Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

Toib BETA - Aplicație YouTube pentru Windows Phone

duminică, martie 02, 2014 4
toib-beta

Toib BETA este o aplicație promițătoare ce oferă acces la YouTube pe terminalele cu Windows Phone. Cine nu știe, Google a avut o ceartă cu Microsoft, astfel, compania a fost nevoită să scoată aplicația YouTube din telefoanele utilizatorilor. Ciudat sau nu, ăsta e adevărul.

Au apărut aplicații și aplicații care să ofere o experiență plăcută pe celebrul YouTube, dar marea majoritate au fost și sunt un mare fail. Acum a apărut Toib BETA, o aplicație realizată de o echipă aparent profesionistă. Nu toți au acces la aplicația asta, decât pe baza unui sign-up la versiunea BETA. Am făcut asta ieri sau alaltăieri, iar astăzi am primit e-mail, dar și accesul de a mă bucura de noua aplicație. Evident, nu am fost prea optimist, fiind în stadiul beta.

toib-beta-1toib-beta-2


Ce oferă Toib BETA în comparație cu celelalte aplicații?

Ce oferă? Nimic special, doar un layout elegant, specific OS-ului (Windows Phone 8). În rest, streaming-ul se bazează pe YouTube Mobile. Da, plictisitor și enervant. Cu ce mă încălzește pe mine un layout finuț și elegant, dacă videoclipurile au ori restricții, ori calitatea video/audio e slabă. E chiar un minus. Pe versiunea din browser puteam da pe HQ cel puțin și tot era ceva. În rest, e ok. Am trimis un feedback și sper vă vor lua în considerare spusele mele

Ce așteptări am eu de la Toib BETA

Cum am zis și mai sus, înțeleg că-i în stadiul BETA și că accesul se face printr-o simplă înscriere fără pretenții, dar nu înțeleg suspansul ăsta de a restricționa accesul printr-o înscriere, că doar mare lucru nu oferă încât să îmi fâlfâi pălăria în fața lor. Așteptările mele nu sunt deloc mari. Doar să facă un streaming corect, nebazându-se pe YouTube Mobile, adoptând tehnica aplicației YouTube HD, unde îmi pot alege calitatea video: LQ, HQ și HD. E o aplicație performantă YouTube HD, iar Toib BETA ar trebui să învețe o lecție din ceva existent, zic eu. Am trimis un feedback și sper vă vor lua în considerare spusele mele.

În prezent, sign-up BETA e închis. Astăzi s-au dat invitațiile, posibil peste câteva zile să se redeschidă înscrierile. Cine dorește, poate verifica site-ul periodic ( geekindustries.se ) sau mă puteți urmări pe Twitter ( @domandaniel ) și vă voi da de știre.





Ce înseamnă Made in PRC ?

joi, februarie 27, 2014 4
made in prc
Ce înseamnă Made in PRC? 

Asta a fost dilema mea acum o săptămână și ceva, când am fost cu o prietenă de familie să-și cumpere un storcător de fructe din Carrefour. Avea anumite criterii în minte: puterea, cantitatea de suc finală, reputația brandului și mai ales, locul de fabricare.

A chemat un angajat de acolo și ne-a explicat fel și fel de chestii. Că brand-ul ăsta îl recomandă, ba pe ăsta sau ailalt și tot așa. Am stat vreo 3 ore ca femeia asta să-și aleagă naibii produsul. Înainte de toate astea, ne-am lovit de un storcător ce scria la locul fabricării Made in PRC . 

Ce-o însemna chestia asta, oare? Nimeni nu știa (inclusiv eu), dar m-am gândit să-mi folosesc naibii internetul de pe telefon și să dau un "sărci" pe Goagăl să văd cum stă treaba. Mă gândeam la arabi, ceva ruși, dar am avut surpriza să constat că respectivul dispozitiv electronic era o chinezărie curată. Da! Made in China se mai scrie și Made in PRC .

Dar ce înseamnă PRC ?

PRC înseamnă Peoples Republic of China, în română fiind Republica Populară Chineză. Deci, PRC rezultă o chinezărie sub alt nume. Din câte știu, China e împărțită în două, PRC și ROC (Republic of China, adică Taiwan)

Ciudată istoria chinezilor, dar se pare că am aflat și eu un lucru nou. PRC și ROC pe lângă clasica etichetă cu "Made in China" sunt tot chinezării, dar diferite provincii.

Voi v-ați lovit de o astfel de etichetă? Ați știut proveniența?

Povestea unui simplu taximetrist

duminică, februarie 23, 2014 8
Vă prezint povestea unui simplu taximetrist întâlnit acum câteva zile

Acum vreo două zile am fost la Dedeman cu o prietenă de familie. Voia să-și ia masă de călcat. După ce a cumpărat-o, am ieșit din magazin și ne-am uitat după taxi-uri. Singura stație de taxi-uri era la 100 de metri, în parcarea hipermarket-ului Cora. Ne-am dus acolo. Masa de călcat era prea lungă pentru a fi băgată cu ușurință în portbagajului mașinii, o Daewoo Cielo, așa că am băgat-o pe bancheta din spate, iar eu am stat în față.

La volan era un taximetrist rareori întâlnit. Foarte politicos și cu o vârstă respectabilă. În comparație cu ceilalți taximetriști, deseori plini de ei, ce merg cu viteză și-ți mai bagă și manele, deși nu te întreabă dacă suporți genul ăla de muzică sau dacă vrei să asculți muzică în momentul ăla, acesta era diferit. Diferit și cu o poveste.

Am pornit la drum. În timp ce taximetristul se îndrepta spre ieșirea din parcare, am sesizat că are o manetă ieșită din comun. Mintea mi-a sărit direct la faptul că are cutie hidramată, dar am întrebat:

Eu: - Cu maneta asta schimbați vitezele? Adică.. aveți cutie hidramată?
Taximetristul: - Nu, tată! Era bine dacă aveam așa ceva, dar e Cielo dă-o naibii.
Nu știu de unde am scos-o pe asta cu cutia hidramată pe un Daewoo Cielo, dar am zis-o. :))
Taximetristul continuă discuția, spunând:

- Uite... Când trag de maneta asta pun frână. 

M-am uitat acolo să văd cum funcționează sistemul și i-am zărit picioarele. Nu arătau normal, se vedea că are probleme.. Atunci mi-a spus întreaga poveste.

