Statistică & Promovare


Bloguri, Bloggeri si Cititori

[Review] Nokia Lumia 520

luni, decembrie 30, 2013

Anul ăsta am fost cuminte, iar ca drept răsplată, Moș Crăciun n-a uitat de mine și mi-a oferit un cadou superb. Un telefon nou. Se numește Nokia Lumia 520. M-am gândit să fac și o recenzie a acestui telefon genial, performant și elegant. 


Nokia Lumia 520 este primul smartphone din familia "Lumia", iar performanțele acestui telefon m-au impresionat. Probabil vă gândiți la un quad-core, 2GB RAM sau mai știu eu ce. Nu! Nokia Lumia 520 este un telefon de buget, adică low-cost. Fiind low-cost, nu înseamnă că telefonul e prost. Dimpotrivă, materialele folosite m-au surprins. S-o luăm cu începutul! :)

DESIGN

Designul e unul comun la telefoanele Nokia din familia "Lumia". Are un display de 4" cu o tehnologie de afișare IPS LCD,o densitate de pixeli de 235 ppi și o rezoluție WVGA (800x480). Cu toate aceste tehnologii instalate, claritatea elementelor afișate pe display e ireproșabilă pentru un telefon de buget. Imaginile se văd clar, iar culorile sunt vii. Ecranul este rezistent la zgârieturi, iar tehnologia folosită pentru touchscreen permite utilizarea telefonului și cu mânuși. Grație senzorilor de calitate, luminozitatea ecranului își schimbă nivelul în funcție de luminozitatea din încăpere, astfel la întuneric, luminozitatea scade, lucru benefic ochilor, iar la lumină puternică, luminozitatea crește pentru a putea naviga fără probleme. 
Are o singură cameră foto, iar lipsa unei camere pe față nu e o problemă, asta dacă nu ai nevoie de poze de tip "selfies". :D
Carcasa este din plastic simplu, capacul putând fi schimbat cu alte culori disponibile: negru, alb, roșu, galben și albastru. Telefonul are 4 butoane fizice: 2 de volum ( - și + ), un buton de power și unul pentru activarea camerei foto. Chiar îmi place faptul că poți face poze ca și cum ai avea o cameră foto, nu un telefon, asta datorită butonului fizic de cameră foto.
Are un slot mini USB unde îți încarci telefonul, o mufă de tip Jack 3.5mm pentru căști. Pe spate se află camera foto și difuzorul. Difuzorul este extraordinar. Muzica se aude foarte tare și clar pentru un telefon. 

SPECIFICAȚII TEHNICE

La capitolul specificații tehnice, acest telefon se ține destul de bine, zic eu. Procesorul dual-core de 1GHZ de la Qualcomm Snapdragon S4, procesorul grafic Adreno 305memoria RAM de 512MB și sistemul de operare Windows Phone 8 permit o experiență extraordinară pe acest telefon. Nu mi-a sacadat absolut deloc. Se mișcă fluent și asta datorită procesorului și a sistemului de operare foarte bine optimizat. Mă bucur că cei de la Microsoft și-au arătat interesul măcar pe platforma mobilă, pentru că pe PC-uri, W8 mi se pare un OS mai slab decât W7.
Camera foto de 5MP realizează niște poze destul de bune, atât pe timp de zi, dar și pe timp de noapte, luând în calcul lipsa blițului. Filmează cu o rezoluție 720p HD cu 30FPS, deci elementele mobile din filmare se mișcă fluent.
Spațiul de stocare intern este de 8 GB (în jur de 7GB și ceva real), dintre care aproximativ 2,5 GB folosiți de sistemul de operare + aplicațiile preinstalate. Însă nu-i o problemă, deoarece memoria de stocare poate fi extinsă printr-un card microSD de maxim 64GB.
Bateria de 1430 mAh e destul de bună. Dacă folosești Wi-Fi, Facebook, Twitter, Tumblr, Skype, Messenger și mai navighezi pe internet, mai vorbești, te mai joci, te ține fără probleme o zi. Sunt mulțumit de autonomia bateriei.

Foto și video






CONCLUZII

Nokia Lumia 520 este un smartphone low-cost, performant și elegant. Dacă preferi performanță, simplitate în sistemul de operare, atunci îți recomand un astfel de telefon. Personal, nu voi mai alege un smartphone cu Android. Mulți zic că pe Windows Phone Store nu găsești atâtea aplicații ca pe Android. Adevărat, dar pe Android câte îți sunt utile? Țin să cred că 95% din aplicațiile Android sunt inutile și prost realizate. Pe Windows Phone, acum că Microsoft a achiziționat Nokia, deja s-au anunțat lucruri bune pentru fanii Nokia și Windows Phone. În prezent sunt peste 200 de mii de aplicații în Windows Phone Store. :)

Aștept părerile voastre! :)




sursa foto: google.ro

Recomand

Articol mai nou
« Articol mai vechi
Articol mai vechi
Articol mai nou »

3 comentarii

Scrie un comentariu
Mihai
Autor
30 decembrie 2013 la 20:34 delete

Si eu il am de vre-o 2 saptamani si sunt multumit de el. Se misca foarte repede in aplicatii, bateria tine destul de mult si in store se gasesc o multime de aplicatii si jocuri.
Eu nu am gasit decat un dezavantaj, nu poti cumpara din store decat cu cardul (din aplicatia Wallet).

Răspunde
avatar
Eddie
Autor
30 decembrie 2013 la 20:35 delete

Păi și pe Android îți trebuie Google Wallet din câte știu. Nu-i un dezavantaj, cred eu.

Răspunde
avatar
Anonim
Autor
31 decembrie 2013 la 19:57 delete

Da..și pe Android e la fel. Imi amintesc ca pe Symbian (Nokia) puteai sa plătești din contul abonat, ceea ce era prefect. :) Poate introduc aceasta modalitate atât cei de la WP cât si cei de la Android.

Răspunde
avatar

Recent Articles