Așa, de început de weekend, trebuie să dezbat un subiect care predomină prin blogosferă și anume bloggerii copy/paste. Ce fac acești bloggeri? Păi, își creează un blog, pun un nume pompos, să atragă, își caută surse, și pur și simplu nu folosesc tastatura. Bine...puțin!
Mai pe scurt, această categorie care se pretind a fi bloggeri, găsesc un articol, îl citesc, deși pe ei nu îi interesează, dă frumos un copy și un paste pe pagina lui și se declară omul, blogger fericit. WTF!
Nu mă declar blogger de succes, nicidecum. Însă, mă declar un blogger normal, care dezbate subiecte scrise de mâna lui, de pildă acest articol și alte peste 300 de articole de pe acest blog. E drept, la început, am postat niște așa-zise articole cu descărcări de aplicații Android crăckuite, dar acum nu mai practic așa ceva.
Totuși, astăzi pe toateblogurile.ro , în ideea de a-mi promova un articol de astăzi și anume tutorialul în care îți poți salva pozele de pe Instagram, și zăresc un individ cu un blog de ... n-am cuvinte.
Nu am să dau linkul sau numele acestui administrator al blogului, însă ceea ce făcea el pe blog era pur și simplu o mare porcărie și pierdere de timp. Are sute de articole cu softuri gratuite, atât pentru calculatoare cât și Android. Pe lângă asta, am observat că aplicațiile Android nici măcar nu le-a verificat vreodată, așa cum fac eu de exemplu: recomand ceea ce folosesc, ci nu scriu articole în ideea de a testa dispozitivele altora. Ca să arate că omul e și mai tâmpit, folosește Google Translate. Cum mi-am dat seama? Păi ați văzut cumva să traducă corect o propoziție celebrul serviciu Google Translate?
I-am lăsat un comentariu la un joc Android, gratuit, articol unde am sesizat și faza cu Google Translate. Așteptam să văd ce scuză are, ce răspuns îmi dă, dar nu, omul se ascunde și îmi șterge comentariul.
Trebuie să recunosc că la categoria filmelor de weekend folosesc descrierile respective de pe Cinemagia, însă, la sfârșit precizez sursa descrierilor. Nu scriu propria descriere pentru că nu doresc să creez o altă perspectivă asupra filmelor recomandate, filme pe care nu le recomand în ideea de a crește numărul de articole, ci sunt filme pe care le-am vizionat și care merită recomandate.
În concluzie, mulți își creează un blog, deși ei sunt pe lângă cu noțiunea asta și cu ceea ce se petrece pe un blog normal, ei totuși o fac în ideea de a câștiga bani ca marea majoritate a românilor: Mult din nimic.
2 comentarii
Scrie un comentariuadevărat ce spui tu acolo... acum..m-ai făcut tare curioasă cine e persoana... o să o caut de curiozitate... :-?
RăspundePărerea mea, este că nu te poți numi blogger dacă nu gândești tu ceea ce scrii.
e practica veche, mai ales pe nisa it...
RăspundeEmoticonEmoticon