Eram pe trotuar.. În '77. Mai aveam 25-30 de metri până la poarta casei. Un polițist cu elevul în examen au intrat cu mașina pe trotuar și au dat peste mine. Mi-au zdrobit picioarele. Unul mi l-a tăiat că era zdrobit rău de tot, celălalt s-a putut salva cât de cât. Ce să fac? Cu o pensie de 400 de lei de abia ajunge să plătesc regia. M-am dus să-mi bag pensia de handicap, dar mi s-a spus că nu-s handicapat pentru că port proteză. Asta e țara.. nenorociți.
Și l-am întrebat dacă cei vinovați au fost pedepsiți, dar am rămas șocat... Mi-a spus că Ceaușescu dăduse un decret, iar ei nu se încadrau în acel decret, astfel că au scăpat basma curată. Nu am cerut detalii.. Omul și-a spus povestea de unul singur. S-a văzut că chiar și după clipele grele prin care a trecut, a rămas o fire sociabilă, ca drept dovadă că a comunicat cu noi până la destinație.

A fost cea mai lungă discuție purtată vreodată cu un taximetrist, dar o discuție ce conținea o doză de tristețe... Omul era puternic. S-a văzut. Cu tot cu necazul lui, nu s-a lăsat bătut și s-a angajat ca taximetrist. Ăsta da motiv să lupți orice ar fi.

Aceasta a fost povestea unui simplu taximetrist. O poveste reală, nicidecum o ficțiune.


PIXLR - Editare foto online

sâmbătă, februarie 22, 2014 6
editare foto online

Am găsit un site de editare foto online foarte bun. Se numește PIXLR. Utilizatorii de Android și iOS s-ar putea să știe de aplicația mobilă PIXLR Express și PIXLR-O-MATIC. Sunt niște aplicații de editare foto foarte bune și ușor de utilizat. Eu îl folosesc de vreo două săptămâni și sunt mulțumit de funcțiile oferite. Îmi place să fotografiez, dar nu sunt mulțumit cu o simplă poză, așa că o editez puțin prin intermediul acestui site.

Se pare că au și o variantă specială pentru desktop. Nu trebuie să descarci nimic. Doar încarci poza și aplici setările dorite, apoi salvezi și gata. :) În varianta desktop avem și PIXLR Editor, un fel de Photoshop online, dar asta e ceva mai complexă.

PIXLR Express și PIXLR O-MATIC au în comun aceleași filtre foto, rame și toate efectele. PIXLR O-MATIC se aseamănă foarte mult cu o interfață de Instagram. Alegi filtrul și salvezi poza. La Express, filtrele pot fi ajustate, poza redimensionată, luminozitate, contrast, blur, claritate și toate funcțiile necesare pentru a oferi un rezultat pe plac fotografiilor.
Eu îl folosesc atunci când fac poze. Din păcate, pe Windows Phone nu am aplicația asta la îndemână. Am altele, dar nu sunt la fel de bune ca asta. Tocmai de aceea îl folosesc pe desktop. Un avantaj în folosirea unui site de editare foto online este acela că poți vedea în detaliu filtrul aplicat, fiind un display mai mare decât cel de pe smartphone sau tabletă.


editare foto online - aplicare filtru foto
filtru foto aplicat
editare foto online - aplicare text foto
text aplicat

Așadar, pentru editare foto online vă recomand PIXLR. Vizitați PIXLR.COM și începeți editarea fotografiilor! :)



OneDrive, Google Drive sau Dropbox?

vineri, februarie 21, 2014 6
cloud computing

OneDrive, Google Drive și Dropbox sunt cele mai mari servicii de cloud computing la ora actuală. Cel puțin așa cred eu. Am aflat că am primit bonusul de 100 de GB pe OneDrive (vechiul SkyDrive), serviciul cloud al celor de la Microsoft. Am dat un share (de bucurie), iar discuțiile nu au intârziat să apară.

Discuțiile se bazau pe utilitatea serviciilor de cloud computing. În opinia mea, cred că aceste servicii sunt utile pentru stocarea unor date mai puțin stufoase. Ex: poze, documente, adică fișiere cu dimensiuni reduse. Pentru muzică, filme și mai știu eu ce, e de preferat un HDD. 

Avantajele și dezavantajele unui serviciu de cloud computing

Avantajul cel mai mare al unui serviciu de stocare online (cloud computing) este portabilitatea. Nu e un termen prea adecvat, dar așa numesc eu fenomenul ăsta. Poți avea la dispoziție fișierele stocate online, oriunde ai la îndemână un calculator, o tabletă sau smartphone echipat cu internet (date mobile sau Wi-Fi).
Un alt avantaj este prețul, adică gratuit. Evident, dacă vrei mai multă stocare trebuie să plătești.

Dezavantajul unui serviciu de cloud computing este disponibilitatea. Nu poți știi când se va închide, riscul fiind pierderea datelor. Chiar și așa, simt o oarecare siguranță când vine vorba de Google Drive și One Drive, fiind servicii performante ce nu se bazează pe file-sharing în general. Astea două servicii de stocare online îmi oferă o siguranță că nu se vor închide prea curând, fiind legate la diferite aplicații, dar și dezvoltate de companii de top.

OneDrive folosesc pentru stocarea de poze, documente și ceva jocuri pentru emulatoare Nintendo, jocuri ce le joc pe telefon. Fiind utilizator de Windows Phone, am funcția implicită de backup la poze imediat ce au fost făcute, astfel că după ce am făcut poza o și încarcă pe OneDrive, evident, dacă am internetul activat. 
Google Drive folosesc doar prin intermediul blogului, adică stochez pozele din articole pe contul de stocare online.
Mai folosesc și DropBox de câteva zile pentru găzduirea fișierelor CSS (Cascading Style Sheet), dar și a fișierelor Javascript și imaginilor (background și diferite iconițe).

Evan Punkt spunea de MEGA, serviciul de file-sharing al lui Kim Dotcom (fondatorul Megaupload). Nu risc să stochez ceva pe acolo. Totul datorită fondatorului ce a avut probleme cu legea acum vreo 2-3 ani. Și chiar și așa, el nu se lasă în a oferi servicii de cloud computing sau mai bine zis, file-sharing. MEGA se ocupă mai mult cu file-sharing, deci e un risc să pierzi datele într-o zi, că doar lumea-și stochează piraterii pe acolo.

În încheiere, vă întreb pe voi: Ce serviciu de cloud computing folosiți?

Vrei respect? Fii punctual!

miercuri, februarie 19, 2014 6
Vrei respect? Trebuie să fii punctual!

La orice întâlnire, că-i cu un coleg de serviciu, un prieten, o iubită sau soție, trebuie să fii punctual. E un lucru obligatoriu. Dacă arăți că ești punctual, te respecți pe tine, dar respecți și omul pe care urmează să-l întâlnești. E un exemplu că ai fost educat așa cum trebuia. E un exemplu de om matur, zic eu.

Mie-mi place să fiu punctual. Când mă sună X sau Y prefer să fiu la locul respectiv cu 5-10 minute înainte de ora stabilită. Uneori mai întârzii, dar am un motiv întemeiat pentru asta. Îi înțeleg și pe cei care întârzie cu un motiv bine definit, dar nu îi înțeleg pe cei care întârzie tot timpul când e vorba de o întâlnire importantă sau mai puțin importantă. Chiar nu îi înțeleg...

