Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

România, țara celor disperați

miercuri, decembrie 04, 2013

A trecut Black Friday. Companiile și-au atins target-ul și sunt mulțumiți. A trecut 1 Decembrie. Am văzut parade și emisiuni de divertisment pe la TV. Nu a lipsit fasolea cu ciolan, vinul fiert și ce a mai fost în capitala României. Un lucru e sigur: România, țara celor disperați. În cadrul acestor evenimente, românii au uitat complet de bunul simț și s-au împins mai rău ca turmele pentru un TV redus cu 100-200 de lei, TV care are șanse scăzute să ajungă întreg în casa cuiva. Toți trag de el ca niște câini și până la urmă oamenii cedează și unul câștigă. Românii se împing mai rău ca turmele pentru o porție de sarmale, porție insuficientă la ce energie au consumat oamenii pentru a prinde porția respectivă. O porție de... poftă.

Și totuși pentru ce? Îți asiguri un trai din asta? Îți ajunge porția aia pentru restul vieții? Așa cum ai putut trăi restul anului până de 1 Decembrie, poți trăi și fără să te împingi ca un dobitoc pentru o porție de sarmale.
Înțeleg că românul, vorba aia, n-are ce mânca, dar să uiți de educație, de bunul simț, e grav. Nu suport să văd astfel de oameni care-și rup picioarele la deschiderea unui supermarket nou. Ajung acolo și constată că reducerea e mică și totuși cumpără. 

Pretindem că suntem cetățeni europeni și ne purtăm ca niște țărani din junglă, pregătiți să supraviețuim. Ideea e că în realitate putem supraviețui, dar încercăm să arătăm că suntem morți de foame și disperați după ajutor. Totul se vede în cozile mari și late. Din cele povestite de cei care au trăit pe vremea regimului comunist, nu-mi aduc aminte cuvinte-cheie precum: îmbulzeală, lume nebună, disperată, oameni răniți. Cozile cred că erau în lungime, civilizate, nu late și necivilizate cum sunt acum. Dacă mă-nșel, îmi spuneți voi.

Românul votează mâna celui care dă pomană și promisiuni. Astfel de evenimente cu sarmale, fasole și vin fiert, nu sunt altceva decât tehnici ale partidelor politice de a-și atrage populația de partea lor în alegeri. Marea majoritate va gândi cam așa: -Mi-a plăcut mâncarea de anul ăsta. Îi votez p-ăștia să mai mănânc și la anu'

E una să te duci și să guști preparatele tradiționale și alta e să-ți spargi capul că vrei tu să iei cina în public.
De ce nu putem fi civilizați? De ce? Ni se reproșează nouă, tânăra generație, că nu suntem civilizați. Da, poate unii nu sunt, dar nu ne spargem capetele pentru o porție de mâncare. Nu împingem în spate unul altuia cărucioarele de cumpărături, totul pentru niște oferte banale. Pe o parte, românul se zbate să prindă reduceri la aspiratoare și peste câteva zile, de Ziua Națională, românul jelește că n-are ce mânca, singura salvare fiind porția de sarmale.

Cam asta e țărișoara noastră. România e la fel ca țările subdezvoltate de pe întreg globul. Nu e demnă de Uniunea Europeană. Asta e opinia mea. Îmi puteți sări în cap, dar eu v-am spus realitatea. 



sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

Recent Articles