Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Hipermarket-urile s-ar putea închide în weekend

sâmbătă, februarie 15, 2014
hipermarket-urile închise în weekend

Se presupune că România e un stat democratic. Dacă răsfoiesc puțin prin creierul meu, la materia "istorie", ajung la concluzia că un stat democratic are în componență și chestia aia mare și tare cu drepturile omului. Păi... în istorie, dar în România democrația constă în acte de comunism, zic eu.

Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, deputatul Marin Anton, s-a gândit prost (ca de obicei) să le "taie creaca" hipermarket-urilor. Cum? Reducându-le programul de lucru, de luni până sâmbătă la ora 14. Așadar, hipermarket-urile s-ar putea închide în weekend.

Motivul pentru care se propune acest proiect legislativ? Pentru a încuraja românii să cumpere produse românești. Astfel, conform cunoștințelor mele referitoare la un stat democratic, cu tot cu drepturile omului, românul ajunge să nu-și mai exercite dreptul la alegere pentru că un deputat adormit s-a gândit el că ar trebui să mănânc roșii de seră, scumpe și de proastă calitate de la țăranii din piață.

Foarte multă lume se arată revoltată de acest proiect legislativ propus de un deputat adormit, deoarece românul de fel trage tare să muncească de luni până vineri, iar în weekend se mai aprovizionează și omul. Cu acest proiect legislativ idiot, va trebui să ne rezumăm (mare parte din populație) la cumpărarea de produse românești, scumpe și de proastă calitate, că cei de la Comisia pentru Agricultură nu sunt în stare să găsească soluții pentru fermierii români.

În opinia mea, nu mi se pare normal să mă duc la cumpărături unde vrea deputatul X sau Y. Dacă nu vreau alimente și vreau să-mi cumpăr niște perne din Carrefour că mi le-a ros cățeaua în ziua de sâmbătă pe la ora 15? Eu ce fac? Nu mai dorm că au închis ăștia hipermarket-urile la ora 14? E un motiv tâmpit ce am zis, dar hai să fim serioși și să recunoaștem că mare parte din populație se aprovizionează din hipermarket-uri, un motiv concret fiind dotările. Găsești X sortimente de lapte, Z de brânză și Y feluri de carne, toate la prețuri diferite și pentru buzunarul fiecăruia. 

Și o să vedeți și tehnica de marketing abordată de țărani. În weekend, știind că hipermarket-urile sunt închise, vor mări prețurile la alimente, mergând pe principiul că ori cumperi, ori mori de foame. Iar românul cum stă prost la capitolul răbdare, cedează și cumpără un kil de brânză cu 30% mai scump decât în timpul săptămânii.

Voi ce aveți de spus referitor la acest proiect legislativ?


sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

8 comentarii

Scrie un comentariu
Unknown
Autor
15 februarie 2014 la 17:29 delete

"Iar românul cum stă prost la capitolul răbdare, cedează și cumpără un kil de brânză cu 30% mai scump decât în timpul săptămânii."
Cu 30% mai scump dar probabil mult mai sanatos

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
15 februarie 2014 la 17:34 delete

Probabil. Bine zis. Adică ele se consideră alimente sănătoase, dar mă refer la calitatea lor care nu-i tot timpul superioară celor din supermarket-uri. :)

Cel puțin așa cred.

Răspunde
avatar
Moon Hunter
Autor
15 februarie 2014 la 18:05 delete

Sper ca nu e pe bune chestia asta...
Astia din piata ridica preturile lunea, chiar si in weekend, merg pe ideea ca oamenii-s liberi de la munca si vin sa faca piata.

Hmmm... uite, la capitolul fructe si legume, eu aleg piata, acolo ai de unde alege, nu in supermarket. Plus ca, de multe ori, sunt vechi si stricate in supermarket. Dar asta nu inseamna ca unii nu prefera sa mearga in supermarket pentru a se aproviziona, fiecare cu propriile alegeri, dar cacatu asta cu ochi nu trebuie sa oblige pe nimeni sa cumpere de unde vreau p*** lui. Nu vor avea de castigat decat comerciantii pentru ca, asa cum ai spus si tu, vor ridica pretul foarte mult in weekend, iar cum mancarea... ei bine, e un bun necesar, romananul va trebui sa scoata din buzunar exact cand vor cere astia. Halal mod de a conduce o tara, politicieni idioti!

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
15 februarie 2014 la 19:21 delete

Din păcate e pe bune. De ce să te mint? Un deputat obosit de viață și fără realizări pe plan profesional s-a gândit să realizeze și el ceva înainte să dea colțul sau să dea colțul în el. Un stat democratic cu legi comuniste.

Răspunde
avatar
Cristi
Autor
16 februarie 2014 la 20:26 delete

In piata din zona unde locuiesc predomina intermediarii (precupetii). Tarani veritabili sunt putini. Deci se vor imbogati speculantii daca se va lua o asemenea masura.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
16 februarie 2014 la 20:50 delete

Da, evident cineva va avea de câștigat de urma acestui proiect legislativ, dar cineva va avea și de pierdut. Toate legile pun omul într-o situație favorabilă, dar și defavorabilă. În cazul legii ăsteia există mai multe dezavantaje aduse omului de rând...

Răspunde
avatar
18 februarie 2014 la 20:48 delete

Nu stiam de chestia asta. Bai frate, numai parlamentari dementi avem, nu am pomenit atata prostie la un singur popor. Ca si noi suntem prosti ca nu iesim in strada sa ne impunem. Au ajuns niste imbecili sa ne joace pe degete. Cum sa inchida hipermarket-urile in weekenduri? Exact cand e lumea libera si se aprovizioneaza? Cum sa imi impui tu mie ce sa mananc? Dar poate eu nu vreau rosii de la Marioara din deal si le vreau din Spania. Care e problema! Sa manance doar parlamentarul respectiv produse romanesti, ca eu nu am chef. Si vorba ta, daca se va aproba legea asta (desi nu cred), taranii isi vor face de cap cu preturile.

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
18 februarie 2014 la 20:51 delete

Eu am spus de multe ori că ar trebui schimbată definiția cuvântului "prostie". Prostie = România. Și cu siguranță nu exagerez.

Răspunde
avatar

Recent Articles