Am cunoscut oameni după care am așteptat, dar nu i-am blamat. Indiferent că și-au cerut scuze sau nu. I-am lăsat în voia lor. Nu-i normal să-ți arăți nemulțumirea asupra faptului că a intârziat, deoarece riști să deviezi de la subiectul esențial întâlnirii. De regulă eu sun atunci când întârzii. Spun pe unde mă aflu și estimez în cât timp ajung. Și ăsta e un gest de respect. Să-ți exprimi scuzele sau să anunți că totuși vei întârzia și că ești pe strada X. Acum... degeaba te scuzi dacă au trecut 30 de minute de la ora stabilită, dar tu ești tot acasă și n-ai nici măcar vreun motiv să te scuzi.

Uneori mă enervez când aștept ca un nebun după cineva. E aiurea. Eu consider că atunci când stabilești o oră anume și un loc, automat stabilești și o promisiune. Nu trebuie să pronunți cuvântul "promit" ca să faci o promisiune. Nu! Promiți într-un mod indirect atunci când stabilești o oră sau accepți o oră stabilită de cineva. Ai întârziat? Ți-ai încălcat promisiunea. Și credeți-mă când vă spun că dacă sunteți punctuali, câștigați și  o reputație în cercul de prieteni. Ei se pot baza pe punctualitatea voastră în anumite cazuri datorită reputației câștigate în timp.

Așadar, dacă vrei respect, fii punctual! 

Sunteți punctuali?


Victoria Grant, Illuminati și Sistemul Bancar Mondial

marți, februarie 18, 2014 4

Victoria Grant și secretele bancare
Victoria Grant, Illuminati și Sistemul Bancar Mondial

Ieri am găsit o știre ce m-a pus pe gânduri. O fetiță de 12 ani din Canada a dezvăluit anumite tehnici abordate de guvernul canadian cu privire la băncile țării. Fetița de 12 ani, pe numele ei Victoria Grant a spus cum băncile și guvernul canadian au complotat în a subjuga financiar, oamenii din Canada.

Guvernul canadian a făcut credite la bănci private, bănci ce aveau rate și dobânzi mult mai ridicate față de cele ale băncii centrale a Canadei. Chestia asta a început în anul 1970, iar Victoria Grant spune că aceste împrumuturi au dus la o datorie națională aflată în creștere rapidă.

Fetița de origine canadiană spune că soluția ar fi ca guvenul canadian să se împrumute de la băncile naționale. Din ce am mai înțeles din videoclipul ce urmează să vi-l atașez, băncile care acordă credite ipotecare, generează bani falși din nimic prin simpla apăsare a unei taste. Interesant, nu?

Căutând videoclipul cu traducerea în română, am mai descoperit clipul netradus, dar cu peste 2 milioane de vizualizări. E un canal destinat lucrurilor legate de Illuminati. Se pare că Victoria Grant ar fi dezvăluit câteva secrete de valoare ale familiei Rothschild. Așadar, totul ar fi mâna Illuminati.

Vă las clipul mai jos și aștept și părerile voastre asupra acestui lucru. 



sursa foto: google.ro
sursa video: YouTube / user: Daci Nemuritori

Hipermarket-urile s-ar putea închide în weekend

sâmbătă, februarie 15, 2014 8
hipermarket-urile închise în weekend

Se presupune că România e un stat democratic. Dacă răsfoiesc puțin prin creierul meu, la materia "istorie", ajung la concluzia că un stat democratic are în componență și chestia aia mare și tare cu drepturile omului. Păi... în istorie, dar în România democrația constă în acte de comunism, zic eu.

Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, deputatul Marin Anton, s-a gândit prost (ca de obicei) să le "taie creaca" hipermarket-urilor. Cum? Reducându-le programul de lucru, de luni până sâmbătă la ora 14. Așadar, hipermarket-urile s-ar putea închide în weekend.

Motivul pentru care se propune acest proiect legislativ? Pentru a încuraja românii să cumpere produse românești. Astfel, conform cunoștințelor mele referitoare la un stat democratic, cu tot cu drepturile omului, românul ajunge să nu-și mai exercite dreptul la alegere pentru că un deputat adormit s-a gândit el că ar trebui să mănânc roșii de seră, scumpe și de proastă calitate de la țăranii din piață.

Foarte multă lume se arată revoltată de acest proiect legislativ propus de un deputat adormit, deoarece românul de fel trage tare să muncească de luni până vineri, iar în weekend se mai aprovizionează și omul. Cu acest proiect legislativ idiot, va trebui să ne rezumăm (mare parte din populație) la cumpărarea de produse românești, scumpe și de proastă calitate, că cei de la Comisia pentru Agricultură nu sunt în stare să găsească soluții pentru fermierii români.

În opinia mea, nu mi se pare normal să mă duc la cumpărături unde vrea deputatul X sau Y. Dacă nu vreau alimente și vreau să-mi cumpăr niște perne din Carrefour că mi le-a ros cățeaua în ziua de sâmbătă pe la ora 15? Eu ce fac? Nu mai dorm că au închis ăștia hipermarket-urile la ora 14? E un motiv tâmpit ce am zis, dar hai să fim serioși și să recunoaștem că mare parte din populație se aprovizionează din hipermarket-uri, un motiv concret fiind dotările. Găsești X sortimente de lapte, Z de brânză și Y feluri de carne, toate la prețuri diferite și pentru buzunarul fiecăruia. 

Și o să vedeți și tehnica de marketing abordată de țărani. În weekend, știind că hipermarket-urile sunt închise, vor mări prețurile la alimente, mergând pe principiul că ori cumperi, ori mori de foame. Iar românul cum stă prost la capitolul răbdare, cedează și cumpără un kil de brânză cu 30% mai scump decât în timpul săptămânii.

Voi ce aveți de spus referitor la acest proiect legislativ?


sursa foto: google.ro

Facebook sau Twitter?

joi, februarie 13, 2014 20
imagine Twitter și Facebook

Facebook sau Twitter? Dilema pe ziua de azi.

Omul când spune că nu devine dependent de ceva, de fapt e deja dependent. Eu mă declar dependent de Facebook. Grav, așa-i? Însă e o dependență ce o pot înlătura dacă vreau, dar eu folosesc platforma în scopuri mai utile, nicidecum în scopuri similare cocalarilor sau pițipoancelor. 

Marți, peste jumătate din zi a fost fără Facebook. Nu că mi-a picat netul sau că n-am avut curent, ci pentru că nu mi-a mers. Îmi tot băga mesajul că-i în mentenanță, dar altora le funcționa platforma socială. Am crezut că am făcut vreo stupizenie legată de tutorialul pentru schimbarea numelui la o pagină de Facebook folosind proxy, dar nu. Dacă era ceva ilegal, primeam disable și eram ținut la curent cu aspectul ăsta. Se pare că serverul pe care îmi era găzduit contul avea probleme.

