabili să îl mențină de fapt, sănătos.

Voi ce părere aveți de propunere asta legislativă? E utilă sau nu?
 

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

7 comentarii

Scrie un comentariu
sorin
Autor
11 aprilie 2013 la 17:24 delete

Intr-adevar, noi avem probleme mult mai mari in tara decat consumul de bauturi carbogazoase. S-ar putea incuraja un stil de viata sanatos prin alte metode care ar putea da un randament adevarat, dar preferam sa dam o lege si sa zicem ca asta este destul.
Legea in sine este un fel de "uite ca am facut si noi ceva mandatul asta", dar are o samanta de adevar la origine:
http://www.therealbears.org/

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
11 aprilie 2013 la 17:31 delete

Foarte foarte interesant și adevărat clipul din link-ul de l-ai publicat! Dar eu zic că poți să consumi astfel de băuturi dacă faci și mișcare în mod regulat...Însă dacă stai și bei Cola...lucrurile se schimbă...în rău.

Răspunde
avatar
Simona
Autor
11 aprilie 2013 la 17:40 delete

Părerea mea este că acestea băuturi carbogazoase sunt foarte nocive pentru toată lumea și ar trebui interzise definitiv ( printre multe altele) :P Totuși, obezitatea nu se datorează numai sucurilor, ci si fast-food-ului și a mâncării nesănătoase sau în exces :)

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
11 aprilie 2013 la 17:54 delete

Ai perfectă dreptate! Însă sportul rezolvă mare parte din aceste probleme...lucru care nu văd că e promovat la noi în România...

Și pe lângă asta, și românul a cam devenit leneș încât a ajuns să comande o pizza în loc să se ducă în piața să cumpere legume pentru o salată delicioasă, sau mai rău, merge cu mașina chiar și pentru 3-4 străzi depărtare...

Răspunde
avatar
Pishky
Autor
13 aprilie 2013 la 20:43 delete

ahahahaha :)) nu o să fie un impediment pentru nimeni să-și cumpere cola la fel cum nu e nici pentru țigări :))
doamne ce om idiot :))

Răspunde
avatar
17 aprilie 2013 la 00:14 delete

Mi se pare dereglată rău legea, când am auzit-o m-am convins că nu sunt întregi. Până la urmă e dată legea sau e doar o "propunere"? nu că ar fi un impediment ca cei mici să-şi cumpere astfel de băuturi:))

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
17 aprilie 2013 la 01:24 delete

Nu, nu e data legea! E doar o initiativa legislativa propusa de un deputat plictisit :-)

Răspunde
avatar

Recent Articles