Am rămas cu Twitter. Twitter a fost norocul. Cu ajutorul platformei ăsteia am aflat printr-un simplu mesaj scris de mine ce avea atașat un hashtag #facebookdown, că problema e prezentă și prin alte țări: Olanda, Mexic, Australia și chiar și un român scrisese despre treaba asta.

În ziua aia m-am gândit la funcțiile celor două platforme. Care-i mai utilă? Care-i mai șic, mai la modă? Prin SUA, Twitter câștigă detașat în ultima vreme. Îmi place Twitter că-i simplu și comunici mai rapid prin intermediul hashtag-urilor chiar și cu străinii. Nu sunt reclame tâmpite. Ăsta-i un mare plus. Minusul e că nu e frecventat de către internauții români. Am puțin peste 20 de followeri pe Twitter. Puțin, zic eu. La Facebook avantajul constă în numărul mare de utilizatori, deci și un număr mai mare și o promovare consistentă a unui brand, afacere și mai știu eu ce. 

Încă sunt în dilemă. Eu le folosesc pe amândouă, dar parcă Twitter îmi face cu ochiul, dar în realitate mă bazez mai mult pe Facebook. Care-i cireașa de pe tort în categoria "platforme sociale"? Voi ce spuneți?

// Și dacă vrei să mă urmărești pe Twitter, dă-mi un follow @domandaniel


sursa foto: google.ro

Jocuri Nintendo pe Windows Phone 8

duminică, februarie 09, 2014 0
nintendo games on windows phone 8

Ăsta-i un articol pliiiin de fericire. Un articol fericit si un om fericit. Eu.

Astăzi m-am jucat Aladdin. M-am jucat Donkey Kong Country, Earthworm Jim, Bobby's World. (Da. Lumea lui Bobby, cel din desenul animat). Astea sunt câteva din jocurile copilăriei. Jucam ca un nebun pe PC printr-un emulator ce-mi dădea acces la mii de jocuri Nintendo. Dar vremea aia a trecut... până azi. Azi mă joc jocurile copilăriei pe Windows Phone 8, adică pe telefonul meu. Nu-i așa că-i fain să porți cu tine într-un simplu telefon, jocurile ce ți-au adus un strop de fericire în copilărie? Eu zic că da. E un moment de nostalgie. :)

Snes8x,VBA8, VGBC8 sunt aplicații Windows Phone 8 cu emulatoare integrate ce-ți oferă posiblitatea să joci jocuri Nintendo sau GameBoy Advance/Color.

Fiecare aplicație are un emulator diferit, deci jocuri diferite. Iată lista detaliată și link-urile de download pentru fiecare:

Snes8x - Emulator: Super Nintendo (Descarcă aplicația)
VBA8 - Emulator: GameBoy Advance (Descarcă aplicația)
VGBC8 - Emulator: GameBoy Color (Descarcă aplicația)

The kamikaze squirrel game on windows phone 8Aladdin Nintendo game for Windows Phone 8Bobby's World Nintendo game for Windows Phone 8

De unde descarc jocuri?

Jocurile sau ROMS le puteți descărca gratuit de pe www.coolrom.com.
Mai sus am precizat lista aplicațiilor și numele emulatoarelor prezente în fiecare aplicație în parte. Așa trebuie să cauți și jocurile. Prin intermediul meniului orizontal de culoare albastră de pe site-ul precizat, cauți și alegi categoria după numele emulatoarelor: Super Nintendo, GameBoy Advance sau GameBoy Color.

Cum instalez un joc?

Un joc il instalezi prin procedeul de import de pe cardul SD sau de pe contul de SkyDrive. Însă, imediat după descărcarea unui joc de pe site-ul de mai sus, trebuie să-l dezarhivezi și să-l pui pe card sau pe SkyDrive. Apoi intri într-una din cele 3 aplicații și dai "Import ROMs from SD Card" sau dacă folosești SkyDrive, după ce faci conectarea din aplicație îți va apărea un buton "Import ROMs". Apoi dai slide la "Rom list" și îți alegi jocul în care vrei să intri.

Simplu și distractiv! :)

Weekend! Recomand filme bune! #2

sâmbătă, februarie 08, 2014 4
M-am gândit ca articolele destinate recomandărilor de filme de weekend să aibă același titlu, dar și un hashtag cu numărul articolului din categorie. Așadar, acesta e al doilea articol cu același titlu. Recomand 3 filme faine pe care le-am vizionat săptămâna asta și sper să vă placă. :)

Un weekend fain vă doresc! :)


VALKYRIE (2008) - TRAILER

In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, colonelul german Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) este ranit in Africa si se intoarce in tara. Nemultumit de abuzurile nazistilor, Stauffenberg se alatura Rezistentei si accepta sa conduca Operatiunea Valkyrie, al carei scop era asasinarea lui Adolf Hitler si inlocuirea acestuia cu un guvern mai liberal. Colonelul isi ia sarcina de a introduce el insusi in biroul lui Hitler valiza in care fusese asezata o bomba cu ceas. 

"Promisiunile de pace si prosperitate ale Führerului s-au abatut de la drum, lasand in urma lor un val de distrugeri. Ororile comise de trupele SS ale lui Hitler sunt o pata pe onoarea armatei germane. 

Un dezgust raspandit predomina in randurile ofiterilor fata de crimele comise de nazisti - uciderea de civili, torturarea si infometarea prizonierilor, executarea in masa a evreilor. Datoria mea de ofiter nu mai este de a-mi salva tara, ci de a salva vieti omenesti. 

Nu pot gasi un general in masura sa-l confrunte pe Hitler, care sa aiba curajul sa o faca. M-am trezit inconjurat de oameni care nu doresc - sau sunt incapabili - sa vada adevarul: Hitler nu este numai dusmanul suprem al intregii lumi, ci si dusmanul suprem al Germaniei. 

Trebuie facuta o schimbare... " 

- Tom Cruise in rolul Colonelului Claus von Stauffenberg in Valkyrie


28 WEEKS LATER (2007) - TRAILER

La şase luni după ce virusul turbării pustiise Anglia, carantina ia sfârşit. Forţele Speciale ale armatei americane, aflate la faţa locului, declară că războiul împotriva virusului a fost câştigat şi reconstrucţia Angliei poate reîncepe. Odată cu reîntoarcerea primelor valuri de refugiaţi, familiile se reunesc. Însă una dintre ele ascunde, fără să ştie, un secret înfricoşător. Virusul reapare, de data aceasta mult mai periculos.


THOR: THE DARK WORLD (2013) - TRAILER

Thor trebuie să salveze Pământul şi Cele Nouă Regate de un inamic redutabil, gata să-şi subordoneze întreg universul. După evenimentele din Thor şi The Avengers, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă în frunte cu răzbunătorul Malekith se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric. Confruntat cu un duşman pe care nici măcar Odin şi Asgardul nu-l pot opri, Thor se aruncă într-una dintre cele mai periculoase şi mai personale aventuri de până acum, care-l va readuce lângă Jane Foster şi care îl va forţa să sacrifice totul pentru a salva omenirea.



sursa foto: google.ro
sursa sinopsis: cinemagia.ro

Cum să schimbi numele unei pagini de Facebook după ce ai depășit 200 de like-uri

vineri, februarie 07, 2014 4
N-am atins 50 de mii de vizualizări, dar m-am gândit că-i o idee bună să stârnesc interesul anunțând un tutorial la un număr de vizualizări, nu? Așadar, iată tutorialul mai devreme. :) Un tutorial destinat utilizatorilor ce administrează o pagină de Facebook, dar care a depășit pragul de 200 de aprecieri. Facebook a impus un fel de restricție pentru marea majoritate a țărilor, astfel că nu putem schimba numele paginii de Facebook după ce am atins numărul de 200 de like-uri. Ceva îmi spunea că se poate. Am căutat pe Google și am tot căutat. Am găsit, dar n-a funcționat. Până la urmă i-am dat de cap. 

Așadar, fiți atenți la tutorial, da?

Ai nevoie de:
- răbdare
- browser Mozilla Firefox (Nu-l ai? Ia-l de aici)
- un add-on pentru Mozilla (Ia-l de aici)
- o pagină de Facebook, bineînțeles.

NOTĂ! Nu garantez că Facebook va aproba cererea voastră de redenumire a paginii de Facebook pe care o administrați. Eu am trimis o cerere mică, mai exact din numele "Eddie" am cerut să fie redenumită în "Eddie Writes". Paginile încadrate în categoria "business" vor trebui să furnizeze dovezi că acea afacere și-a schimbat activitatea sau numele, furnizând o factură de utilități sau altceva. Nu știu cum se procedează în cazul ăsta, dar cel mai bine e să urmați pașii pe care-i ofer indiferent de categorie.

1. Instalează Anonymox, add-on pentru Mozilla Firefox

Mai sus am specificat lucrurile de care aveți nevoie. Așadar, aveți nevoie de Mozilla Firefox, iar mai apoi să instalați add-on-ul (extensia) respectivă. Odată instalată, extensia va fi afișată sus în dreapta browser-ului. Dați click pe ea și asigurați-vă că-i activă. Ce face Anonymox? Schimbă ip-ul printr-o conexiune de tip proxy, astfel că atunci când intri pe Facebook din browser, ip-ul tău va fi de origine americană. Cum spuneam, Facebook a restricționat funcția de redenumire pentru marea majoritate a țărilor, dar nu și în America sau Canada.

2. Redenumirea propriu-zisă

După ce ați activat extensia, intrați pe Facebook și vă conectați la contul vostru. Intrați pe pagina dorită pentru redenumire și lângă butonul de apreciere a paginii aveți un buton "Update page info". Recomand ca pagina să fie în engleză, nu în română. Știți doar că până și preferințele lingvistice aduc funcții diferite contului. Odată intrați în setările paginii, dați click pe numele actual. Lângă nume ar trebui să vă apară un link "Request change". Apăsați pe el. 

Acum e foarte simplu. Completați cu ceea ce vă cere acolo, bifați ce trebuie să bifați și trimiteți formularul. Nu are rost să mai pun poze ca să vedeți ce și cum. Tot ce trebuie să știți e că la "Why do you want to change your page name", selectați "My page name is misspelled". Atât! Trimiteți cererea și așteptați cam două zile. Când e timpul veți primi un e-mail de la Facebook în care vă spune dacă v-a aprobat sau nu cererea de redenumire. :)

Întrebări?

Arestul la domiciliu

vineri, februarie 07, 2014 0

S-a schimbat Codul Penal. Nu știu multe lucruri legat de noul cod, dar am înțeles suficient încât să-mi dau seama că au făcut o prostie. Practic, cu noul Cod Penal, anumite categorii de deținuți își pot executa sentința la domiciliu, sub eticheta de "arest la domiciliu", evident. 2 deținuți români au fost trimiși acasă să-și execute sentința, dar ceva lipsește. Ceva esențial. Căutând rapid să văd dacă au fost deținuți trimiși acasă sub eticheta de "arest la domiciliu", am găsit o sursă unde am aflat că unul dintre cei 2 deținuți e practic un pericol social, iar el trăiește printre noi. Că-i acasă, nu mă interesează, mai ales că-i degeaba arest la domiciliu. De ce? Vă zic imediat măgăria. Unul dintre deținuți a fost condamnat pentru trafic de persoane, fraude și chestii de genul. Trafic de persoane... Ce cauți cu arest la domiciliu? Mi se pare prea blâng noul Cod Penal. Mult prea blând.

Arest la domiciliu fără brățări

Ei bine, ăsta-i lucrul esențial care lipsește. Brățările cu sistem de localizare ca în filmul "Disturbia" cu Shia Labeouf. Lipsesc. Lipsesc, domne! Și eu mă întreb: De ce schimbi niște lucruri dacă nu ești pregătit? Stau și mă gândesc că și dacă avem brățări pentru arestul la domiciliu, sistemul nostru de monitorizare e atât de prost, că nu o să-i găsească coordonatele, iar deținutul dispare. Polițiștii nu pot să monitorizeze permanent în fața domiciliului, iar brățări nu există. 

De ce atâta incompetență? Asociez lipsa de responsabilitate cu noul ordin emis de Ministerul Transporturilor referitoare la dronele echipate cu aparate foto/video, unde ne spune că n-avem voie să lansăm un astfel de aparat fără permisiune de zbor și permis de zbor. Ăsta-i un articol scris de mine pentru Gadget Talk România. Am rămas uimit de incompetența asta, fapt pentru care acest ordin nu are consecințe. Nu are! Nu există sancțiuni menționate, deci îmi pot lansa drona liniștit pe cer, că Gigel polițiștu' bengos nu are cum să mă taxeze.

Și după ce că securitatea și rata de criminalitate e destul de ridicată în țara noastră, mai trimitem și deținuți condamnați de cămătărie, trafic de persoane și alte ilegalități, acasă, cică... arestați la domiciliu. 

Voi ce spuneți de noile schimbări aduse Codului Penal?



sursa foto: google.ro

(Video Funny) Păzea că trage-n noi!

miercuri, februarie 05, 2014 6

Noaptea. Un ger de crapă pietrele. Mergi prin cartier cu prietenii. Mergeți, vorbiți, gesticulați, râdeți și toate cele. În jur e liniște, dar deodată apare un SUV de "nicăieri" într-o viteză infernală și oprește cu frâna de mână aproape de zona unde tu și prietenii tăi vă aflați. În secunda următoare se aud focuri de armă. AK-47, mitraliere, toate sunetele de armă par atât de realiste. Dar nu sunt... Sunt niște boxe date la maxim cu sunete de arme... Ce reacție ai avea??

E doar o farsă după cum v-ați dat seama. O farsă genială realizată de unul dintre farseorii mei favoriți, Roman Atwood. Am râs cu poftă, apoi i-am arătat și lui tata și a râs și el. :)) Vi-l atașez și vouă mai jos. 

Lăsați-vă părerile printr-un comentariu. :)


sursa video: RomanAtwood

Carrefour și influența asupra clienților

marți, februarie 04, 2014 6

Acum o lună și ceva am fost la cumpărături cu părinții prin hypermarket-ul Carrefour. În Drobeta Turnu Severin, Carrefour mi se pare cel mai "dotat", urmat apoi de vecinul Lidl. Kaufland și Penny mi se par o porcărie, ca drept dovadă că Penny și-a luat zborul.

Toate bune și frumoase. Îmi place să-mi clătesc ochii pe la raioane. Ba chiar era ceva nou. Domnișoare îmbrăcate în vrăjitoare, băieți ce reprezentau mascota unui produs sub forma unui urs și fel și fel de chestii plăcute ochiului.

Ajungem la raionul cu ulei. Cu vreo 10 metri înainte, era o tipă ce împărțea pliante din astea. Erau de la Maggi sau ceva de genul. Promoția era că dacă cumperi o pungă de vegeta, ai șansa să primești o sticlă de Pepsi la 1,5 L și nu mai știu ce. O porcărie în opinia mea. Interesant a fost faptul că lângă era o doamnă și îi spune mamei: - Și așa cumpărați vegeta! Culmea se face că mama nu mai cumpără așa ceva de ceva timp. E produs chimic curat. În fine.

Mai facem cumpărături și spre final ajungem la spray-uri, pastă de dinți etc. Vorbeam cu tata ce pastă de dinți aveam acasă. :)) Tot timpul uităm, dar s-a nimerit să cumpărăm același model. Nu luăm bine produsul de la raion că apare o altă tipă ce lucra la Carrefour împreună cu... doamna aia de era sigură că mama va cumpăra vegeta. Totul începe ceva de genul:

Promoter Carrefour:- Bună ziua! Ați cumpărat pastă de dinți? (În gândul meu: - Nu, bomboane mentolate! În același timp Doamna "Vegeta" ne făcea poze. Aprobare? Dacă voiam să fac eu săreau în sus că n-am aprobare)
Tata spune: - Da, am cumpărat.
Doamna "Vegeta": - De care? (În gândul meu: - Din aia mentolată!)
Tata i-a arătat de care, dar Doamna "Vegeta": - Avem o promoție și puteți câștiga o tabletă dacă luați pastă de dinți din asta (în același timp arătându-ne produsul. era mai ieftin cu 1 leu).
Tata: - Am luat deja!
Doamna "Vegeta": - Păi nu mai bine vă băgați la promoție și luați și o pastă de dinți mai ieftină care vă albește dinții într-o săptămână? Puteți câștiga o tabletă!

Era enervant. Am plecat și tata "a lăsat-o în aer", auzindu-i tonul de om ofticat, spunându-i colegei: - Uite bă și tu! Îi dau pastă de dinți și promoție și nu vrea. Doamne ce oameni!

E suficient că ei abordează fel și fel de promoții de ordin psihologic care să te facă să cumperi multe produse, doar pentru o ofertă tâmpită, o promoție măsluită. Mi se pare o tehnică de marketing ce depășește cotele bunului simț. Clientul nu trebuie să fie influențat în deciziile de cumpărare niciodată. Mi se pare un fel de... abuz. Să te abordeze cineva și să-ți spună să cumperi produsul X că are promoție...

Voi ce părere aveți, dragi cititori? Ați avut experiențe de genul la cumpărături? Scrieți-le într-un comentariu. :)




sursa foto: google.ro

Leacurile băbești și inconștiența românului

luni, februarie 03, 2014 2

Românul e total dezinformat. Nu exagerez! Ăsta-i adevărul. La o durere-n cot apelează la fel și fel de oameni mai în vârstă mergând pe principiul că au experiență. Și uite așa (cred eu) au luat naștere leacurile băbești. Din generație în generație. Iei o plantă, o freci, o storci, bei sucul și ești dat naibii... în sensul bun. Ești sănătos tun, încât nici gripa aviară nu se mai atinge de tine.

S-au făcut studii și studii cu privire la procedurile românilor în caz de dureri de cap, dureri abdominale, de spate și toate cele. 90% (să nu zic 99%) apelează la leacurile băbești în loc să consulte un medic de specialitate. Uite așa, românul în general și-o face cu mânuța lui când îl doare-n cot. E adevărat, puțini români mai cred în medici și în procedurile lor medicale, dar ăsta-i alt capitol ce face referire la sistemul medical românesc. Poate voi discuta despre asta într-un viitor articol.

Românul a început să-și cultive fel și fel de plante cu scopul de a le avea în zilele negre. Când au fel și fel de afecțiuni. Mai ales la țară. Te duci în grămada de boscheți de la marginea pădurii și cauți o plantă ce seamănă cu o altă plantă, o rupi din rădăcini și o bagi în oala cu apă, dai drumul la aragaz, o fierbi, o filtrezi și ăla-i ceaiul. Dar nu poți știi câte animale din turma lu' Ghiță și-au făcut nevoile fiziologice pe planta aia, nu? Dar tu o bei și culmea îți trece durerea aia. Culmea se mai face și faptul că planta cultivată n-are legătură cu afecțiunea ta, dar tu erai convins 100% că-i planta potrivită. Ăsta-i efectul placebo. A se citi AICI ce înseamnă efectul placebo. Dar dacă-i o plantă otrăvitoare și peste câteva ore după ce ai băut licoarea magică mori sau dai naștere unei boli grave? Ăsta-i riscul leacurilor băbești. Niciodată nu ești 100% de efectul lor și de componența lor...

Leacurile băbești le asociez cu tratamentul după ureche. Tratamentul după ureche presupune în general administrarea unor produse farmaceutice fără consultarea prospectului inclus. Asta-i altă doză de inconștiență. Iei pastile crezând că-o potrivite afecțiunii tale, dar nu-și fac efectul, dar tu ești 100% sigur că-s bune, fapt pentru care urmezi un tratament timp de o săptămână, rezultând într-o amplificare a unei boli de ficat, dar nicidecum de ameliorare a afecțiunii în cauză. 

Un om inconștient își taie tatăl sub limbă

Să-mi spuneți mie cât de normal a fost tâmpitul ăsta. Asta-i știrea de am auzit-o acum vreo două zile. Tatăl lui avea epilepsie, iar în momentul unei crize, fiul lui l-a tăiat sub limbă crezând că-i leacul impotriva epilepsiei. Evident, un alt leac băbesc, un alt moment de inconștiență. Ei bine, acest moment de inconștiență a dus la decesul tatălui, iar acum, fiul lui e cercetat și acuzat de crimă. Cum naibii să faci așa ceva? Unde ți-e capul? Cine ți-a zis ție că ăsta-i leacul? Dacă ăsta era leacul potrivit epilepsiei, păi oamenii nu ar mai avea epilepsie... 

Voi ce părere aveți? Preferați să vă tratați băbește, să vă informați măcar pe o pagină medicală sau vă duceți direct la medic?




sursa foto: google.ro

Beliberii și Directionerii

duminică, februarie 02, 2014 4

Dragi cititori, mă simt înconjurat din ce în ce mai des de... prostie. Știu! Sunt rău! Și ce dacă? Mă enervează când văd o obsesie pe care o asociez cu obsesia de manele și Counter Strike. O obsesie asupra unui tâmpit, culmea, de vârsta mea, idolatrizat de milioane de adolescenți cu o categorie de vârstă de sub 20 de ani. Și mă întreb... De ce în halul ăsta?

Societatea în ziua de azi tinde să "trăiască clipa" adoptând un model de viață: Justin Fu**ing Bieber. Și ce învață? Alcool, droguri, alcool, droguri, alcool, droguri și... conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor. 

"Că ca să vezi" chestie. Toți obsedații de Justin Fu**ing Bieber se numesc Beliberi. Bă ești nebun? Mă-ntreb fanii lu' Guță cum s-or numi. Mai pe scurt, societatea-i dusă, domne!

Poza de mai sus am văzut-o distribuită prin news feed-ul de pe Facebook de către Petrescu Ștefan, prietenul ce mi-a oferit inspirația de a scrie articolul "Cafeaua în așteptare". Un "ini mini mani mo, maica-sa l-a nascut bou" cere ajutorul "pretenașilor" să distribuie noul clip al lui Justin... Fu**ing Bieber. Pai sincer, One Direction are respect din partea mea. Nu-i ascult, nu sunt fanul lor, dar nu am auzit știri de genul: "Prinși drogați, băuți și la volanul bolizilor de milioane de dolari." Nu am auzit asta! Tocmai de asta am respect față de ei. Au muzică ok (nu mă încântă personal), lucru care generează vizualizări multe. De ce pușca mea să ajut un delicvent să fie pe locul 1 la numărul de vizualizări? Și apropo, fanii One Direction se numesc Directioneri. 

Tânăra generație e extra super obsedată de Justin ăsta, dar uitându-ne la faptele lui deloc de urmat, îmi e greu să nu mă gândesc câți tâmpiți i-or fi luat locul la categoria asta. Acum câteva zile am citit (fără să vreau) o știre ce m-a bucurat până la urmă. Datorită faptelor ilegale pe care "tâmpalacul" ăsta le face de la o vreme încoace, lumea a făcut o petiție pe care o înaintează Casei Albe. La 100.000 de semnături, Justin riscă acum să fie expulzat din Statele Unite ale Americii. Fiind de origine canadiană, va zbura înapoi în țărișoara lui. Vai!!! Ce mă bucur! Alții plâng după el, stați fără grijă!

Pe Justin Bieber îl pot asocia cu Bianca Drăgușanu! Asta da asociere!!! Mediatizare, mediatizare și... mediatizare! Dăm valoare unor oameni care nu merită valoare. 

Voi ce părere aveți?



Autoritățile m-au luat prin surprindere cu prostia lor

vineri, ianuarie 31, 2014 4

A nins și probabil mai ninge prin unele județe din țară. Frumos, în favoarea tinerilor (ca mine), vacanță etc. Dar autoritățile... Autoritățile m-au luat prin surprindere cu prostia lor. Pe bune... 

În Drobeta Turnu Severin e o lege locală care obligă cetățenii să-și deszăpezească trotuarele din fața casei, iar dacă nu, vor primi o amendă. Dar și dacă deszăpezești trotuarul, să nu cumva să arunci zăpada în stradă. Dacă o faci, iei amendă. În fine. Mi se pare ciudat... Autoritățile ce pușca mea fac? Nu se ocupă de străzi? Da și nu prea. 

Ieri eram prin oraș și am văzut un excavator, nu utilaj special de deszăpezire, care lua zăpada de pe marginea străzii și o punea al naibii pe trotuar, la colț de stradă. Păi du-te-n pușca mea de ciocoflender... Alții muncesc să-și dea zăpada și tu o pui de pe stradă pe trotuar, că dacă o iau eu de pe trotuar și o pun pe stradă, vine Gigel, polițistu' bengos, și-mi dă amendă că am trântit zăpada pe asfalt. După ce că încerc să mă obișnuiesc cu legea asta locală, fix la trecerea de pietoni n-am cărare făcută. Dacă nu trec pe acolo, mă ia prietenu' lu' Gigel de la rutieră și-mi dă amendă că nu traversez prin loc regulamentar. 

Autoritățile-s duse cu pluta... Pardon... cu sania. Mă enervează că la colț de stradă e maldărul de zăpadă și trebuie s-o iau la stânga în stradă, pe cărarea făcută de trecători, că primăriaaaa... pauză-șpriț și mai toarnă un pahar. Mi-e necaz că n-am tras și câteva poze cu incompetența autorităților, dar îmi era destul de frig și o oarecare lene să scot telefonul din buzunar și să-l trag în cadru pe minitehnicusul din excavator.

Să nu zic de trotuarele de lângă parcuri. Acolo nu-s case ca să-și dea proprietarul de drept, zăpada din fața locuinței. Acolo zăpada e intactă, neatinsă de vreun angajat al primăriei. Riști să-ți rupi picioarele în cărarea aia denivelată, pe alocuri topită și înghețată de-ți fug picioarele înainte și începi să dansezi lambada să-ți păstrezi echilibrul.

Și cam atât pentru azi. Vă urez un weekend frumos și lipsit de alunecări pe trotuarele "deszăpezite"!



sursa foto: google.ro

FunABC - Aplicație Android pentru cei mici

luni, ianuarie 27, 2014 6

Ce vă prezint eu aici? Dar ce vă prezint eu aici? O super aplicație cu scop educațional pentru cei mici. Face referire strictă la învățarea alfabetului limbii române într-un mod mai special. Un mod mai interactiv folosind tehnologia de ultimă oră, fie ele tablete sau smartphone-uri.

Aplicația FunABC este o aplicație Android 100% românească dezvoltată de cei de la Ejuk.net ce vine în ajutorul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani. Aplicația este pur educațională și foarte utilă. Trebuie ca părinții să le instaleze aplicația și să le-o prezinte. Vă spun! Chiar e utilă!

Cum funcționează aplicația FunABC?

E incredibil de simplu! La instalarea aplicației, atunci când o veți porni, vă va cere un micuț pachet de date pentru a fi descărcate. Durează maxim 10 secunde. Apoi, aplicația pornește automat și va arăta ca în imaginile de mai jos.



După cum puteți vedea în exemplele oferite puțin mai sus în imagini, alfabetul e listat orizontal. Puteți selecta literele aleatoriu sau puteți răsfoi în modul alfabetic prin intermediul săgeților. Fiecare literă prezintă un exemplu de animăluț împreună cu rostirea audio dar și afișarea numelui ca text a animăluțului respectiv. Puteți vedea cum se scriu literele cu majuscule și minuscule. Ce pot să vă zic mai mult? E simplă, utilă și interactivă. Educația se ține mai nou într-un mediu plin de tehnologie modernă, așa că e bine ca cei mici să aibă contact cu tehnologia, dar în scopuri educaționale.

Unde găsesc aplicația?

Aplicația este disponibilă în Play Store, iar tot ce aveți nevoie e un dispozitiv modern (smartphone/tabletă) ce are instalată sistemul de operare Android, versiunea 4.0 sau mai superioară.



(Video Funny) Săniuțe trase de mașină pe străzile Severinului

duminică, ianuarie 26, 2014 3

Curios (ca de obicei), am ieșit afară să văd cum ninge și am zis să fac și câteva poze... cu peisajul nou lăsat de zăpada "codului portocaliu". S-a prins și pe străzi, deci atât de tare ninge. Probabil și din cauză că e atât de frig încât a înghețat și zăpada de pe stradă.

Totodată, m-am gândit să și filmez... Aiurea, nu? Ete că nu. Am prins un moment destul de amuzant pe străzile din Severin. Niște adolescenți au ieșit cu saniuțele trase de... mașină. Am avut norocul să filmez asta, așa că-l împărtășesc și cu voi. :)



Strategia Romtelecom (Update: 27.01.2014)

duminică, ianuarie 26, 2014 0

Mai țineți minte când am scris un articol la sfârșitul lunii noiembrie 2013? Era vorba de Romtelecom și tehnologia wireless. Mi-aș fi dorit să spun că au implementat acea tehnologie precizată în articolul mai vechi, dar se pare că nici la ora actuală nu beneficiez de așa ceva... Culmea, sunt fix două luni de când am scris articolul, 26 noiembrie 2013 fiind data articolului respectiv unde am făcut acel anunț. 

M-am grăbit, ce-i drept. M-am grăbit să anunț chestia asta, urmând să aflu că undeva pe la sfârșitul lunii decembrie se va implementa sistemul, deși se anunțase că pe 1 decembrie 2013 o aplicație Android va fi disponibilă și toate cele.. Mă rog. Acum e sfârșitul lunii ianuarie.

Au trecut două luni de atunci, dar ei n-au făcut nimic oficial pe site sau pe pagina lor de Facebook. Asta mă duce cu gândul la o minciună invocată tatălui meu pentru o viitoare reînnoire de contract. În noiembrie 2013, tata mai fusese sunat de către ei ca să reînnoiască contractul, deși expiră prin aprilie 2014. A refuzat pe motiv că serviciile-s proaste și prețul e prea mare pentru serviciile oferite.

Romtelecom invocă minciuni pentru o reînnoire de contract?

Au trecut două luni de când Romtelecom spunea că va pune la dispoziție o aplicație Android, dar și pentru PC și că voi beneficia gratuit de Internet "oaierles". Realitatea spune altceva. Personal, țin să cred că e o stupidă strategie de marketing aruncată pe tavă clienților. Scopul? Să accepte o reînnoire de contract, cu pretextul că Romtelecom e singura companie care oferă așa ceva. Ete că nu. Din câte știu, Idilis oferă Internet complet wireless în tot orașul. Aruncați o privire AICI. Pe tata-l bate gându' să facă contract cu ei. Dacă aveți experiențe cu firma asta, scrieți-mi un comentariu să știu o treabă și despre ei.

Am scris un mesaj și pe forumul companiei Romtelecom, dar nu am primit răspuns până acum. Aștept să văd ce mai mint ăștia.

UPDATE: (27.01.2014) Răspunsul companiei Romtelecom cu privire la aplicația promisă la sfârșitul lunii noiembrie 2013: Lansarea opțiunii Fon a fost reprogramată pentru începutul anului 2014. Clienții care au acceptat activarea opțiunii vor fi notificați imediat ce aceasta va fi disponibilă oficial.




sursa foto: google.ro

Iarna și-a intrat în drepturi

duminică, ianuarie 26, 2014 4

Încep să nu mai înțeleg chestiile alea cu toamnă/iarnă/primăvară/vară calendaristică. Totul e decalat. În 2013, iarna a fost la începutul anului. La sfârșitul anului parcă era primăvara. Anormal, zic eu. Dar nu ai cum să te împotrivești naturii, nu? 

Suntem în ianuarie 2014. Început de an. Probabil și asta va fi cea mai rece perioadă, urmând mai târziu, o iarnă calendaristică anormal de călduroasă. Planeta asta se duce. Încetul... cu încetul. Nu zic eu, ci perioadele astea anormale de căldură în iarnă.

De două zile ninge în Drobeta Turnu Severin. Mi-aș fi dorit să ningă de sărbători, în special de Crăciun. Nu a fost să fie. Și acum sunt ceva mai bucuros că văd zăpadă. Dar e frig. Al naibii de frig. Înainte să se așeze prima pătură de nea, cu o zi în urmă erau 11 grade, apoi vreo -2/-3. 

Autoritățile "încearcă" să facă față problemelor de pe autostrăzi și de pe drumurile locale... Viscol și iar viscol. La mine în oraș nu a fost viscol, deși eram în cod portocaliu ieri. Acum suntem în cod galben. 

Și totuși, aseară am făcut primul bulgăre de zăpadă pe anul ăsta. Adică... un fel de bulgăre pentru că zăpada e "făinoasă" și nu se leagă atunci când strângi să-l faci. În momentul ăla, mi-au înghețat mâinile... Nu mai suportaaaam. Era așa receee... În momentul ăla mă gândeam la accidentul aviatic și la condițiile muuuult mai aspre față de frigul ce mi l-a oferit o bucată banală de zăpadă...

La TV e o nebunie mare cu tragedia aviatică, dar și cu drumurile înzăpezite. Așa-i iarna la români. 

Pe final vă las câteva poze din Severin.




Recent Articles